200 فاکتور سئو | مهم‌ترین فاکتورهای سئو از زبان گوگل

200 فاکتور سئو

فاکتورهای سئو چیست؟ گوگل از گذشته تا به امروز الگوریتم های و دستورالعمل های مختلفی را برای وب سایت ها معرفی کرده است تا با رعایت این فاکتورها بتواند بهترین وب سایت ها را تشخیص داده و آن ها را به کاربران معرفی کند. اگر شما این 200 فاکتور سئو را بدانید و آن ها در وب سایت خود رعایت کنید، به طور حتم میتوانید سئو وب سایت خود را بهبود ببخشید و ترافیک وب سایت خود را نیز افزایش دهید.

قطعا اگر آموزش سئو ببینید میتوانید سئو سایت خودتان را ارتقاء دهید. اما اگر فاکتورهای مهم سئو را نیز بدانید این مسیر را سریعتر و بهتر طی میکنید.

محتوایی که امروز برای شما آماده کرده ایم در رابطه با فاکتورهای مهم گوگل است که تاثیر زیادی در رتبه بندی صفحات سایت شما دارند. اگر این فاکتورها را رعایت کنید و در صفحات خود از آن ها استفاده کنید، تاثیر مثبتی را در رتبه وب سایت خود مشاهده خواهید کرد. همه فاکتورهایی که به شما معرفی میکنیم با استناد به منابع معتبر نوشته شده اند، پس با خیال راحت تا انتهای این مقاله همراه من باشید.

همه فاکتورهای مهم گوگل به صورت خلاصه:

اگر بخواهیم فاکتورهای مهم سئو را دسته بندی کنیم میتوانیم به 9 قسمت اصلی آن ها را تقسیم کنیم:

  • دامنه
  • محتوای صفحه
  • معماری و ساختار سایت
  • بک لینک های سایت
  • تعامل مخاطبان
  • قوانین و الگوریتم های گوگل
  • برندسازی در شبکه های اجتماعی
  • سئو داخلی سایت
  • سئو خارجی سایت

دامنه

تاثیر دامنه روی سئو

1. عمر دامنه

اگر دامنه شما قدیمی باشد باید بدانید که تاثیر بسیار کمی روی سئو سایت شما دارد. چیزی که بیشتر برای گوگل مهم است عملکرد وب سایت شما است. مثلا اگر دامنه ای یکساله باشد با دامنه ای که 6 ماه است فعالیت میکند تفاوت چندانی ندارد. البته در فاکتورهای گوگل به این مسئله توجه چندانی نمیشود.

معاون ارشد گوگل، آقای جان مولر در این باره میگوید:

سن دامنه کمکی به بهبود سئو سایت نمی‌کند.

پس شما باید بیشتر روی صفحات وب سایت خود کار کنید تا بتوانید جایگاه خوبی در نتایج گوگل کسب کنید.

2. استفاده از کلمات کلیدی در دامنه

زمانی که از کلمه کلیدی خود به طور صحیح و هدفمند در دامنه استفاده میکنید، کاربران توجه بیشتری به دامنه شما میکنند و حتی ممکن است این مورد باعث افزایش نرخ کلیک شما در نتایج گوگل شود. اما در هر صورت این مورد تاثیر فوق العاده ای روی سئو سایت شما نخواهد داشت!

3. تاریخ انقضای دامنه

سایت search-engine-journal که یکی از وب سایت های معتبر سئو است در این باره میگوید:

اگر یک دامنه قانونی و ارزشمند باشد برای چند سال تمدید میگردد. معمولا دامنه هایی که یک سال تاریخ انقضا دارند در سایت های اسپم و غیرقانونی استفاده میشوند.

خب در این صورت یکی از فاکتورهای مهم سئو تاریخ انقضای دامنه است.

4. درج کلمات کلیدی در سابدامین

سایت MOZ نیز یکی از وب سایت های معتبر و مهم در زمینه سئو میباشد. طبق گفته این سایت اگر در زیردامنه یا سابدامین خود از کلمات کلیدی استفاده کنید، باعث افزایش رتبه وب سایت شما در نتایج گوگل خواهد شد.

5. عملکرد و سابقه دامین در گذشته

اگر دامینی که خریداری کرده اید در گذشته فعالیت اسپم یا غیرقانونی داشته است، ممکن است این جریمه ها به سایت جدید شما منتقل شود. ممکن است دامینی که خریداری کرده اید در لیست سیاه گوگل قرار گرفته باشد و حتی لینک های مضری نیز برای آن ساخته شده باشد.

پس در زمان خرید دامنه بسیار دقت کنید. باید مطمئن شوید که دامنه موردنظر در گذشته توسط گوگل پنالتی نشده است.

6. دامنه تطبیق دقیق یا Exact Match Domain

اگر از یک دامنه تطبیق دقیق استفاده کنید یعنی کوئری مدنظر کاربران با دامنه شما شباهت داشته باشد علاوه بر این که یک امتیاز مثب برای وب سایت شما محسوب میشود، به گوگل نیز کمک میکند که از محتوای وب سایت شما آگاه شود. البته این مورد فقط برای سایت های باکیفیت موثر است.

طبق گفته وب سایت search-engine-land وب سایت هایی که بی کیفیت هستند خیلی نمیتوانند روی این مورد حساب کنند.

7. ثبت اطلاعات خصوصی و عمومی مالکیت در whois دامنه

قبل از ثبت شدن دامین، اطلاعات مالک در وب سایت whois ثبت میگردد. گوگل زمانی روی این موضوع حساس میشود که اطلاعات مالک دامنه به صورت خصوصی ثبت شده باشد. در واقع از نگاه گوگل این موضوع به این مفهوم است که شما در حال مخفی کردن چیزی هستید.

آقای مت کاتز که مدیر کیفیت سئو گوگل است در این مورد میگوید:

وقتی کسی اطلاعات دامنه خود را مخفی میکند، کار منفی انجام نداده است. ولی اگر همان فرد چندین دامنه داشته باشد که اطلاعات همه آن ها نیز خصوصی باشد، اینکار غیرطبیعی است و حتما دلیلی برای مخفی کردن اطلاعات وجود دارد.

8. جریمه شدن مالک دامنه در whois

اگر گوگل یکی از دامنه های شما را به عنوان اسپم در نظر بگیرد، سایت های دیگری که به نام شما وجود دارد نیز به دقت بررسی میشود و ممکن است جریمه شود.

9. تاثیر دامنه سطح بالا یا TLD

اگر دامنه ای که استفاده میکنید پسوند یک کشور مثل (ir. و ca. و tr. و …) باشد میتواند باعث افزایش رتبه سایت در نتایج مربوط به همان کشور شود. ولی داشتن این دامین ها رتبه شما را در نتایج بین المللی افزایش نمیدهد.

این امکان نیز وجود دارد که وب سایت یک کشور به دلیل اینکه محتوای خوبی دارد به صورت ترجمه آنلاین برای کاربر به نمایش گذاشته شود.

محتوای صفحه های سایت

فاکتورهای سئو محتوا

10. قرار دادن کلمات کلیدی در عنوان سایت یا Title

طبق گفته وب سایت backlinko:

اگر از کلمه کلیدی در عنوان یا تایتل صفحه خود استفاده کنید، در حقیقت یک گام مثبت و موثر در زمینه بهینه سازی صفحه خود انجام داده اید. هنوز هم استفاده از این مورد یعنی قرار دادن کلمه کلیدی در عنوان موثر است و موجب افزایش رتبه وب سایت شما میشود.

11. قرار دادن کلمه کلیدی در ابتدای عنوان

طبق استناد از مقاله معتبر وبسایت (MOZ):

سایت هایی که کلمه کلیدی خود را در ابتدای عنوان خود قرار میدهند نسبت به سایر وب سایت ها که کلمات کلیدی را در انتها یا بین عنوان خود قرار میدهند رتبه بهتری را کسب میکنند.

12. استفاده از کلمه کلیدی در توضیحات متا

بر اساس داکیومنت های گوگل متوجه شدیم که توضیحات متا در رتبه بندی صفحات به صورت مستقیم تاثیری ندارد.

اما نوشتن یک دیسکریپشن که با کلمه کلیدی ترکیب شده باشد میتواند نرخ کلیک شما را افزایش دهد.

13. قرار دادن کلمه کلیدی در تگ H1

بر اساس مستندات سایت سمراش گوگل در ابتدا بعد از اینکه تگ تایتل یا عنوان را بررسی میکند، تگ H1 صفحه را بررسی میکند تا موضوع اصلی محتوای صفحه شما مشخص کند.

گاهی ممکن است گوگل تگ H1 شما را به جای تگ تایتل در نتایج جستجو نمایش دهد، پس در نوشتن آن بسیار دقت کنید.

نکته مهم دیگر این است که هر صفحه شما فقط فقط باید یک تگ H1 داشته باشد.

14. چگالی کلمات کلیدی

اگر بیش از حد از کلمات کلیدی در محتوای سایت خود استفاده کنید، مطمئن باشید رتبه خوبی هم کسب نخواهید کرد. حتی گوگل نسبت به این موضوع بسیار حساس است و میتواند بخاطر همین موضوع وب سایت شما را جریمه کند.

در حقیقت هرچه بیشتر اینکار را انجام دهید در نگاه گوگل به عنوان اسپم شناسایی میشوید و در طول مدت زمان ممکن است جریمه یا پنالتی هم شوید.

15. اندازه محتوای صفحه

طول مقاله شما یکی از فاکتورهای مهم سئو از نگاه گوگل است. اگر محتوای شما متن بیشتر، تصاویر باکیفیت و یونیک و ویدیوهای جذاب داشته باشد نسبت به محتواهایی که کوتاه تر هستند شانس بسیار بالایی برای رتبه گیری خواهد داشت.

بر اساس مستندات سایت backlinko به طور میانگین وب سایت هایی که در رتبه 1 تا 3 گوگل قرار دارند، طول محتوایشان حدودا 2000 کلمه میباشد.

16. استفاده از فهرست مطالب در محتوا

زمانی که شما در ابتدای محتوای خود فهرستی قرار میدهید، در حقیقت هم تجربه کاربری را افزایش میدهید و هم گوگل خیلی بهتر موضوع محتوای شما را درک میکند. کاربران به راحتی میتوانند به موضوعی که دنبال آن هستند برسند.

برخی اوقات این فهرست شما در نتایج گوگل نیز نمایش داده میشود که کاربر میتواند با کلیک روی آن به بخش موردنظر محتوای شما برود.

17. استفاده از کلمات کلیدی مترادف یا LSI

سایت backlinko در این مورد میگوید:

وقتی از کلمات کلیدی LSI استفاده میکنید، در حقیقت به گوگل کمک میکنید تا محتوای شما را بهتر درک کند. پس یکی از فاکتورهای مهم سئو استفاده از کلمات کلیدی مترادف در متن است و گوگل از این طریق محتوای خوب را شناسایی میکند.

18. استفاده از کلمات LSI در تایتل و توضیحات متا

اگر در تگ عنوان و تگ توضیحات صفحه خود از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید، به گوگل در درک محتوای خودتان کمک کرده اید. در این صورت حتی ممکن است در همین کلمه های مترادف نیز در نتایج گوگل دیده شوید.

19. محتوای جامع در مورد یک موضوع مشخص

اگر به صفحه اول گوگل نگاهی بیاندازید متوجه میشوید که وب سایت های نمایش داده شده دارای یک محتوای جامع و ارزشمند هستند. اگر در صفحات خود به صورت کامل در مورد یک موضوع صحبت کنید، در نگاه گوگل صفحه و سایت شما باارزش خواهد بود.

20. سرعت لود صفحات

یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای سئو، سرعت بارگذاری صفحات سایت شما است. همه موتورهای جستجو سرعت بارگذاری را یک عامل مهم برای افزایش رتبه در نظر میگیرند. این مورد موضوعی است که اکثر موتورهای جستجو به آن اشاره هم داشته اند. از طرفی هیچ کاربری دوست ندارد در سایتی بماند که سرعت بارگذاری آن بسیار بالا است.

21. استفاده از قابلیت AMP

AMP نیز مانند برخی از موارد تاثیر مستقیمی بر سئوی سایت شما ندارد.

سایت search-engine-land در این باره میگوید:

استفاده از ابزار AMP میتواند سرعت سایت شما را مخصوصا در موبایل دو برابر کند و این موضوع باعث میشود که گوگل امتیاز ویژه ای را برای صفحات سایت شما در نظر بگیرد.

22. محتوای مطابق با نیاز کاربران

اگر زمانی که کاربر صفحه شما را باز کند و صفحه شما از نظر محتوای متنی، تصویر و ویدیو و … کامل باشد و علاوه بر این بتواند نیازهای او را رفع کند، در این صورت صفحه شما در نتایج رتبه بهتری خواهد گرفت.

23. درک بهتر محتوا با الگوریتم مرغ مگس خوار

بر اساس مستندات وب سایت wikipedia:

گوگل برای درک بهتر محتوا و کلمات کلیدی از الگوریتم مرغ مگس خوار کمک میگیرد.

24. داشتن محتوای تکراری

این مورد را خود گوگل هم درباره آن اخطار داده است. حتی یک جمله تکراری در سایت میتواند تاثیری هرچند کوتاه در نتایج شما در گوگل داشته باشد. پس از نوشتن محتوای تکرای و ایجاد صفحات تکراری پرهیز کنید.

25. استفاده از رل کنونیکال Canonical

بر اساس مستندات گوگل:

اگر در سایت خود صفحات تکراری دارید میتوانید از تگ کنونیکال (“rel=”Canonical) برای جلوگیری از جریمه شدن وب سایت خود استفاده کنید.

26. سئو تصاویر

گوگل به صورت رسمی اطلاعاتی را درباره سئو تصاویر منتشر کرده است. نام تصویر، تگ ALT، توضیحات و ابعاد تصویر برای گوگل مهم هستند و گوگل از طریق آنها متوجه ارتباط تصویر با محتوای شما میشود.

27. انتشار محتوای جدید

وظیفه بررسی محتواهای جدید و بروز رسانی شده بر عهده الگوریتم کافئین است. گوگل محتوای جدید را دوست دارد و ارزش خاصی برای وب سایت هایی که در این زمینه فعالند قائل است.

اگر دقت کنید هدف گوگل ارائه جدیدترین مطالب در همه حوزه ها است، به همین دلیل است که شما در نتایج گوگل تاریخ بروز رسانی صفحات را مشاهده میکنید.

28. آپدیت محتوا

بروز رسانی محتوا یکی از عوامل دیگر در رتبه بندی نتایج گوگل است که کمتر کسی به آن اهمیت میدهد. در صورتی که مطالب قدیمی خود را بروز رسانی کنید میتوانید رتبه آن ها را در نتایج بهبود ببخشید. البته در انجام این کار هم زیاده روی نکنید و طی یک بازه زمانی مشخص آن را انجام دهید.

29. تاریخ بروز رسانی صفحه

در صورتی که محتوای قدیمی خود را بروز رسانی کردید، تاریخ آن صفحات را نیز بروز کنید. این موضوع هم به گوگل و هم به کاربران این خبر را میدهد که محتوای شما بروز است.

30. استفاده از کلمات کلیدی در پاراگراف اول

طبق مستندات سایت ahrefs:

شما باید حداقل 1 الی 2 بار در پاراگراف اول خود از کلمات کلیدی استفاده کنید. این موضوع به گوگل این سیگنال را میدهد که محتوای پیش رو محتوای خوبی است.

31. استفاده از کلمات کلیدی در تگ های H2 و H3

وقتی در تگ های H2 و H3 و … سایت خودتان از کلمات کلیدی استفاده کنید، گوگل درک بهتری از ساختار محتوای شما خواهد داشت و احتمالا رتبه شما را افزایش میدهد.

آقای جان مولر معاون ارشد گوگل در این باره میگوید:

موتورهای جستجو با استفاده از تگ های هدینگ، محتوا را بهتر درک میکنند. در حقیقت تگ های هدینگ کمک زیادی به موتورهای جستجو میکنند.

32. استفاده از لینک های خارجی

برخی از افراد هنوز بر این باور هستند که نباید در سایت خود به دیگر وب سایت ها لینک بدهند. اما زمانی که شما به وب سایت های معتبر لینک بدهید، نه تنها افت رتبه نخواهید داشت بلکه اینکار موجب افزایش رتبه شما نیز میشود.

33. مرتبط بودن لینک های خارجی با زمینه فعالیت سایت

سعی کنید به وب سایت هایی لینک دهید که زمینه کاری آنها با شما یکی است. وقتی سایت شما در زمینه سئو باشد و شما به وب سایتی در زمینه فیلم لینک بدهید ممکن است حتی خود گوگل حوزه کاری شما را اشتباه متوجه شود. پس انجام اینکار میتواند تاثیرات منفی را برای شما به همراه داشته باشد.

34. استفاده صحیح از نگارش و دستور زبان در محتوا

یکی دیگز از فاکتورهای رتبه بندی گوگل نگارش صحیح محتوا و دستور زبان است. الان دیگر گوگل نگارش و دستور زبان اکثر زبان های دنیا را میداند و استفاده ناردست از آن میتواند روی افت رتبه شما تاثیرگذار باشد.

در زمان انتشار محتوا در سایت خود حتما یک بار آن را ویراستاری کنید و غلط های املایی آن را رفع کنید.

35. تولید محتوای یونیک و منحصر به فرد

اگر مطالب خود را از یک وب سایت دیگر کپی کنید حتی این امکان وجود دارد که محتوای شما در نتایج گوگل ایندکس نشود. علاوه بر این کار نتایج منفی برای سایت شما به همراه خواهد داشت. همیشه سعی کنید محتوای یونیک و منحصر به فرد تولید کنید.

36. سازگاری و بهینه سازی وب سایت برای گوشی های هوشمند

گوگل اهمیت زیادی برای سایت هایی که با موبایل سازگار هستند قائل است و حتی الگوریتم هایی را به صورت تخصصی برای این کار مثل الگوریتم Mobilgeddon معرفی کرده است. پس حتما مطمئن شوید که صفحات سایت شما با موبایل سازگار هستند.

37. قابلیت استفاده با موبایل

سایت ها و صفحاتی که در حالت موبایل سرعت و امکانات بهتری را برای کاربر فراهم میکنند و به طور کلی تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهند در نتایج گوگل رتبه بهتری میگیرند. الگوریتم موبایل فرست ایندکس به این منظور معرفی شده است.

38. پنهان کردن محتوا در موبایل

محتوایی که در صفحات خود پنهان میکنید در موتور جستجوی گوگل امکان ایندکس پایینی دارند و در سئو تاثیر بدی نخواهند داشت.

جان مولر در این زمینه میگوید:

اگر محتوایی را از دید کاربر پنهان کنید امکان اینکه آن محتوا ایندکس شود بسیار پایین است. با این حال در صورتی که این موضوع مورد تایید بسیاری نیست، باید محتوا را برای کاربر قابل مشاهده کنید.

39. محتوای مفید و تکمیلی

اگر بتوانید کاربران خود را با استفاده از محتواهای تکمیلی مثل بلاگ، مقاله ها یا محصولات و با استفاده از لینک های داخلی به صفحات دیگر سایت خود هدایت کنید میتوانید رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید.

40. نمایش محتوای پنهان با کلیک کردن

قطعا تا بحال وب سایت هایی را دیده اید که قسمتی از متن را به نمایش میگذارند و دکمه ای در انتهای آن قرار میدهند و از کاربر میخواهند با کلیک روی آن ادامه محتوا را بخوانند. طبق مستندات جدید گوگل احتمال ایندکس این محتواها بسیار پایین خواهد بود.

41. استفاده بیش از حد از لینک های خارجی

بر اساس تحقیقات وب سایت searchengineland:

اگر بیش از حد از لینک های خارجی در محتوا یا صفحه خود استفاده کنید، تاثیر منفی روی سئو سایت شما خواهد داشت. در حقیقت گوگل اینطور برداشت میکند که وب سایت شما یک مزرعه لینک است و بدین ترتیب شما را اسپم شناسایی میکند.

42. استفاده از محتوای چندرسانه ای

یکی از بهترین روش های افزایش رتبه وب سایت استفاده از محتوای چندرسانه ای مثل ویدیو، اینفوگرافیک، پادکست و … است. تولید محتوا به روش های مختلف میتواند باعث جذب کاربران بیشتر شود. همچنین گوگل نیز چنین وب سایت هایی را بیشتر دوست دارد.

43. استفاده از لینک های داخلی

وقتی به صفحه ای از وب سایتتان لینک های داخلی زیادی میدهید در واقع این سیگنال را به گوگل میرسانید که این صفحه بسیار مهم است. بهترین و مهم ترین صفحات سایت خود را پیدا کنید و از دیگر صفحات سایتتان برای آن ها لینک داخلی بسازید.

از فوتر و هدر نیز برای لینک سازی داخلی میتوانید استفاده کنید. چون این دو صفحه در همه صفحات سایت شما تکرار میشوند بهتر است لینک های مهم خود را در این دو قسمت قرار دهید.

44. کیفیت لینک های داخلی

طبق مستندات وب سایت MOZ:

لینک داخلی از صفحاتی که اعتبار و بازدید بیشتری دارند بسیار با ارزش تر است. پس شما باید از صفحاتی که رنک بالایی دارند به صفحاتی که ضعیف تر هستند لینک داخلی بدهید تا ارزشی به آنها انتقال دهید.

البته این به معنی نیست که بیش از حد اینکار را انجام دهید، هرچه تعداد لینک ها بیشتر باشد، اثربخشی آن نیز کمتر خواهد بود.

45. نقش لینک های خراب و شکسته

وقتی تعداد لینک های شکسته یک سایت بالا میرود، گوگل اینطور برداشت میکند که فعالیت آن سایت متوقف شده است و سایت رها شده است.

برای گوگل تجربه کاربری بسیار اهمیت دارد و بارها به این مسئله تاکید کرده است. اگر کاربران با صفحات 404 یا نامرتبط مواجه شوند و از سایت شما خارج شوند، تاثیر منفی زیادی روی سئو شما خواهند داشت.

46. میزان خوانایی محتوا

گوگل توانایی شناسایی خوانایی محتوا را دارد. بسیاری از سئوکارها باور دارند که اگر خوانایی صفحه یا محتوای شما بالا باشد، احتمال رتبه گرفتن بهتر سایت شما بالاتر میرود.

اگر وب سایت وردپرسی دارید میتوانید از برخی افزونه ها برای تعیین سطح خوانایی و بهبود آن استفاده کنید.

47. استفاده از لینک های تبلیغاتی یا Affiliate Links

اگر از لینک های تبلیغاتی استفاده میکنید باید بدانید که اینکار تاثیر چندانی در افزایش یا تضعیف سئو سایت شما ندارد.

اما در صورتی که بیش از حد اینکار را انجام دهید گوگل ارزشی برای سایت شما قائل نخواهد بود و در نگاهش شما یک وب سایت وابسته و تبلیغاتی خواهید بود که در مرور زمان رتبه شما را در سرپ کاهش میدهد.

48. اشتباهات کدنویسی HTML سایت

وقتی اشتباهات زیادی در کدنویسی سایت مخصوصا کدهای HTML دارید در حقیقت این پیام را به گوگل میرسانید که وب سایت شما ساختار و کیفیت پایینی دارد. اگر نگاهی به وب سایت های برتر نتایج بیاندازید متوجه میشوید که اکثر آن های کدنویسی بهینه و درستی دارند.

49. اعتبار دامنه یا Domain Authority

یکی دیگر فاکتورهای سئو که بسیار مهم است میزان اعتبار دامنه است. اعتبار دامنه بر اساس کیفیت محتوا و سرعت سایت و موارد دیگر اندازه گیری میشود. سایت هایی که Domain Authority بالایی دارند، رتبه بهتری نیز در گوگل دارند.

50. امتیاز صفحه یا Page Rank

Page Rank عملا نقشی در سئو سایت شما ندارد و بالا بودن آن دلیل بر بهینه بودن سایت شما نیست. اما صفحاتی که پیج رنک بالایی دارند نسبت به صفحاتی که جدیدا منتشر شده اند امتیاز بیشتری نزد گوگل دارند.

51. طولانی بودن URL صفحات

برای صفحات سایت خود هرگز لینک های طولانی نسازید. اگر خودتان هم نگاهی به صفحه اول گوگل بیاندازید متوجه میشوید که سایت هایی آدرس کوتاه تری دارند در نتایج برتر هستند.

52. مسیر آدرس صفحات

بر اساس آمار صفحاتی که آدرسشان نزدیک به صفحه اصلی باشد، اعتبار و رتبه بهتری را در موتورهای جستجو کسب میکنند.

53. ویراستاری محتوا

گوگل صفحات و محتوایی که ویراستاری شده باشد را بسیار دوست دارد و در رتبه های بالاتر قرار میدهد. در صورتی که شما یا نویسنده سایتتان تخصص بیشتری در نوشتن داشته باشد و محتوایی ایجاد کند که کاربران دوست داشته باشند در نزد گوگل امتیاز بالایی برای شما لحاظ خواهد شد.

54. تاثیر دسته بندی صفحات

ساختار دسته بندی صحیح و قرار گرفتن مطالب در این ساختار صحیح میتواند باعث افزایش رتبه سایت شما شود. گوگل از این طریق متوجه میشود که این صفحات با یکدیگر ارتباط دارند.

اگر اعتبار دو صفحه شما یکسان باشد، گوگل صفحه ای را که در دسته بندی درستی قرار دارد در نتایج بالاتر نمایش میدهد.

55. استفاده از کلمه کلیدی در آدرس صفحه

طبق مستندات وب سایت seroundtable:

اگر از کلمه کلیدی در آدرس یا URL صفحه خود استفاده کنید سیگنال کوچکی درباره مرتبط بودن آدرس و محتوای صفحه به گوگل میرسانید که میتواند در رتبه بندی سایت شما تاثیرگذار باشد.

56. تاثیر URL String

دسته بندی های صفحه های سایت شما در URL String بوسیله گوگل خوانده میشود که مشخص کننده موضوع صفحه است.

57. استفاده از منابع معتبر

وقتی میخواهید یک محتوای خوب، کامل و ارزشمند بنویسید نیاز است که از منابع تخصصی و معتبری کمک بگیرید.

سایت سمراش بر این عقیده است که محتوای منحصر به فرد چیزی است که گوگل همیشه به دنبال آن است.

58. استفاده از لیست ها

در صورتی که میخواهید محتوای خود را کاربرپسند کنید و خوانایی آن را افزایش دهید پیشنهاد میکنیم حتما از لیست ها (شماره دار و بولت) استفاده کنید. گوگل نیز چنین ساختاری را در محتوای شما دوست دارد.

59. تاثیر نقشه سایت

گوگل توجه ویژه ای به نقشه سایت شما دارد و تمامی صفحاتی که از سایت شما بررسی میکند را از نقشه سایت بدست می آورد. قسمت و بخش هایی که در اولویت های نخست نقشه سایت دارند، برای گوگل نیز اولویت بالاتری دارند.

60. استفاده زیاد از لینک خارجی

اگر صفحه ای از سایت شما بیش از حد لینک خارجی دارد باید بدانید که از نگاه گوگل ممکن است صفحه شما بی ارزش باشد. این موضوع موردی است که خود گوگل به صورت رسمی نیز به آن اشاره کرده است.

61. درج کلمات کلیدی LSI در محتوا

اگر شما در متن و محتوای خود از کلمات کلیدی مترادف یا LSI به درستی استفاده کنید، میتوانید شاهد افزایش رتبه سایت خود باشید. این موضوع یکی از فاکتورهای مهم سئو است. اگر کاربران با کلمه های کلیدی مختلف وارد صفحه محتوای شما شوند، سیگنال مثبتی به گوگل ارسال میشود.

خود گوگل هم به صورت رسمی در این مورد میگوید:

صفحاتی که کاربران با جستجوهای مشابه پیدا میکنند و ارزش را از آن ها دریافت میکنند برای ما بسیار مهم است و ما به دنبال چنین صفحاتی هستیم.

62. عمر صفحه های سایت

همانطور که در این مقاله اشاره کردیم صفحه هایی که جدید هستند یا بروز رسانی میشوند برای گوگل ارزشمند هستند. اما صفحات قدیمی که عمر بیشتری دارند و به صورت مداوم بروز رسانی میشوند، جایگاه ویژه ای نزد گوگل دارند چرا که پیش از این به خاطر محتوایی که دارند ارزش خود را ثابت کرده اند.

63. اولویت بالای تجربه کاربری

چیدمان و طراحی سایت شما تاثیر زیادی روی رتبه بندی سایت شما در گوگل دارد. این مورد چیزی است که گوگل بارها در مستندات خود به آن اشاره کرده است.

وقتی صفحات شما UI خوب و کیفیت بالایی داشته باشند، کاربران به راحتی میتوانند محتوای شما را بخوانند و از آن استفاده کنند.

64. استفاده از پارک دامین

وقتی شما دامنه های دیگری را به دامنه اصلی خود ریدایرکت کرده باشید، یعنی سایت شما از طریق چند دامنه در دسترس باشد یعنی از پارک دامین استفاده کرده اید. این دامنه ها در نگاه گوگل امیتاز کمتری دریافت میکنند و حتی امکان ایندکس شدن و نمایش آن ها در نتایج بسیار کم است.

65. تولید محتوای سئو شده و مفید

گوگل نسبت به گذشته بسیار باهوش شده است و خیلی راحت محتوایی که فقط سئو شده یا محتوایی که مفید است را متوجه میشود. بعد از تشخیص این موضوع جایگاهی متفاوت برای آن ها در نظر میگیرد.

خب حالا نیاز است که شما محتوایی بنویسید که نیازها و دغدغه های مخاطبانتان را برطرف کند و از طرفی هم قواعد و فاکتورهای سئو در آن رعایت شده باشد.

معماری و ساختار سایت

فاکتورهای معماری و ساختار سایت

66. وجود محتواهای مفید در سایت

یکی از مواردی که گوگل بسیار به آن دقت میکند محتوای سایت ها است. گوگل نه تنها ارزشی را برای سایت های بی محتوا در نظر نمیگیرد بلکه گاهی اوقات نیز آن ها را جریمه میکند. همیشه این را گفته ایم که گوگل قصد دارد بهترین نتایج را به کاربران خود نمایش دهد و نیازهای آن ها را برطرف کند. پس قطعا وب سایت هایی که ارزش محتوایی ندارند را از رقابت خارج میکند.

67. داشتن صفحه تماس با ما و تاثیر آن

اگر صفحه “تماس با ما” ندارید همین امروز آن را بسازید. گوگل برای سایت هایی که این صفحه را ایجاد کرده اند امتیاز ویژه ای در نظر میگیرد.

اطلاعاتی که شما در صفحات “درباره ما” و “تماس با ما” سایت خود قرار میدهید باید با اطلاعات شما در Whois یکسان باشد. گوگل این بررسی را انجام میدهد تا از صحت گفتار شما مطلع شود.

68. ایجاد حس اعتماد بین کاربران

گوگل به دقت صفحات سایت شما را بررسی میکند و میزان اعتماد و رضایت کاربران سایت شما را آنالیز میکند. ایجاد حس اعتماد برای کاربران یکی از مولفه های مهم سئو برای گوگل است که بسیاری از سئوکاران نیز به آن تاکید دارند.

69. معماری یا زیرساخت سایت شما

اگر بخش های مختلف وب سایت خود را به درستی معماری کنید کرال باجت خود را بهبود میدهید و در نتیجه سرعت ایندکس سایت شما بیشتر میشود. از طرفی معماری صحیح باعث افزایش تجربه کاربری مخاطبان سایت شما میشود.

70. بروزسانی مداوم سایت

هرقدر بیشتر صفحات سایت خود را بروز رسانی کنید در نگاه گوگل ارزش خاصی خواهید داشت. بسیاری از مقالاتی که ما در وب سایت خود منتشر کرده ایم با استفاده از بروز رسانی آن توانسته ایم به رتبه های بالاتری برسیم.

71. ساخت نقشه سایت و تاثیر آن

اگر میخواهید ربات های موتور جستجو صفحات سایت شما را سریع تر اسندکس کنند باید نقشه سایت خود را بسازید. پس از ساخت نقشه سایت میبایست آن را در سرچ کنسول و فایل Robots.txt خود ثبت کنید. نقشه سایت یک فایل xml که لیست صفحات، دسته بندی ها و … را در اختیار گوگل قرار میدهد.

وب سایت seroundtable نیز به همین موضوع اشاره کرده است. طبق گفته های این سایت در صورتی که از نقشه سایت استفاده کنید سرعت ایندکس مطالب شما بیشتر میشود و بر خلاف گفته برخی استفاده از آن تاثیر منفی روی سئو شما نخواهد داشت.

72. میزان آپتایم سایت

اگر میزبان خوبی را برای وب سایت خود انتخاب نکنید ممکن است سایت شما در ساعاتی از شبانه روز از دسترس خارج شود که این مشکل باعث تاثیر منفی روی سئو شما خواهد شد. پس حتما قبل از خرید هاست خود خوب تحقیق کنید و شرکتی را انتخاب کنید که میزان آپ تایم سرورهای آن بالا باشد.

73. موقعیت جغرافیایی سرور

بسیاری از نتایج گوگل با توجه به محل و موقعیت جغرافیایی سرور سایت نمایش داده میشود. نتایج محلی تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی سرور است و این موضوع میتواند آن را تغییر دهد.

اگر شما یک فروشگاه لباس در خیابان جمهوری داشته باشید اما سرور شما در آلمان باشد، احتمال اینکه در نتایج محلی و کلمه “فروشگاه لباس در جمهوری” در سرپ نمایش داده شوید کم است.

74. تاثیر اس اس ال

امروزه بسیاری از کاربران به گواهی SSL وب سایت ها نیز توجه میکنند. داشتن این ویژگی در افزایش اعتماد و اطمینان کاربران نقش بسزایی دارد. از طرفی استفاده از گواهی اس اس ال در رتبه بندی شما در گوگل تاثیر مستقیم دارد و گوگل نیز به طور رسمی این موضوع را تایید کرده است.

75. تاثیر الگوریتم (E-A-T) تخصص، اعتماد و اعتبار در تولید محتوا

وب سایت هایی که به صورت نیچ کار میکنند و محتوای تخصصی برای کاربران خود تولید میکنند بسیار مورد توجه گوگل هستند. گوگل از این گونه وب سایت ها بیشتر حمایت میکند و رتبه آن ها را بهبود میبخشد.

برخی از وب سایت ها مانند وب سایت حوزه پزشکی و سلامت که به طور مستقیم با سلامتی و جان انسان ها ارتباط دارند در نگاه گوگل حساس هستند و به همین دلیل است که گوگل الگوریتم E-A-T را معرفی کرده است. پس سعی کنید محتوایی که مینویسید یا بصورت تخصصی خودتان آن را تولید کنید یا اگر قرار است آن را برونسپاری کنید از تخصص نویسنده اطمینان داشته باشید.

76. تکراری بودن دیسکرپسن

اگر قرار باشد برای همه صفحات سایت خود یک دیسکریپشن تکراری یا اتوماتیک قرار دهید، سئوی سایت شما دچار مشکل خواهد شد. پیشنهاد میکنیم که برای هر صفحه سایت خود نسبت به محتوای ارائه شده همان صفحه توضیحاتی کوتاه بنویسید که شامل کلمه کلیدی شما نیز باشد. اگر متن توضیحات شما متفاوت از متن محتوای شما باشد نیز بسیار بهتر است.

77. استفاده از بردکرامپ یا نان ریزه و تاثیر آن

Breadcrumb در وب سایت شما مسر فعلی کاربر را به او نمایش میدهد و حتی گاهی اوقات کاربر با استفاده از آن بین صفحات سایت شما پیمایش میکند.

بردکرامپ صفحات سایت شما را به هم متصل میکند و علاوه بر افزایش تجربه کاربری و لینک سازی داخلی به ربات های گوگل نیز کمک میکند تا صفحات سایت شما را پیدا کنند.

78. بهینه سازی سایت برای موبایل و تاثیر آن

در گذشته میزان بازدید کاربران دسکتاپ در گوگل بسیار بیشتر بود. اما به مرور زمان و با معرفی و پیشرفت گوشی های هوشمند، کاربران استفاده از موبایل را به دلیل راحتی و سرعت ترجیح میدهند. حدود بیشتر از 70 درصد مردم از موبایل برای جستجو در گوگل استفاده میکنند. گوگل نیز به خوبی متوجه این قضیه است و خیلی زودتر دست به اقدام شد و الگوریتم هایی را در این زمینه معرفی کرد.

به طوری که میتوان گفت با معرفی الگوریتم های جدید، سازگاری وب سایت با موبایل از اولویت های ایندکس شدن صفحات شما در گوگل است. اگر وب سایت شما با موبایل بهینه نباشد علاوه بر کاهش رتبه سایت شما، میتواند موجب جریمه وب سایت شما نیز شود.

79. قرار دادن فیلم در یوتیوب

اگر شما اقدام به انتشار ویدیو در یوتیوب کنید و از آن به وب سایت خود لینک دهید میتوانید شاهد افزایش رتبه وب سایت خود باشید. این موضوع را حتی وب سایت search-engine-land تایید کرده است و دلیل آن را معرفی الگوریتم پاندا میداند.

البته باید این را بدانید که گوگل مالک یوتیوب است و این موضوع افزایش رتبه بی دلیل نیست. پس اگر محتوای ویدیویی تولید میکنید پیشنهاد میکنیم آن را در سایت هایی مثل یوتیوب، آپارات، تماشا، نماشا و … نیز آپلود کنید.

80. یوزرفرندلی بودن سایت

سایت شما باید به صورتی طراحی شده باشد که کاربران به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند و به سرعت به صفحات مختلف شما دسترسی داشته باشند. وقتی مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت شما بیشتر شود، تعامل بیشتری با سایت شما خواهند داشت و نرخ پرش شما نیز کاهش میابد و در نهایت شاهد افزایش رتبه خود در نتایج گوگل خواهید بود.

81. استفاده از ابزار سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

این دو ابزار بسیار کاربردی هستند و همه کسانی که به صورت حرفه ای وب سایت خود را سئو میکنند از این 2 ابزار استفاده میکنند. یکی از مهم ترین قابلیت های این ابزارها (مخصوصا ابزار سرچ کنسول) افزایش سرعت ایندکس صفحات سایت شما است.

علاوه بر این این دو ابزار اطلاعات مهمی در راستای بهینه سازی سایت در اختیار شما قرار میدهند که میتوانید از آن ها استفاده کنید و سرعت بهینه سازی سایت خود را افزایش دهید. اگر میخواهید یک سئوکار حرفه ای شوید باید بتوانید با ابزارهای سئو کار کنید.

82. نظرات کاربران سایت

یکی از موارد که گوگل بسیار به آن دقت میکند میزان کامنت ها، بازخوردهای مثبت کاربران و مسئله برندینگ سایت شما است. در صورتی که افراد زیادی نام سایت شما در گوگل جستجو کنند، گوگل شما را یک برند محبوب درنظر میگیرد و امتیاز بیشتری را برای شما در نظر میگیرد.

83. بهینه سازی Core Web Vitals و تاثیر آن

معاون ارشد گوگل جان مولر در مصاحبه ای اعلام کرد که بهینه سازی Core Web Vitals که سرچ کنسول هم بخشی برای آن در نظر گرفته شده است، روی افزایش رتبه سایت شما در نتایج گوگل تاثیر مستقیمی دارد.

بک لینک ها

فاکتورهای مهم بک لینک

84. سن دامنه وب سایت لینک دهنده

اگر از دامنه های قدیمی که معتبر هستند لینک دریافت کنید، اثربخشی و میزان قدرت آن ها بیشتر است و احتمال افزایش رتبه شما را بالاتر میبرد.

85. تعداد دامنه های لینک دهنده

اگر تعداد دامنه های بیشتری به وب سایت شما لینک دهند، اعتبار سایت شما نیز در نگاه گوگل بیشتر میشود. این موضوع را وب سایت backlinko هم در مقالات خود تایید کرده است. همچنین این مورد از مهمترین فاکتورهای سئو میباشد.

86. بک لینک گرفتن از IPهای مختلف

زمانی که شما از آیپی های متفاوت و مناطق جغرافیایی مختلف بک لینک میگیرید در حقیقت مورد تایید سایت هایی مختلفی از نقاط متفاوت دنیا هستید که اثربخشی آن نیز برای سایت شما بیشتر خواهد بود. وب سایت seroundtable به این موضوع اشاره کرده است.

87. میزان لینک از صفحات مختلف

بر اساس مستندات وب سایت ماز:

تعداد لینک های دریافتی هرچه قدر بیشتر باشد رتبه شما نیز در نتایج گوگل بیشتر خواهد شد. حتی اگر این لینک ها از یک دامنه باشد.

88. تاثیر انکر تکست

کلمه ای که از آن به سایت شما لینک داده میشود بسیار اهمیت دارد. در واقع این کلمه موضوع و هدف صفحه شما را برای گوگل مشخص میکند. البته دقت کنید که در انجام این کار زیاده روی نکنید. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در لینک سازی خارجی میزان اسپم اسکور سایت شما را بالا میبرد. این موضوع را حتی گوگل نیز به آن اشاره کرده است.

همیشه در لینک سازی خود طبیعی عمل کنید و گاهی نیز با استفاده از کلمات کلیدی مترادف یا LSI به سایت خود لینک دهید.

89. استفاده از تگ ALT در تصاویر لینک دار

زمانی که تگ ALT را برای تصویری که دارای لینک است قرار میدهید در حقیقت مثل Backlink Anchor عمل میکند و سئوی وب سایت شما را افزایش میدهد.

90. بک لینک از دامنه های دولتی

مت کاتس مدیر اسبق تیم ضد اسپم گوگل در این مورد میگوید:

اگر شما از دامنه های دولتی نظیر (edu. یا gov.) بک لینک دریافت کنید، هیچ تاثیر روی سئو وبسایت شما نخواهد داشت.

با همه این توصیه ها کارشناسان سئو از این نوع بک لینک ها استفاده میکنند. چون این دامین ها معمولا اعتبار زیادی دارند و میتوانند اعتبار صفحاتی که به آن ها لینک میدهند را نیز افزایش دهند.

91. اعتبار صفحه های لینک دهنده

از مهم ترین عواملی که میزان تاثیر گذاری یک بک لینک را مشخص میکند میزان اعتبار آن وب سایتی است که لینک میدهد. گوگل نیز در داکیومنت های خود به این موضوع اشاره کرده است.

92. اعتبار دامین های لینک دهنده

وقتی وب سایت هایی که اعتبار بالایی دارند به وب سایت شما لینک دهند، اعتبار و ارزش زیادی را به سوی وب سایت شما منتقل میکنند و گوگل نیز بر این اساس رتبه سایت شما را افزایش میدهد. سایت ماز نیز در مقالات خود این موضوع را تایید کرده است.

93. گرفتن بک لینک از سایت های رقیب

اگر از سایت های رقیب خود که رتبه بهتری نسبت به شما در نتایج گوگل دارند بک لینک بگیرید، میتواند به سرعت رتبه شما را افزایش دهد. در حقیقت بک لینک گرفتن از چنین وب سایت هایی بسیار ارزشمند است. باید این را هم بگوییم که گرفتن این نوع بک لینک کار راحتی نیست.

94. تاثیر بک لینک گرفتن از سایت های مرتبط با حوزه کاری شما

اگر میخواهید که به سرعت رتبه سایت خود را افزایش دهید یکی از بهترین فاکتورهای سئو که باید آن را انجام دهید گرفتن لینک از سایت های حوزه کاری خودتان است. با انجام اینکار گوگل اعتمادش به وب سایت شما بیشتر میشود و شاهد افزایش رتبه سایتتان خواهید بود.

95. بک لینک گرفتن از سایت های مزرعه لینک

این وب سایت ها فقط با هدف لینک دادن ساخته میشوند و در نگاه گوگل هیچ ارزشی ندارند.

شما نباید در اینگونه وب سایت ها بک لینک بسازید. ساخت بک لینک در چنین وب سایت هایی میتواند وب سایت شما را به جریمه گوگل نزدیک تر کند و هیچ تاثیر مثبتی روی سئوی شما نخواهد داشت.

96. پست مهمان و تاثیر آن

پست مهمان نیز یکی از روش هایی است که میتوانید از آن برای ساخت بک لینک به وب سایت خود استفاده کنید. البته باید اشاره کنیم تاثیر آن به اندازه بک لینک از سایت های هم حوزه و رقیب نیست، اما جایگاه خاص خودش را نزد گوگل دارد.

97. لینک های تبلیغاتی

اگر از لینک های تبلیغاتی استفاده میکنید باید ویژگی “rel=”sponsored را برای آن ها قرار دهید و حتما نوع آن را “nofollowed” بگذارید. علاوه براین باید بدانید که گوگل توانایی این را دارد که چنین لینک هایی را شناسایی کند و آنها را فیلتر کند.

در لینک سازی سایت خود نهایت دقت را داشته باشید چون اگر گوگل متوجه شود که شما بک لینک میخرید، بدون شک سایت شما را جریمه خواهد کرد.

98. لینک گرفتن از صفحه اصلی یک سایت

صفحه اصلی هر وب سایتی مهم ترین و با ارزش ترین صفحه آن سایت است. بنابراین اگر از صفحه اصلی یک سایت لینک بگیرید در افزایش رتبه شما بسیار ارزشمند و موثر خواهد بود.

99. گرفتن لینک های نوفالو

زمانی که شما شروع به ساخت بک لینک میکنید باید تعدادی از لینک سازی خود را به صورت نوفالو انجام دهید تا کار لینک سازی شما طبیعی تر به نظر برسد. گوگل خودش میگوید که لینک های نوفالو را بررسی نمیکند. اما اگر شما لینکی را نوفالو قرار دهید حتما به این معنی نیست که گوگل آن را بررسی نمیکند یا توانایی اینکار را ندارد. گاهی اوقات موتورهای جستجو لینک های نوفالو را هم دنبال میکنند.

100. استفاده از انواع مختلف بک لینک

در نکات قبلی خیلی به این موضوع اشاره کردیم که اگر خودتان لینک سازی خارجی انجام میدهید باید اینکار طوری صورت بگیرد که گوگل به آن مشکوک نشود و بسیار طبیعی به نظر برسد.

زمانی که شما از یک سری وب سایت مشخص مانند وبلاگ ها لینک میگیرید در حقیقت این سیگنال را به گوگل میدهید که لینک سازی شما غیرطبیعی است. در این صورت ممکن است اسپم شناسایی شوید. پس اگر خودتان لینک سازی انجام میدهید باید این کار را در انواع مختلف وب سایت ها انجام دهید.

101. استفاده از بک لینک های Sponsored و UGC

اگر از ویژگی های Sponsored و UGC در لینک های خود استفاده کنید میتوانید لینک سازی خود را طبیعی تر جلوه دهید. این نوع لینک ها نسبت به لینک های فالو و نوفالو ارزش پایین تری دارند.

102. اعتبار بک لینک و تاثیر آن

اگر از صفحاتی که اطلاعات ارزشمند و اعتبار بالایی دارند لینک دریافت کنید، قطعا لینکی که میگیرید بسیار ارزشمندتر از صفحاتی است که ساده و بدون محتوا هستند. حتما قبل از بک لینک گرفتن صفحه موردنظرتان را بررسی کنید و بعد اقدام کنید.

103. لینک از ریدایرکت 301

اگر از صفحه هایی که ریدایرکت 301 میشوند لینک بگیرید، نه تنها رتبه شما افزایش نمیابد بلکه موجب کاهش رتبه شما نیز میشود.

104. انکرتکست و تاثیر آن

انکرتکست بسیار مهم است. کلمات کلیدی خود را به درستی انتخاب کنید و از طریق آن ها به وب سایت خودتان لینک بدهید تا شاهد افزایش رتبه سایت خود باشید.

105. عنوان لینک

وقتی شما ماوس خود را روی لینکی نگه میدارید احتمال دارد عنوانی را برای آن نمایش دهد. در حقیقت وقتی یک عنوان برای لینک خود قرار میدهید سیگنال کوچکی را برای افزایش رتبه صفحه خود انجام داده اید.

106. لینک گرفتن از دامنه های دولتی

اگر شما از دامنه هایی که مختص هر کشور است مانند (ir که برای ایران است یا ca که برای کانادا است و …) لینک بگیرید میتواند تاثیر بسزایی در افزایش رتبه شما داشته باشد و حتی باعث بهبود سئو محلی شما نیز شود.

107. جایگاه لینک در محتوا

اگر لینک شما در جملات و پاراگراف های ابتدای یک صفحه قرار بگیرند ارزش بیشتری نیز خواهند داشت. این مورد را نیز وب سایت ماز در مستندات خود به آن اشاره کرده است.

108. جایگاه لینک در صفحه

اگر بک لینک شما در محتوای اصلی یک صفحه باشد ارزش و اعتبار بیشتری نیز خواهد داشت. در کل بک لینک در قسمت متن بسیار با ارزشتر از بک لینک های قسمت های دیگر مثل سایدبار و فوتر و … است.

109. اشتراک موضوعی صفحات لینک دهنده

این موضوع کاملا مشخص است که در صورتی که از صفحه ای که هم موضوع با صفحه شما است لینک بگیرید بسیار ارزشمند تر خواهد بود.

110. اشتراک موضوعی دامین های لینک دهنده

وقتی لینکی از یک دامنه که با حوزه دامنه سایت شما یکی است دریافت میکنید و در واقع محتوا و مطالب تان درباره موضوعاتی مشترک است، بسیار تاثیر خوبی در افزایش رتبه شما خواهد داشت.

111. درج کلمه کلیدی در عنوان

به عنوان صفحه ای که میخواهید از آن لینک دریافت کنید توجه کنید. اگر عنوان آن صفحه کلمه کلیدی شما را داشته باشد، میتواند یک سیگنال مثبت برای بک لینک شما باشد که گوگل حتما آن را در نظر میگیرد.

112. استقبال بیشتر کاربران از لینک شما

وقتی افراد زیادی روی بک لینک شما کلیک کنند و به صفحه شما منتقل شوند، گوگل نیز رتبه سایت شما در نتایج خود بهبود میبخشد.

113. تاثیر منفی انتقال کاربران از طریق لینک

دقت کنید که هر چقدر که سرعت انتقال کاربران از بک لینک موردنظر به وب سایت شما پایین باشد، سیگنالی به گوگل ارسال میشود که محبوبیت سایت شما را کاهش میدهد و افت رتبه را تجربه خواهید کرد.

114. لینک گرفتن از منابع HUB

منظور از منابع HUB همان منابع دسته اول هستند. این گونه صفحات معمولا اعتبار و بازدید بیشتری دارند و در صورتی که لینک شما در آنها قرار بگیرد میتواند رتبه سایت شما را به شدت افزایش دهد.

115. لینک گرفتن از وب سایت های معتبر

وقتی وب سایتی تخصصی و معتبر که گوگل ارزش خاصی را برای آن قائل است به شما لینک میدهد سایت شما نیز در نگاه گوگل ارزشمند تلقی میشود. چنین وب سایت هایی بسیار با ارزش تر وب سایت های معمولی هستند.

116. لینک گرفتن از ویکی پدیا

اگر شما از یک وب سایت بسیار معتبر و بزرگ لینک نوفالو بگیرید، بک لینک شما بسیار با ارزش تر از بک لینکی است که به صورت فالو از یک سایت معمولی گرفته اید. ویکی پدیا یکی از منابعی است که اگر لینک شما در آن قرار بگیرد به صورت نوفالو خواهد بود اما اعتبار بسیار زیادی برای سایت شما خواهد داشت که بسیاری از متخصصان سئو نیز این موضوع را تایید میکنند.

117. کلمات استفاده شده در قبل و بعد لینک

کلماتی که شما در قبل و بعد لینک خود قرار میدهید در حقیقت حوزه کاری سایت شما را برای گوگل مشخص میکند. وب سایت ماز در مستندات خود به این موضوع اشاره کرده است.

118. میزان سن بک لینک

وقتی بک لینک شما در یک سایت به مدت طولانی قرار گرفته باشد، نتایج مطلوبی برای سایت شما به همراه خواهد داشت. یعنی سن بک لینک میتواند به افزایش رتبه سایت شما کمک کند.

119. لینک گرفتن از سایت های واقعی

اگر گوگل لینک سازی PBN و یا PDN شما را متوجه شود میتواند رتبه سایت شما را کاهش دهد. شناسایی این موضوع با معرفی الگوریتم های جدید کمی بهتر شده است. اگر لینک های شما در وب سایت های حقیقی قرار بگیرد امتیاز بهتری را کسب خواهید کرد.

120. مشخصات لینک‌های حقیقی در سایت

آن دسته از وب سایت هایی که لینک سازی خارجی خود را به درستی و در وب سایت های واقعی انجام داده اند همیشه در رتبه های برتر گوگل هستند. وقتی الگوریتم جدیدی هم معرفی شود به دلیل این ساختار اصولی هیچوقت افت رتبه نخواهند داشت بلکه رتبه آن ها نیز افزایش پیدا میکند.

121. استفاده از تبادل لینک

استفاده از تبادل لینک یکی از روشهای نادرست سئو است که هنوز هم بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند. وقتی به صورت دو طرفه لینک خود را قرار میدهید در حقیقت این سیگنال را به گوگل میدهید که در حال ساخت لینک به صورت دستی برای افزایش رتبه سایت خود هستید. همانطور که قبلا گفتیم گوگل دوست دارد که لینک های شما به صورت طبیعی ساخته شده باشد.

122. محتوا و لینک ایجاد شده توسط کاربر

وقتی کاربران در مورد وب سایت شما نظر میدهند یا در محتوایی به سایت شما لینک میدهند توسط گوگل قابل شناسایی هستند. گوگل با استفاده از آیپی متوجه میشود که شما متن یا محتوا را ایجاد کرده اید یا کاربر. هرچقدر میزان لینک ها و نظرات شما به صورت طبیعی و توسط کاربران ایجاد شده باشد، گوگل نیز رتبه مناسبی را برای سایت شما در نظر میگیرد.

123. بک لینک از ریدایرکت 301

لینک های مستقیم اعتبار بیشتری از صفحاتی که ریدایرکت 301 میشوند دارند. برخی نیز این فرضیه را رد میکنند و اعتبار هر دو را یکی میدانند. در آخر باید گفت راز اصلی نزد گوگل است که هنوز آن را افشا نکرده است.

124. استفاده از کدهای اسکیما در محتوای صفحه

زمانی که شما از اسکیما در صفحات سایت خود استفاده میکنید، در نتایج گوگل به صورت متفاوتی نمایش داده میشوید که این موضوع به افزایش نرخ کلیک شما بسیار کمک میکند. این موضوع را گوگل نیز به صورت رسمی اعلام کرده است.

اسکیما شما را در نتایج گوگل جذاب تر نمایش میدهد، اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربر قرار میدهد و به خود گوگل هم کمک میکند تا درک بهتری نسبت به محتوای صفحه شما داشته باشد.

125. میزان اعتماد گوگل به سایت لینک دهنده و تاثیر آن

برخی از وب سایت ها اعتبار بیشتری نزد گوگل دارند. یعنی گوگل آن ها را به عنوان مرجع در آن حوزه میشناسد. چنین وب سایت هایی اگر به شما لینک دهند، اعتبار بیشتری را نیز به وب سایت شما منتقل میکنند.

126. میزان لینک های خروجی از سایت لینک دهنده

در صورتی که لینک های خروجی شما کمتر باشد اعتبار بیشتری نزد گوگل خواهید داشت. به دنبال سایت هایی باشید که در صفحات خود لینک خروجی کمتری قرار میدهند، چون با قرار دادن لینک خود در این وب سایت اعتبار بیشتری دریافت میکنید.

127. لینک سازی در انجمن ها یا فروم ها

معمولا در انجمن ها و فروم های مختلف لینک های بسیاری ساخته میشود. گوگل نیز بسیاری از آن ها را به عنوان اسپم شناسایی میکند. اگر از آنها استفاده کنید میتواند برای سئو وب سایت شما مضر باشد.

128. میزان محتوای صفحه لینک دهنده

اگر شما از صفحه ای که محتوای آن 2000 کلمه ای است لینک دریافت کنید ارزش آن به مراتب بیشتر از محتوایی است که 200 کلمه است. پس هرچه محتوا جامع تر باشد ارزش بک لینک شما نیز بیشتر خواهد بود.

129. کیفیت محتوای سایت لینک دهنده

علاوه بر تعداد کلمات محتوا، کیفیت آن نیز بسیار مهم است. دقت کنید که اگر از یک صفحه ای که هم محتوای کاملی دارد و هم باکیفیت، لینک دریافت کنید، ارزشی که بدست می آورید بسیار بیشتر خواهد بود.

130. انواع لینک صفحات

مت کاتز-مدیر کیفیت گوگل در این باره میگوید:

همه لینک های شما (لینک های هدر، فوتر، سایدبار، محتوا و …) یک لینک محسوب میشود.

تعامل مخاطبان

فاکتورهای مهم سئو

131. الگوریتم رنک برین و تاثیر آن

رنک برین الگوریتمی است که به نحوه تعامل کاربران با وب سایت شما توجه زیادی میکند. رتبه ای که رنک برین برای سایت شما در نظر میگیرد با توجه به ارتباط و تعامل کاربران با صفحات شما است.

132. تاثیر نرخ کلیک یک کلمه کلیدی

اگر کاربران کلمه کلیدی سایت شما در نتایج جستجو کنند و از بین وب سایت های لیست شده در نتایج وب سایت شما را انتخاب کنند، کم کم لینک شما با نتایج بالاتر گوگل خواهد رسید.

133. افزایش نرخ کلیک تمامی کلمات کلیدی

اگر وب سایت شما در همه کلمات کلیدی خود نرخ کلیک بیشتری دریافت کند، به احتمال زیاد جایگاه همه کلمات شما بهبود میابد.

134. بانس ریت و تاثیر آن

معمولا صفحاتی که نرخ پرش یا بانس ریت صفحات شما پایین باشد، رتبه بهتری  را در گوگل کسب خواهید کرد. وقتی هر کاربر بعد از ورود به وب سایت شما بلافاصله آن را ترک میکند، گوگل اینطور برداشت میکند که صفحه شما ضعیف است و نباید در نتایج برتر باشد.

البته گاهی ممکن است عوامل دیگری در بانس ریت شما نقش داشته باشند. مثلا ممکن است سرعت صفحه شما بسیار پایین باشد و کاربران منتظر لود کامل صفحه شما نشوند. این موضوع را هم در نظر بگیرید که برخی از وب سایت ها به دلیل حوزه ای که در آن فعالیت میکنند بانس ریت متفاوتی دارند.

135. میزان ترافیک سایت

سایت هایی که بازدید و ترافیک بیشتری دارند معمولا در نگاه گوگل امتیاز بیشتری نیز دارند. گوگل با استفاده از آمارهای مرورگر کاربران متوجه میشود که کدام وب سایت ها برای کاربران اهمیت بیشتری دارند. بنابراین از این موضوع برای رتبه بندی آن ها استفاده میکند. البته به این موضوع هم دقت داشته باشید که وب سایتی که بازدید بالایی از خود گوگل به طور مستقیم دارد، اهمیت بالاتری هم خواهد داشت.

136. تاثیر بازدید تکراری کاربران

اگر سایت و صفحات شما توسط بازدیدکنندگان تان چندین بار و به صورت تکراری بازدید شوند، میتواند منجر به افزایش سئو و جایگاه شما در نتایج گوگل شود.

137. تاثیر پوگو استیکینگ

گاهی برخی از افراد سایت شما را درنتایج گوگل میبینند و باز میکنند. اما در صفحه شما پاسخ سوال یا مشکل خود را پیدا نمیکنند. بنابراین صفحه شما را میبندند و سایت دیگری را در نتایج جستجو انتخاب میکنند. به اینکار پوگو استیکینگ میگویند. در حقیقت نوعی پرش از سایت شما است و اگر میزان آن بیشتر شود آثار منفی روی سئوی شما خواهد داشت. سایت backlinko هم در مستندات خود به این حقیقت اشاره کرده است.

138. تاثیر بوکمارک شدن وب سایت

گاهی اوقات ما به وب سایتی علاقه داریم یا به طور دائم آن را دنبال میکنیم. در این صورت ممکن است آن سایت را به بوکمارک های مرورگر خود اضافه کنیم. گوگل از طریق این سیگنال متوجه میشود که وب سایت موردنظر در نگاه کاربران ارزش بیشتری دارد، بنابراین از این موضوع برای رتبه بندی صفحات خود استفاده میکند.

139. مسدودکردن وبسایت ها در مرورگر

شما میتوانید در مرورگر خود وب سایت هایی را کو دوست ندارید مسدود کنید. گوگل در گذشته از این مورد برای کاهش رتبه بندی وب سایت ها استفاده میکرد. اما طبق مستندات جدید اعلام کرده است که این موضوع دیگر برایش مانند گذشته اهمیت ندارد.

140. میزان نظرات کاربران در صفحات

یکی دیگر از فاکتورهای مهم که در تعیین رتبه صفحات سایت شما اهمیت دارد تعداد کامنت های آن صفحه است. در واقع هرچه تعداد نظرات واقعی یک صفحه بیشتر باشد، گوگل امتیاز خوبی را برای آن در نظر میگیرد.

141. تاثیر زمان ماندگاری کاربران در صفحه

هرقدر کاربران شما بیشتر در صفحات سایت شما بمانند برای وب سایت شما بهتر خواهد بود. گوگل از این طریق متوجه میشود که محتوای صفحه شما همان چیزی است که کاربران به دنبال آن هستند. بنابراین چنین صفحاتی را در نتایج برتر خود قرار میدهد.

قوانین و الگوریتم های گوگل

قوانین و الگوریتم های گوگل

142. نمایش موضوعات جدید و ترند روز

گاهی برخی از موضوعات وجود دارد که محتوای آن ها باید بروز و ترند باشد. مانند صفحه ای که قرار است قیمت خودروها را اعلام کند. یا صفحه ای که استراتژی های سئو 2023 را بررسی میکند. حتی گوگل برای اینکه بتواند بهترین و جدیدترین صفحات را به کاربر نمایش دهد الگوریتمی را به نام فرشنس معرفی کرده است. پس تولید محتوای جدید و ترند و بروز رسانی آن میتواند باعث افزایش رتبه شما در نتایج سرپ شود.

143. کلمه ها و عبارت های نامفهوم

گاهی برخی از افراد کلمات و عبارت هایی را در گوگل جستجو میکنند که نامفهموم هستند. گوگل برای حل این مشکل مشابه ترین و نزدیک ترین نتیجه ها را برای کمک به کاربر نمایش میدهد تا بتوانند به محتوای مدنظر خود برسند.

144. تاریخچه مرورگر

گاهی ممکن است شما به دلیل استفاده زیاد یا علاقه ای که به یک وب سایت دارید، به طور منظم از آن بازدید کنید. در این صورت اگر میزان جستجوی آن سایت در گوگل توسط شما زیاد باشد، گوگل برای دفعات بعدی سایت موردنظر را در نتایج جستجو برای شما بالاتر نمایش خواهد داد.

مثلا اگر شما عبارت آموزش سئو آکادمی وندو را در گوگل جستجو کنید، در درازمدت گوگل برای همین عبارات و عبارت های مشابه سایت ما را در نتایج مرورگر شما بالاتر نشان خواهد داد.

145. استفاده از تاریخچه جستجوی کاربران

هرچیزی را که جستجو میکنید در نمایش نتایج به شما تاثیر خواهد داشت. مثلا اگر از کلمات “بهترین” یا “جامع ترین” در جستجوهای قبلی خود استفاده کرده باشید، زمانی که به دنبال یک دوره سئو باشید، ممکن است گوگل نتایجی را به شما نشان دهد که مربوط به بهترین دوره سئو باشد.

146. تاثیر featured snippets ها

گوگل سعی دارد که با استفاده از فیچر اسنیپت ها به سرعت بتواند مشکلات و سوالات کاربران را رفع کند. این موردی است که خود گوگل نیز در داکیومنت های خود بدان اشاره کرده است.

اگر شما از این قابلیت در صفحات خود استفاده کنید، ممکن است گوگل شما را در نتایج بهتری نمایش دهد.

147. رتبه بندی بر حسب موقعیت جغرافیایی

اگر وب سایتی که دارید برای خدمات دهی به کاربران ایرانی طراحی شده است، در صورتی که از دامنه آی آر استفاده کنید، امتیاز سئو محلی بیشتری را نسبت به دامنه دات کام دریافت میکنید.

148. جستجوی امن و تاثیر آن

زمانیکه کاربر ویژگی جستجوی امن یا Safe Search را فعال کرده باشد، محتوای مربوط به بزرگسالان را در نتایج خود مشاهده نخواهد کرد. حتی ممکن است نتایجی که میبینید بواسطه شناختی که گوگل از شما دارد دستخوش تغییراتی شود.

149. استفاده از کلمات کلیدی YMYL و تاثیر آن

وب سایت search-engine-land در یکی از مقالات معتبر خود میگوید:

گوگل سختگیری بیشتری نسبت به وب سایت هایی که در حوزه سلامتی و سرمایه افراد فعالیت میکنند دارد و در مورد آن ها بسیار محتاطانه برخورد میکند. برای اعتماد کردن به اینگونه وب سایت ها از الگوریتم YMYL نیز کمک میگیرد.

150. میزان شکایت های مربوط به DMCA

اگر شکایت هایی از وب سایت شما در زمینه DMCA شده باشد، در صورتی که گوگل این شکایات را بررسی کند و از صحت آن مطمئن شود، رتبه سایت شما را به شدت کاهش میدهد.

151. نمایش دامنه های متنوع در نتایج جستجو

بر اساس تحقیقاتی که وب سایت ماز در این زمینه انجام داده است، متوجه شده اند که گوگل سعی دارد در نتایج خود دامنه های متنوعی را به کاربر نمایش دهد. البته برخی موارد نیز استثنا هستند.

152. جستجو بر اساس خرید یا تراکنش

گوگل گاهی اوقات در مورد کلماتی که مربوط به تراکنش یا خرید هستند، نتایج را به شکل متفاوتی به کاربران ارائه میدهد.

153. لوکال سرچ و تاثیر آن

معمولا نتایجی که مربوط به لوکال سرچ هستند بالاتر از بقیه نمایش داده میشوند. یعنی اگر شما در تهران به دنبال یک رستوران باشید، گوگل سعی میکند نزدیک ترین رستوران ها را در تهران که به موقعیت شما نزدیک هستند نمایش دهد.

154. جعبه داستان های برتر

گوگل گاهی اوقات در نتایج خود مطالبی جذاب را در بخشی به نام Top Stories box نمایش میدهد. اگر موضوعی که کاربر به دنبال آن است یک داستان خاص داشته باشد، ممکن است در این بخش قرار بگیرد.

155. کمک به برندهای برتر و بزرگ

سایت search-engine-land در مستندات خود به این موضوع اشاره کرده است که:

گوگل در برخی از کلمات کلیدی برندهای برتر و بزرگ را در بالاترین نتایج نمایش میدهد و این کار از زمان معرفی الگوریتم ونیز شروع شده است.

156. نتایج مربوط به خرید

فروشگاه های اینترنتی همیشه در اولویت گوگل هستند، در صورتی که کاربر به دنبال خرید چیزی باشد و از موتور جستجو برای این منظور استفاده کند.

157. نتیجه های مربوط به جستجوهای تصاویر

وقتی کاربر به دنیال کلمه یا عبارتی است، گوگل تلاش میکند همانند خرید،تصاویری را به کاربر نشان دهد که دقیقا به دنبال آن است.

158. نتایج شگفت انگیز

در صورتی که برخی از کلمات را در گوگل جستجو کنید، مثل جستجوی کلمه Atari Breakout، گوگل بازی جذابی را در نتایج به شما نمایش میدهد.

159. جستجوی مربوط به نام یک برند

اگر شما نام یک برند یا یک وب سایت را در گوگل جستجو کنید، ممکن است گوگل چندین صفحه از وب سایت آن برند را به شما نمایش دهد. به عنوان مثال شما اگر کلمه آکادمی وندو را جستجو کنید، صفحات دیگری از سایت ما را به شما پیشنهاد میکند.

160. الگوریتم پی دی لون و تاثیر آن

گاهی برخی از عبارتهایی که کاربران جستجو میکنند اسپم هستند و گوگل همیشه به دنبال حذف این عبارت ها مخصوصا از قسمت ساجست های خود است. این کار را به کمک الگوریتم Payday Loans انجام میدهد

برندسازی در شبکه های اجتماعی

برندسازی در شبکه های اجتماعی

161. استفاده از انکرتکست برند و تاثیر آن

زمانی که شما با نام برند خود لینکی دریافت میکنید، این موضوع میتواند یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو برای رتبه بندی سایت شما در نتایج گوگل باشد.

162. جستجوی برند شما

گوگل برای وب سایت هایی که نام تجاری آن ها بیشتر جستجو میشود، ارزش زیادی قائل است و آن ها را در نتایج برتر خود قرار میدهد.

163. جستجوی کلمات کلیدی به همراه نام برند

وقتی کاربران یک کلمه کلیدی را با نام وب سایت یا برند شما جستجو کنند، این سیگنال را به گوگل میدهند که وب سایت شما در این زمینه بسیار ارزشمند است. مثلا اگر کلمه کلیدی “آموزش سئو آکادمی وندو” جستجو شود، سیگنالی مثبت برای سایت ما تلقی میشود.

164. داشتن شبکه های اجتماعی فعال

اگر کاربران زیادی در شبکه های اجتماعی مختلف با شما تعامل داشته باشند، گوگل از آن به عنوان سیگنالی مثبت برای بهبود رتبه سایت شما استفاده میکند.

165. فعالیت در توییتر

اگر یک اکانت توییتر با بازدید و دنبال کننده های بالا داشته باشید، گوگل ارزش بیشتری را برای سایت شما در نظر میگیرد، چون اینطور برداشت میکند که شما طرفداران بسیاری دارید.

166. فعالیت در لینکدین

اگر میخواهید رتبه سایت خود را افزایش دهید و اعتبار خاصی در نگاه گوگل داشته باشید، پیشنهاد میکنیم همین حالا صفحه لینکدین سایت خود را بسازید.

167. تاثیر نویسنده های محتوا

اگر محتوای وب سایت شما توسط پروفایل ها و نویسنده های معتبر نوشته شده باشد میتواند باعث افزایش رتبه محتوای شما در گوگل شود.

168. فرق اکانت فیک و واقعی و تاثیر آن ها

گاهی اوقات ممکن است صفحاتی را در شبکه های اجتماعی ببینید که با دیدن آمار آن متوجه فیک بودنش شوید. مثلا پیجی که 100 هزار فالوور دارد اما تعداد لایکش 500 نفر است، این سیگنال را به شما میدهد که پیج موردنظر فالوورهای فیک بسیاری دارد. گوگل نیز حتما الگوریتم هایی در این زمینه دارد که چنین صفحاتی را شناسایی کند.

169. نشان دادن برند شما در بخش Top Stories

به این موضوع اشاره کردیم که معمولا برندهای بزرگ و معتبر در بخش Top Stories نمایش داده میشوند. گوگل همیشه به برندهای بزرگ توجه زیادی میکند و آن ها نیز همیشه سعی میکنند در معرض دید گوگل باشند.

170. به کار بردن نام برند بدون لینک

گاهی اوقات پیش آمده که مقاله یا محتوایی را بخوانید و در آن به یک وب سایت دیگر مثلا دیجی کالا اشاره شده باشد. در حقیقت اینکار یک منشن بدون لینک است. با اینکه به وب سایت موردنظر لینک داده نشده است، اما همین به کار بردن نام برند آن میتواند سیگنال مثبتی را برای گوگل ارسال کند.

171. درج موقعیت کسب و کار

گوگل برای کسب و کارهایی که مکان و لوکیشن خود را ثبت میکنند ارزش ویژه ای قائل است. در حقیقت اینکار شما میتواند مجوب اعتمادسازی بیشتر بین کاربران شما شود و گوگل نیز این موضوع را دوست دارد. پس از این کار استقبال میکند و ممکن است بخاطر همین موضوع شما را در نتایج بالا ببرد.

دیگر فاکتورهای داخلی سایت

فاکتورهای داخلی سایت

172. تاثیر الگوریتم پاندا

یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل، پاندا است. پاندا سایت هایی را که محتوای بی کیفیت تولید میکنند جریمه میکند. در صورتی که وب سایت شما توسط یکی از الگوریتم های گوگل مخصوصا پاندا جریمه شده است ممکن است علاوه بر جریمه سایت، از حضور در نتایج گوگل نیز محروم شوید.

173. لینک خارجی به سایت های نامعتبر

اگر شما در محتوا یا صفحات خود به وب سایت هایی که از نگاه گوگل اسپم هستند (یعنی محتوای بی کیفیت و ضعیفی دارند) لینک بدهید، میتواند باعث افت رتبه شما شود. پس در لینک دهی به وب سایت ها احتیاط کنید.

174. استفاده بیش از حد از ریدایرکت ها

گوگل دوست ندارد که وب سایت شما بیش از حد ریدایرکت داشته باشد. اگر تعداد ریدایرکت های شما زیاد شود ممکن است وب سایت شما از سمت گوگل جریمه شود. حتی در برخی حالات ممکن است مانع از ایندکس صفحات شما شود.

175. استفاده از تبلیغات پاپ آپ

معمولا همه ما از تبلیغات پاپ آپ متنفریم و گوگل نیز از این موضوع به خوبی آگاه است. چنین تبلیغاتی هم کاربر را اذیت میکند و هم حواس او را از سایت پرت میکند.پیشنهاد میکنیم هرگز از این نوع تبلیغ در سایت خود استفاده نکنید، چرا که خود گوگل نیز در داکیومنت هایش به این موضوع اشاره کرده است.

176. استفاده از پاپ آپ در موبایل

استفاده از پاپ آپ در ورژن موبایل وب سایتتان نیز میتواند موجب جریمه شدن وب سایت شما شود. گوگل این موضوع را نیز در مستندات خود به صورت رسمی اعلام کرده است.

177. تاثیر بهینه سازی بیش از حد

اگر شما در سئو سایت خود زیاده روی کنید، یعنی بیش از حد صفحات خود را از کلمات کلیدی پر کنید، لینک سازی بیش از حد انجام دهید و … گوگل نسبت به سایت شما حساس میشود و به دلیل بهینه سازی بیش از حد شما را جریمه میکند.

178. تولید محتوای نامعتبر و نامفهوم

اگر محتوای شما ارزشمند باشد و مشکلات و دغدغه های کاربران را رفع کنید به راحتی توسط گوگل شناسایی میشود. برعکس این قضیه یعنی اگر محتوای نامعتبر و بی ارزش تولید کنید، حتی ممکن است توسط گوگل ایندکس هم نشود.

179. صفحات دروازه

اگر شما صفحه ای را که وقتی کاربر از طریق موتور جستجو به آن وارد میشود به هر ترفندی به صفحه ای دیگر منتقل کنید، صد در صد توسط گوگل جریمه خواهید شد.

180. تاثیر تبلیغات در بالای صفحات

اگر زمانی که کاربر وارد وب سایت شما میشود، در ابتدای صفحه خود (هدر) تبلیغات زیادی قرار داده باشید، یا محتوایی که نامفهوم و نامرتبط باشد، گوگل وب سایت شما را جریمه خواهد کرد. خود گوگل نیز به صورت رسمی این موضوع را اعلام کرده است.

181. پنهان کردن لینک های تبلیغاتی

برخی از وب سایت هایی که در صفحات خود لینک های تبلیغاتی قرار میدهند، این لینک ها را از دید ربات های گوگل مخفی میکنند. گوگل متوجه این قضیه میشود و در صورت مشاهده وب سایت موردنظر را جریمه میکند.

182. تاثیر الگوریتم فرد

فِرِد الگوریتمی است که توسط گوگل در سال 2017 معرفی شد و هدف آن مبارزه با وب سایت هایی است که از راه های سئو سیاه (مانند تولید محتوای غیرمعتبر، اسپم و کلاه برداری و …) استفاده میکنند. اگر گوگل موارد کلاه سیاه را در سایت شما تشخیص دهد، میتواند وب سایت شما را پنالتی نیز کند.

183. وب سایت های تبلیغاتی

گوگل با وب سایت های تبلیغاتی مخصوصا سایت هایی که از سیستم افیلیت مارکتینگ برای لینک سازی و افزایش درآمد خود استفاده میکنند، به شدت مخالف است و این موضوع را به صورت رسمی در داکیومنت هایش گفته است. معمولا اینگونه وب سایت ها تحت نظر گوگل قرار دارند.

184. تولید محتوا به صورت خودکار

اگر محتوای وب سایتتان توسط ربات تولید شده باشد، به راحتی توسط موتورهای جستجو مخصوصا گوگل قابل تشخیص است. اگر گوگل چنین محتوایی را در سایت شما شناسایی کند، میتواند برای وب سایت شما جریمه های سنگینی همچون پنالتی در نظر بگیرد.

185. لینک ندادن به وب سایت های دیگر

گاهی اوقات برخی از افراد فکر میکنند که نباید به دیگر وب سایت ها در محتوای خود لینک بدهند. در واقع آن ها با اینکار قصد دارند اعتبار سایت خود را حفظ و حتی آن را افزایش دهند. در صورتی که وقتی شما بیش از حد به این موضوع توجه کنید و فقط لینکسازی داخلی انجام دهید، سیگنالی به گوگل میدهید که قصد فریب او را دارید و میخواهید به هر طریقی که شده رتبه خود را افزایش دهید.

186. اسپم شناختن آی پی سرور

در صورتی که سروری که وب سایت شما روی آن قرار دارد اسپم شناخته شود، ممکن است تمام وب سایت هایی که روی آن سرور قرار دارد را دچار مشکل کند و در معرض خطر قرار دهد.

187. استفاده نادرست از متاتگ ها

گاهی اوقات برخی از افراد به روش های غیراصولی از متاتگ ها استفاده میکنند. مثلا در تگ توضیحات انواع کلمه های کلیدی را پر میکنند. چون به هر طریقی که شده میخواهند رتبه خوبی در گوگل بگیرند. گوگل نیز در صورت شناسایی چنین رفتاری جریمه ای برای آن ها در نظر میگیرد.

دیگر فاکتورهای خارجی سایت

فاکتورهای خارجی سایت

188. تاثیر هک شدن وب سایت

گوگل همیشه دوست دارد نتایج قابل اعتماد را به کاربران خود نشان دهد. زمانیکه سایت شما هک شود ممکن است اطلاعات کاربران وب سایت شما نیز به خطر بیفتد. بنابراین وقتی وب سایتی هک میشود ممکن است از سوی گوگل جریمه شود و یا از نتایج به شکل کامل حذف شود. پس امنیت وب سایت شما برای گوگل بسیار مهم است.

189. استفاده بیش از حد از لینک

زمانیکه قصد دارید برای سایت خود بک لینک های زیادی بسازید باید این را هم در نظر بگیرید که ممکن است گوگل سایت شما را به عنوان خریدار بک لینک شناسایی و جریمه کند. پس سعی کنید لینک سازی را به صورت نامنظم انجام دهید. یعنی وقتی سفارش رپورتاژ میدهید، گاهی اوقات یکبار لینک دهید یا با کلمات کلیدی مترادف لینک دهید. خلاصه هر کاری کنید که لینک سازی شما طبیعی جلوه نماید.

190. تاثیر الگوریتم پنگوئن

از تاثیر بک لینک روی افزایش رتبه سایت شما بارها گفتیم. اما اگر قرار باشد برای سایت خودتان بک لینک های بی ارزش و اسپم بسازید نه تنها رتبه شما را افزایش نمیدهد بلکه ممکن است توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شوید. این الگوریتم لینک های بی ارزش و اسپم را بررسی میکند.

191. بک لینک های بی ارزش

همانطور که میدانید یکی از مهم ترین کارهایی که از گذشته تا امروز اهمیت خود را در سئو حفظ کرده است لینک سازی خارجی است. اما امروز دیگر مثل گذشته نیست. هر بک لینکی نمیتواند برای سایت شما خوب باشد. اگر در سایت های بی کیفیت شروع به ساخت لینک کنید، در صورتی که توسط گوگل شناسایی شود، به دلیل استفاده از روش کلاه سیاه جریمه خواهید شد.

192. لینک گرفتن از سایت های غیرمرتبط

گفتیم که برای طبیعی جلوه دادن لینک سازی بهتر است از سایت های مختلف بک لینک بگیرید. اما اگر قرار باشد تعداد زیادی بک لینک از سایت های غیرمرتبط بگیرید، نمیتواند نتیجه خوبی برای وب سایت شما داشته باشد.

193. لینک های غیرعادی و غیرطبیعی

گوگل میتواند به سرعت لینکهای نامرتبط و غیرطبیعی شما را تشخیص دهد و حتی این موارد را در ابزار سرچ کنسول به شما هشدار میدهد. اگر این گونه لینک سازی را به صورت مداوم برای وب سایت خود انجام دهید منتظر کاهش رتبه و حتی حذف صفحات خود از گوگل باشید.

194. تاثیر لینک گرفتن از دایرکتوری های بی کیفیت

گاهی برخی از وب سایت ها را میبینید که از دایرکتوری های بسیاری بک لینک گرفته اند. با مراجعه به این دایرکتوری های و بررسی آنها، متوجه بی ارزش بودن آنها میشوید. چنین دایرکتوری هایی برای سایت شما سم است. هرگز لینک خود را در آن ها قرار ندهید زیرا موجب کاهش رتبه وب سایت شما میشود.

195. ویجت لینک ها و تاثیر آن

گاهی ممکن است شما بخواهید در وب سایت خود از Widget Links ها استفاده کنید. به دلیل اینکه اینگونه لینک ها به صورت خودکار در سایت شما تولید میشوند امکان جریمه شدن آنها توسط گوگل وجود دارد.

196. لینک گرفتن از آی پی های کلاس مشترک

زمانی که شما تعداد زیادی لینک از یک سری آی پی های کلاس مشترک میگیرید، هم روش غیرمتداولی است و هم به نوعی ساختگی بودن لینک خود را اطلاع میدهید. گوگل هم جرایمه هایی برای سایت شما در نظر میگیرید زیرا چنین لینک هایی به راحتی شناسایی میکند.

197. انکرتکست بک لینک

استفاده صحیح از انکرتکست برای بک لینک های شما میتواند آثار مثبتی برای شما بهمراه داشته باشد و برعکس آن استفاده نادرست میتواند سایت شما را به خطر بیاندازد. اگر انکرتکست های اسپم زیادی به سایت شما لینک داده شود و گوگل آن ها را شناسایی کند، منتظر جریمه وب سایت خود توسط گوگل باشید.

198. آنالیز همه بک لینک ها

گوگل همه بک لینک هایی که به سایت شما داده شده اند را بررسی میکند و در صورتی که آنها را خریداری کرده باشید تاثیر مثبت آن ها را از بین میبرد. این مورد در مستندات وب سایت بکلینکو آمده است.

199. لینک گرفتن از مقاله های با ارزش

بسیاری از وب سایت ها در گذشته از این روش استفاده میکردند. گوگل حساسیت خاصی روی این موضوع دارد و همه این لینک ها را با دقت بررسی و آنالیز میکند.

حتی ممکن است که گرفتن لینک از مقاله ها و نشریات با ارزش به ضرر سئو سایت شما تمام شود.

200. Manual Actions یا جریمه دستی گوگل

این قسمت در ابزار سرچ کنسول قابل مشاهده است. در حقیقت جریمه هایی هستند که کارمندان گوگل به صورت دستی روی وب سایت شما اعمال میکنند. معمولا اگر از روش های کلاه سیاه استفاده کنید این جریمه برای شما در نظر گرفته میشود. ممکن است در صورت رعایت نکردن جریمه ها و تکرار آن ها، سایت شما حتی پنالتی نیز شود.

201. خرید و فروش بک لینک

یکی از مواردی که گوگل به هیچ وجه دوست ندارد شما انجامش دهید خرید و فروش بک لینک است. اگر متوجه شود وب سایت شما چنین کاری انجام میدهد، حتما جریمه هایی برای تان در نظر میگیرد.

یکی از بهترین نوع بک لینک ها، رپورتاژ ها هستند که اگر گوگل آن ها را هم شناسایی کند وب سایت شما را جریمه میکند.

202. سندباکس گوگل

زمانیکه شما وب سایت خود را راه اندازی میکنید، گوگل وب سایت شما را در محلی به نام سندباکس نگه میدارد. در حقیقت گوگل میخواهد از قابل اعتماد بودن و اسپم نبودن سایت شما مطمئن شود. از طرفی گاهی اوقات افراد بلافاصله بعد از راه اندازی وب سایت شروع به لینک سازی و خرید رپورتاژ میکنند که کاملا اشتباه است.

در صورتی که شما در سندباکس گوگل هستید باید ابتدا حسن نیت خود را به گوگل ثابت کنید. لینک سازی در همان ابتدا دست شما را برای گوگل رو میکند.

203. الگوریتم رقص گوگل و تاثیر آن

رقص گوگل الگوریتمی است که به دنبال محتواهای باکیفیت میگردد. معمولا رتبه ای را به صورت تصادفی برای سایت شما در نظر میگیرد و همه اطلاعات مربوط به رتبه شما را مانند (نرخ پرش، نرخ کلیک، میزان ماندگاری کاربر و …) را بررسی میکند.

در صورتی که بتوانید همه این فاکتورها را با موفقیت پشت سر بگذارید، حتی ممکن است رتبه شما بیشتر هم شود. برعکس این قضیه در صورتی که نتوانید نیاز کاربران را رفع کنید باید شاهد کاش رتبه صفحه خود باشید.

204. استفاده از ابزار Disavow

برای اینکه بتوانید بک لینک های نامعتبر خود را حذف کنید یا به قولی آن ها را بی تاثیر کنید باید از ابزار Disavow استفاده کنید. اگر بک لینک های بی ارزش را به حال خود رها کنید باید منتظر جریمه های گوگل باشید.

205. درخواست تجدید نظر

اگر مشکلاتی در سایتتان وجود دارد، پس از رفع آن ها میتوانید از گوگل درخواست کنید تا سایت شما را دوباره بررسی کند. در این صورت سایت شما جریمه نخواهد شد.

206. بک لینک های موقت

اگر بک لینک هایی برای سایت خود خریداری کنید و بعد از مدتی آن ها را حذف کنید، میتواند به ضرر وب سایت شما تمام شود.

فاکتورهای سئو گوگل مواردی هستند که رعایت و انجام آن ها موجب افزایش رتبه وب سایت ها در نتایج جستجو میشود.

  1. دامنه
  2. محتوای صفحه
  3. معماری و ساختار سایت
  4. بک لینک های سایت
  5. تعامل مخاطبان
  6. قوانین و الگوریتم های گوگل
  7. برندسازی در شبکه های اجتماعی
  8. سئو داخلی سایت
  9. سئو خارجی سایت
میخواهید رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید؟
با بهره مندی از خدمات سئو حرفه‌ای و مشاوره سئو وندو از رقبایتان پیشی بگیرید!
 
rocket
دکمه بازگشت به بالا