آموزش سئو وردپرس | رتبه 1 گوگل در 22 مرحله

آموزش سئو وردپرس

سال هاست که از وردپرس استفاده میکنم و براحتی میتوانم بگویم بهترین سیستم مدیریت محتوای رایگان دنیا است. سایت های بسیاری را با وردپرس سئو کرده ام و به رتبه 1 گوگل رسانده ام. برخی از دوستان من بهترین سایت ها را با استفاده از برنامه نویسی از صفر تا صد طراحی کرده اند، اما به دلیل سئوی ضعیف نتوانسته اند رتبه خوبی بگیرند.

شما با وردپرس هم میتوانید بسیاری از سایت های بزرگ را به زانو درآورید! فقط کافیست که با سئو وردپرس آشنایی داشته باشید. تصمیم گرفتم مقاله ای را تحت عنوان آموزش سئو وردپرس برای شما عزیزان منتشر کنم تا بتوانید وب سایت وردپرسی خودتان را سئو و درآمدتان را چند برابر کنید. تا پایان مقاله همراه من باشید.

چرا وردپرس برای سئو بی نظیر است؟

  • شما در وردپرس میتوانید ساختار آدرس (url) صفحات را به راحتی تغییر دهید.
  • تگ های عنوان و توضیحات متا برای سئو صفحات شما بسیار ضروری است. در وردپرس به راحتی میتوانید با نصب یک افزونه سئو، تگ ها و متادیتاهای صفحات را تغییر دهید.
  • سئوی تصاویر نیز بخش مهمی از سئوی صفحات سایت شما است. در وردپرس میتوانید به راحتی تصاویر سایت خود را مدیریت کنید.
  • افزونه های بسیاری برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته شده است که بسیاری از آن ها نیز رایگان هستند. با افزونه ها میتوانید قابلیت های بی نظیری را به سایت خود اضافه کنید و تجربه کاربری سایتتان را بهبود ببخشید.
  • اکثر قالب های وردپرس توسط طراحان و برنامه نویسان حرفه ای طراحی شده اند. سرعت بارگذاری این قالب ها بسیار بهینه است. علاوه بر این میتوانید افزونه های متعددی را برای افزایش سرعت سایتتان نصب کنید.
  • علاوه بر سرعت بالای بارگذاری، اکثر قالب های وردپرس برای موبایل بهینه شده اند. به دلیل اینکه امروزه بیشتر افراد از موبایل برای جستجو استفاده میکنند، ریسپانسیو بودن سایت شما در نگاه گوگل اهمیت بالایی دارد.

 

برای شروع سئو در وردپرس چه کاری باید انجام دهیم؟

فرض من بر این است که شما در ابتدای راه اندازی سایت هستید. پس موارد را قدم به قدم برای شما تشریح میکنم.

در ابتدای کار شما باید یک هاست مناسب برای سایت خودتان خریداری کنید.

اگر سردرگمید و نمیدانید از کدام شرکت هاست بخرید، مقاله 10 هاستینگ برتر ایران در سال 1401 را حتما مطالعه کنید.

بعد از راه اندازی سایت موارد زیر را انجام دهید:

  • نوشته سلام دنیا را حذف کنید.
  • نام و آدرس دسته بندی پیشفرض وردپرس را تغییر دهید. به عنوان مثال میتوانید آن را بلاگ قرار دهید.
  • برگه نمونه را از قسمت برگه ها پاک کنید.
  • یک قالب مناسب و سئو شده نصب کنید (میتوانید از سایت ژاکت خریداری کنید)
  • پیشنهاد میکنیم پیوندهای یکتا را به نام نوشته تغییر دهید.
  • افزونه Yoast SEO را از قسمت افزونه ها جستجو و نصب کنید.

 

آموزش بهبود سئو وردپرس

در ادامه مقالاتی کارهایی که باید برای سئو سایت وردپرسی انجام دهید، لیست کرده ام. با دقت مطالعه کنید و تمام موارد را در سایت خودتان چک کنید.

 

1. وضعیت دسترسی سایت به گوگل را بررسی کنید.

در وردپرس گزینه ای وجود دارد که شما با فعال کردن آن میتوانید سایت خود را از نگاه موتورهای جستجو پنهان کنید.

به قسمت تنظیمات > خواندن بروید و مطمئن شوید که تیک این قسمت غیرفعال است.

تنظیمات نمایش سایت در موتورهای جستجو در وردپرس

 

2. یک افزونه سئو وردپرس نصب کنید.

در مقایسه با دیگر سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس وضعیت بهتری در زمینه سئو دارد. با همه این تفاسیر شما نیاز دارید که یک افرونه سئو نصب کنید. با نصب افزونه میتوانید بهینه سازی سایتتان را مدیریت کنید.

اگر بخواهیم محبوب ترین افزونه سئو وردپرس را انتخاب کنیم باید به افزونه یواست سئو (Yoast Seo) اشاره کنیم. یوست یکی از قدیمیترین افزونه های سئوی وردپرس است که امکانات بسیاری هم دارد.

افزونه سئو وردپرس

امکانات افزونه یواست سئو

  • این پلاگین دارای قسمت تجزیه و تحلیل برای محتوای شما است.
  • میتوانید Breadcrumbs را برای سایت خود فعال کنید.
  • به صورت خودکار نقشه سایت شما را می سازد.
  • برچسب های اسکیما و شبکه های اجتماعی را در صفحات شما قرار میدهد.
  • امکان ویرایش تایتل و توضیحات متا را برای شما فراهم میکند.
  • و …

 

3. پیوندهای یکتای وردپرس را تنظیم کنید.

تنظیمات پیوندهای یکتا در وردپرس به صورت پیشفرض مناسب نیست. لینک های شما دارای تاریخ نیز هستند که اصلا جالب نیست. دقیقا مثل آدرس زیر:

https://www.wendo.ir/2022/05/31/seo-training/

در حالی که آدرسی برای گوگل جذاب است کوتاه تر،  بهینه تر و دارای کلمات کلیدی شما باشد. چنین آدرسی به سئوی سایت شما نیز کمک میکند.

https://www.wendo.ir/seo-wordpress/

برای تغییر پیوندهای یکتای سایت وردپرسی خود به قسمت تنظیمات > پیوندهای یکتا بروید و گزینه نام نوشته (Post Name) را انتخاب و ذخیره کنید.

البته باید دقت داشته باشید که تغییر تنظیمات پیوندهای یکتا بعد از انتشار پست‌ها ممکن است لینک‌های قبلی شما را که پیش‌تر منتشر کرده‌اید به هم بریزد.

نحوه تنظیم پیوندهای یکتا در سایت وردپرسی برای بهبود سئو سایت

دقت کنید که اگر پیوندهای یکتا را بعد از انتشار پست ها تغییر دهید، لینک تمام نوشته های قبلی شما نیز تغییر میکند.

 

4. آدرس سایت خود را تعیین کنید (با www یا بدون www؟)

این مورد در سایت های وردپرسی به صورت خودکار انجام میگیرد. حتما این مورد را بررسی کنید که یکی از این 2 مورد روی دیگری ریدایرکت شده باشد.

 

5. از SSL استفاده کنید.

به آدرس سایت خودتان توجه کنید. آیا در ابتدای آن نوشته شده است HTTPS؟ در اینصورت گواهی اس اس ال سایت شما فعال است. در غیر اینصورت این مورد را باید با شرکت هاستینگ خود مطرح کنید تا گواهی را برای شما فعال کنند. همچنین در صورت فعال سازی کد ریدایرکت http به https را در فایل htaccess قرار دهید.

کد ریدایرکت http به https:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.wendo.ir/$1 [R=301,L]
  • بجای آدرس وب سایت ما، آدرس سایت خودتان را قرار دهید.
  • در صورتی که آدرس شما با www شروع میشود آن را در آدرس قرار دهید.

 

6. لیستی از کلمات کلیدی خود تهیه کنید.

بعد از انجام این کارهای فنی، نوبت به تهیه لیستی از کلمات کلیدی میرسد. امروز میخواهم نکات و روش هایی را در این مقاله به شما بگویم که شاید در هیچ وب سایت و مقاله ای به آن اشاره نشده باشد.

یکی از مهمترین مواردی که باید در سئو وب سایت وردپرسی به آن دقت کنید پیدا کردن کلمات کلیدی است. در حقیقت شما باید کلماتی را پیدا کنید که کاربران آن ها را در گوگل جستجو میکنند. راه ها و ابزارهای مختلفی برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد که میتوانید برای تهیه لیست کلمات کلیدی خود از آن ها کمک بگیرید.

چیزی که باید بدانید این است که کار شما فقط پیدا کردن کلمات نیست، بلکه شما باید یک استراتژی خوب برای استفاده از این کلمات در صفحات سایت خود داشته باشید تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید. بهتر است اینطور بگویم که شما باید با توجه به کلمه کلیدی خود عمل کنید. گاهی اوقات لازم است برای یک کلمه کلیدی یک دسته بندی ایجاد شود، گاهی بهتر است مقاله ای برای آن منتشر شود و برخی اوقات نیز صفحه محصول بهترین گزینه برای کلمه کلیدی موردنظر است.

برای اینکه بتوانید یک لیست باارزش از کلمات کلیدی تهیه کنید کافیست نگاهی به صفحه اول گوگل بیندازید. 

عناوین صفحه اول را با دقت ببینید. آن ها را در جایی یادداشت کنید و با ترکیب حروف کلمات کلیدی جدید نیز بسازید.

چطور کلمات کلیدی هدفمند را پیدا کنم؟

  1. از تجربه و مهارت خود در حوزه کاری تان کمک بگیرید.
  2. از کلمات پیشنهادی گوگل که در پایین صفحه سرپ قرار دارد کمک بگیرید.
  3. از ساجست های گوگل کمک بگیرید.
  4. از ابزار Answer the Public برای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.
  5. از ابزار رسمی گوگل Keyword Planner برای پیدا کردن کلمات خود استفاده کنید.
  6. استفاده از ابزار KeywordTool را نیز فراموش نکنید.
  7. از گوگل ترند برای بررسی وضعیت و محبوبیت کلمه کلیدی خود استفاده کنید.
  8. Keyword Surfer را برای تحقیق کلمات خود به کار ببرید.
  9. از سرچ کنسول برای پیدا کردن بهترین کلمات سایت خود استفاده کنید.

اگر از موارد بالا کمک بگیرید به راحتی میتوانید موضوعات مختلفی را برای تولید محتوا در سایت خود بدست بیاورید. 

 

7. مقالات طولانی و ارزشمند بنویسید.

محتوا چیست؟

محتوا انواع مختلفی دارند. افراد زیادی فکر میکنند که منظور از محتوا همان محتوای متنی است که بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند. این یک باور اشتباه است. محتوا به چهار دسته تقسیم میشود:

  • متن
  • تصویر
  • پادکست
  • ویدئو

اگر به درستی از این محتواها در صفحات سایت خود استفاده کنید، نتایج شگفت انگیزی برای شما بهمراه خواهد داشت. در مورد استراتژی محتوا صحبت کردیم. شما باید این را در نظر بگیرید که کاربر دوست دارد در کدام صفحه محتوای متنی یا ویدویی ببیند؟! پس قبل از تولید محتوا باید هدف کاربر از جستجویش را نیز درک کنید.

کمی فکر کنید. گاها پیش آمده که به دنبال دستور پخت غذایی باشید و در گوگل جستجو کنید. اگر سایتی دستور پخت را به صورت ویدیویی قرار داده باشد برای شما بسیار جذاب تر است و قطعا شما چنین وب سایتی را دنبال خواهید کرد. از طرفی ممکن است زمانی بیماری یا مشکل پزشکی خاصی داشته باشید. در این صورت وقتی یک وب سایت پزشکی را باز میکنید معمولا به دنبال سایتی هستید که محتوای متنی قرار داده است. این مثال را زدم تا شما بهتر متوجه شوید که درک هدف کاربر چقدر در تعیین نوع محتوا اهمیت دارد.

از کجا محتوا پیدا کنیم؟ چگونه موضوعات خوب پیدا کنیم؟

خب حالا سوال مهم که ممکن است برای شما پیش آید این است که از چه طریقی ایده برای تولید محتوا پیدا کنیم. در ادامه راهکارهایی را در این زمینه به شما معرفی میکنیم که با استفاده از آن ها میتوانید ایده هایی جذاب برای تولید محتواهای سئو شده پیدا کنید.

1. سوالات مختلف کاربران: سایت های پرسش و پاسخ را دنبال کنید. قسمت نظرات مقالات مطرح را ببینید و سوالات مهم کاربران را بنویسید. دقت کنید ممکن است مواردی را مشاهده کنید که هنوز محتوایی برای آنها ایجاد نشده و سوال بسیاری دیگر از افراد است. این گونه سوالات در اولویت هستند. زمانی که لیست کاملی از این سوالات تهیه کردید، حالا زمان آن فرا رسیده است که پاسخ آنها را در قالب یک مقاله در وب سایت خود منتشر کنید.

2. از شبکه های اجتماعی استفاده کنید: یکی از راه های پیدا کردن ایده تولید محتوا استفاده از شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام است. مثلا اگر شما وب سایتی در زمینه آموزش سئو دارید میتوانید هشتگ ها و پیج های مربوط به این زمینه را دنبال کنید و از آن ها برای تولید محتوای وب سایت خود ایده بگیرید. حتی ممکن زیر هر پستی که در این حوزه میبینید هزاران سوال باشد که بی جواب مانده است یا هنوز محتوایی در سطح وب برای آن منتشر نشده است.

3. بررسی کردن وب سایت های رقیب: گاهی اوقات بهترین استراتژی و ایده، زیرنظر گرفتن رقبا است. سایت های موفق در زمینه کاری خودتان را ببینید و از محتوا و ساختار آن ها ایده بگیرید.

4. سوالات حضوری: گاهی ممکن است فعالیت یک شرکت یا فروشگاه اینترنتی به صورت حضوری نیز میسر باشد. در این صورت شما میتوانید از کسانی که به صورت حضوری به شرکت یا فروشگاه شما مراجعه میکنند، سوالات مهم آن ها را بپرسید و یادداشت کنید. این سوالات میتواند ایده جذابی برای تولید محتوای سایت شما باشد.

راه های بسیاری زیادی وجود دارد که میتوانید برای ایده گرفتن و تولید محتوای سایت وردپرسی خود از آن ها استفاده کنید. من در این قسمت سعی کردم به تعدادی از آن ها اشاره کنم.

مقالات طولانی یا کوتاه؟

تعداد کلمات مقاله شما بسیار مهم است، زیرا این اصل مشخض میکند که مقاله شما میتواند در نتایج برتر قرار بگیرد یا خیر.

البته این را در نظر داشته باشید که محتوای شما صرفا برای موتور جستجو نباید نوشته شود، بلکه پیش از آن برای کاربر نوشته شده باشد.

یک ترفند مهمی که شما میتوانید انجام دهید این است محتوای صفحهه سایت هایی که در صفحه اول گوگل هستند را باز کنید، محتوای آن ها را در یک فایل ورد یا یک نوشته جدید وردپرس کپی کنید تا ببینید تعداد کلمات آن صفحه چقدر است. برای اینکه بتوانید در صفحه اول در همان کلمه قرار بگیرید، کافیست تعداد کلمات محتوای شما از آن ها بیشتر باشد.

البته این مورد یکی از فاکتورهای سئو میباشد. برای اینکه بتوانید در رتبه اول قرار بگیرید نیاز است تمامی مسائل گفته شده در این صفحه را رعایت کنید.

همچنین باید توجه کنید که محتوای شما ارزشمند باشد و بتواند پاسخ مناسبی برای سوالات و مشکلات کاربر باشد.

ویژگی های یک محتوای سئو شده چیست؟

فهمیدیم که محتوای سئو شده میتواند تاثیر شگفت انگیزی بر رتبه وب سایت وردپرسی ما داشته باشد. حالا بیایید بررسی کنیم که محتوای ما باید دارای چه ویژگی هایی باشد که بتوانیم آن را محتوای سئو شده بنامیم. در ادامه برخی از این ویژگی ها را به شما معرفی میکنیم.

  1. تولید محتوا با نظم: اگر شما یک برنامه منظم برای انتشار محتوای وب سایت خود داشته باشید و هر از گاهی مطالب و صفحات سایت خود را از نظر محتوایی بروز رسانی کنید گوگل ارزش بیشتری برای سایت شما در نظر میگیرد و رتبه شما را افزایش میدهد.
  2. استفاده صحیح از تگ های هدینگ: هدینگ های شما به کاربر و موتورهای جستجو میفهماند که موضوع محتوای شما در مورد چیست. پس سعی کنید هدینگ های مناسبی را برای محتوای خود در نظر بگیرید.
  3. خوانایی خوب صفحه: وقتی شما متنی طولانی را بدون استفاده از تصاویر و عناوین مناسب در سایت خود منتشر میکنید، باعث خستگی کاربر خود میشوید. در این صورت کاربر تصمیم میگیرید بدون خواندن ادامه مطلب شما از صفحه خارج شود. سعی کنید جملات خود را بیش از حد طولانی نکنید و برعکس همین قضیه بیش از حد از جملات کوتاه استفاده نکنید زیرا ممکن است کاربر این برداشت را کند که محتوای شما یک محتوای بی کیفیت و ضعیف است.
  4. بر حسب نیاز محتوا تولید کنید: همیشه سعی کنید بیش از حد محتوای کوتاه در سایت خود تولید نکنید. حداقل محتوای شما برای یک صفحه 300 کلمه است. اگر محتوای کوتاهی ایجاد کنید، معمولا رتبه خوبی را از گوگل دریافت نخواهید کرد.
  5. کپی کردن ممنوع: در صورتی که محتوای کپی منتشر کنید گوگل بلافاصله با استفاده از الگوریتم های خود این موضوع را تشخیص میدهد و وب سایت شما را جریمه میکند. اگر بیش از حد اینکار را انجام دهید ممکن است وب سایت شما پنالتی نیز شود.
  6. لینک سازی صحیح و اصولی: با لینک سازی میتوانید اعتبار صفحات سایت خودتان را افزایش دهید. در حقیقت لینک سازی به کاربر کمک میکند تا از صفحات دیگر شما بازدید کند و زمان بیشتری در سایت شما بماند. از طرف دیگر اعتبار صفحات دیگر شما را افزایش میدهد. در نهایت نیز وب سایتی که از لینک سازی داخلی خوبی برخوردار است در نگاه گوگل اهمیت خاصی خواهد داشت.
  7. بولد کردن موارد مهم: گاهی اوقات در محتوایی که منتشر میکنید موارد یا قسمتی وجود دارد که مهم است. بنابراین باید این قسمت ها را بولد یا هایلایت کنید تا کاربر توجه بیشتری به آنها کند. 

دقت کنید باز هم اشاره میکنم که محتوای سئو شده در قدم اول باید برای کاربر نوشته شود نه موتورهای جستجو. کمک گرفتن از موارد بالا نیز میتواند کمک زیادی به شما کند تا در نتایج برتر گوگل قرار بگیرید.

 

8. رقبای خودتان را بررسی کنید

اینکه انتظار داشته باشید که یک سری اصول و تکنیک های سئو را در سایت خود پیاده سازی کنید و وب سایت وردپرسی خود را در نتایج برتر نمایش دهید واقعا انتظار بیهوده ای است. شما باید رقبای خودتان را زیر نطر بگیرید و بهتر از آن ها عمل کنید تا رتبه بهتری بگیرید. از روش ها و کارهایی که آن ها در صفحات خود انجام داده اند الگو بگیرید و در صفحات سایت خود پیاده سازی کنید.

چه نکاتی را باید در هنگام بررسی رقیبمان در نظر داشته باشیم؟

  1. ظاهر وب سایت رقیب خود را به طور کامل آنالیز کنید.
  2. تجربه کاربری UX و رابط کاربری UI آن ها را آنالیز کنید.
  3. بهترین صفحات آنها را پیدا و بررسی کنید.
  4. لحنی که برای تولید محتوا از آن استفاده کرده اند را بررسی کنید.
  5. صفحات آن ها در شبکه های اجتماعی را بررس کنید.
  6. لینک سازی داخلی صفحات آن ها را مورد بررسی قرار دهید.
  7. وضعیت سئو آن پیج و آف پیج آن ها آنالیز کنید.
  8. کلمات کلیدی صفحات خود را با کلمات آنها مقایسه کنید.
  9. با ابزارهای مختلف میزان چگالی کلمات کلیدی صفحات آن را بدست آورید.
  10. تعداد کلمات صفحات آن ها مورد بررسی قرار دهید.

موارد بسیاری دیگری نیز وجود دارد که میتوانید برای بهبود رتبه سایت خود از آنها کمک بگیرید.

 

9. چگالی کلمات کلیدی را رعایت کنید.

موضوع دیگری که میتوانید با بررسی کردن رقبای خود در صفحه اول متوجه شوید میزان تکرار شدن کلمات کلیدی و کلمات کلیدی مرتبط ان است.

به دقت محتوای رقبایتان را ببینید. بررسی کنید که آن ها دقیقا از چه کلمه کلیدی اصلی در محتوای خود استفاده کرده اند. گاهی اوقات دو کلمه که معنای مشابهی با هم دارند ممکن است میزان جستجوی متفاوتی داشته باشند.

دکمه ctrl + f را بزنید و کلمه کلیدی اصلی را در متن صفحه رقیبتان جستجو کنید تا میزان حدودی تکرار آن را بدست آورید.

همچنین حواستان به مسئله کیورد استافینگ باشد. کلمات کلیدی را در جایی به کار ببرید که واقع به آن نیاز داشته باشد و بیش از حد اینکار را نکنید.

در 100 الی 200 کلمه اول متن خود نیز بیش از حد کلمات کلیدی را تکرار نکنید.

 

10. تصاویر سایت را بهینه کنید.

  • از تصاویر مرتبط با صفحه و مقاله خود استفاده کنید.
  • حجم تصاویر سایت خود را با استفاده از سایت هایی مثل TinyPNG کاهش دهید.
  • برای تصاویر صفحات خود تگ Alt بنویسید. در حقیقت باید متنی برای شرح تصویر موردنظر بنویسید.

تگ Alt وردپرس

گاهی نکات کوچکی در سئو وجود دارد که با رعایت کردن آنها میتوانید نتایج بهتری در گوگل بگیرید. یکی از این کارها انتخاب صحیح نام تصاویر است.

  • قبل از اینکه تصویر را در کتابخانه وردپرس آپلود کنید، کمی وقت بگذارید و نامی مرتبط با محتوای تصویر برای آن انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر موضوع تصویر شما سئو وردپرس و نام آن 54126548 است، آن را seo-wordpress.jpg تغییر دهید.
  • بعد از هر کلمه در نام تصویر از – استفاده کنید، چرا که گوگل قادر نیست فاصله را بخواند.
  • نام تصویر را با حروف کوچک انگلیسی بنویسید تا url مرتب تری داشته باشید.

 

 11. نقشه سایت خودتان را ایجاد کنید.

نقشه سایت در وردپرس

بعد از راه اندازی سایت نوبت ایجاد نقشه سایت است.

ربات های گوگل استفاده از نقشه سایت، محتوای شما را سریعتر ایندکس میکنند.

افزونه yoast seo به طور خودکار نقشه سایت شما را میسازد.

 

12. کدهای Css و Js را کوچک کنید.

برای افزایش سرعت لود سایت باید فایل های Css  و Js سایت خودتان را فشرده کنید.

ابزارهای مختلفی در سطح وب وجود دارند که این کار را به طور خودکار برای شما انجام میدهند.

 

13. تجربه کاربری را در صفحات مختلف سایت بهبود ببخشید.

در صفحات داخلی وب سایتتان لینک های داخلی قرار دهید.

سعی کنید مقالاتی که مشابه و مرتبط با مقاله فعلی است را در قسمت های مختلف محتوا به کاربر پیشنهاد دهید.

در ضمن در انتهای صفحه حتما قسمت مطالب مرتبط داشته باشد.

 

14. از بردکرامپ استفاده کنید.

بردکرامپ مسیر فعلی کاربر را به او نمایش میدهد.

همچنین کاربر میتواند با استفاده از لینکهای بردکرامپ در صفحات سایت جابجا شود.

 

15. عنوان و توضیحات متای هر صفحه را بهینه کنید.

بهتر است که کلمه کلیدی شما در ابتدای عنوان قرار بگیرد.

عنوان شما باید جذاب و به اندازه (نه کوتاه نه بلند) باشد.

برای توضیحات متا هم خلاصه ای از محتوایی که کاربر میخواهد بخواند بنویسید.

توضیحات متا باید جذاب باشد تا کاربر ترغیب به کلیک روی عنوان شما شود.

 

16. از تگ های هدینگ به درستی استفاده کنید

هر صفحه از سایت شما باید دارای یک تگ H1  باشد.

از تگ های H2 و H3 برای تیترها و زیر تیترهای مقاله خود استفاده کنید.

میتوانید در مقاله خود برخی از کلمات و کلمات کلیدی را بولد کنید، اما در اینکار زیاده روی نکنید.

زمانی که شما از تگ های هدینگ در مقاله خود استفاده میکنید، در حقیقت میزان خوانایی مطلب خود را برای کاربر افزایش میدهید. اگر شما پشت سر هم و خط به خط مطلب خود را بنویسید متن شما از نگاه کاربر خسته کننده خواهد بود. تیتر های اصلی خود را در تگ H2 قرار دهید و تیترهایی فرعی که مربوط تگ H2 است را در تگ H3 قرار دهید.

همچنین بهتر است که در اولین عنوان شما، کلمه کلیدی نیز قرار داده شود. مانند کارهای دیگر در این مورد هم زیاده روی نکنید.

 

17. در شبکه های اجتماعی فعال باشید

چندین سال است که فعالیت در شبکه های اجتماعی چندین برای گوگل یک امر مهم است. سایت هایی که فعالیت خوبی در شبکه های اجتماعی مختلف دارند، سریع تر در گوگل رتبه میگیرند.

اگر میخواهید وب سایت وردپرسی خودتان را سریعتر سئو کنید، باید در شبکه های اجتماعی مختلف فعالیت خوبی داشته باشید.

دقت کنید که گوگل سوشال سیگنال های شما را (لایک، کامنت، شیر و …) در شبکه های اجتماعی بررسی میکند و بر اساس آن رتبه سایت شما را بهبود میبخشد.

 

18. نرخ پرش سایت خود را کاهش دهید

علاوه بر الگوریتم هایی که گوگل برای بهبود نتایج جستجو معرفی کرده است، گوگل نیم نگاهی هم به رفتار کاربران خود دارد. گوگل رفتار کاربران شما را زیر نظر دارد و بر اساس آن رتبه سایت شما را تغییر میدهد.

اگر کاربران بعد از ورود به سایت شما بلافاصله آن را ترک کنند، گوگل برای شما امتیاز منفی در نظر میگیرد. این یعنی سایت و محتوای شما برای کاربر جذاب نیست یا محتوای شما مشکل و نیاز کاربر را برطرف نکرده است.

میتوانید با ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس نرخ پرش سایتتان را بررسی کنید و اگر مشکلی وجود دارد آن را رفع کنید. 

 

19. استراتژی مناسبی را برای لینک های داخلی خود تعیین کنید

لینک های داخلی در داخل صفحات و محتوای شما قرار میگیرند. هدف از قرار دادن لینک های داخلی، انتقال کاربران به صفحات دیگر سایت است. بیایید بررسی کنیم که چرا استفاده از لینک های داخلی در وب سایت ضروری است:

  • در نکته 14 گفتیم که شما باید نرخ پرش خود را کاهش دهید. وقتی داخل صفحات و محتوای خود لینک داخلی استفاده میکنید، باعث میشوید که کاربر به صفحات دیگر شما هم سر بزند و زمان بیشتری را در سایت شما سپری کند، بدین ترتیب بانس ریت کاهش میابد.
  • با لینک های داخلی ساختار وب سایت شما بهتر و تجربه کاربری افزایش میابد.
  • ارزش صفحات شما در صورت استفاده از لینک های داخلی افزایش میابد.

پیشنهاد میکنیم که در محتوای خودتان به 3 الی 5 صفحه دیگر وب سایت لینک داخلی بدهید. بیشتر از این مقدار هم میتوانید استفاده کنید اما بستگی به طول محتوای شما نیز دارد. همچنین زمانی از لینک داخلی استفاده کنید که واقعا در آن صفحه نیاز باشد.

 

20. از قابلیت ریکوئست ایندکسینگ سرچ کنسول استفاده کنید

زمانی که شما محتوایی را در سایت وردپرسی خود منتشر میکنید، امکان دارد ربات گوگل برای خزیدن و ایندکس آن محتوا چند روز بعد اقدام کند.

آیا راهی است که بتوان این زمان را کاهش داد؟

بله، شما با استفاده از ابزار سرچ کنسول میتوانید از ربات های گوگل بخواهید که محتوای شما را سریعتر ایندکس کنند.

کافی است پس از وارد شدن به ابزار سرچ کنسول وارد قسمت URL Inspection شوید و آدرس (url) صفحه ای که میخواهید ایندکس شود را در این قسمت بنویسید یا کپی کنید.

ریکوئست ایندکسینگ سرچ کنسول

حالا گوگل پس از بررسی چند ثانیه ای به شما نشان میدهد که آدرس وارد شده آیا در گوگل ایندکس شده است یا خیر. در صورتی که شکل سبز رنگ indexed نوشته باشد یعنی آدرس شما ثبت شده است در غیر اینصورت گزینه Request Indexing که در تصویر بالا مشخص است را بزنید.

این موضوع را هم در نظر بگیرید که اگر محتوایی را در سایت خودتان منتشر کنید و محتوا موردنظر ایندکس نشود، هر فردی میتواند محتوای شما را در سایت خود کپی کند و درخواست ایندکس دهد. با اینکار محتوای شما برای آن سایت درنظر گرفته میشود و در صورتی که محتوای شما بعد از آن سایت ایندکس شود شما به عنوان کپی کار شناخته و جریمه میشوید. پس این ابزار سرچ کنسول بسیار کمک کننده است.

21. لینک های شکسته سایت را پیدا کنید.

نه تنها گوگل، بلکه کاربران نیز از لینک های شکسته دل خوشی ندارند. چندین راه برای پیدا کردن لینک های شکسته در سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود دارد. یکی از بهترین راه ها استفاده از سرچ کنسول گوگل است. برای اینکه لینک های شکسته سایت خود را ببینید به قسمت Coverage سرچ کنسول بروید. در این قسمت میتوانید انواع خطاها و هشدارها و محتواهای معتبر سایت خود را ببینید.

اگر در سایت شما اروری وجود داشته باشد در همین قسمت در بخش Error نمایش داده میشود. کافیست روی Error کلیک کنید. در Coverage میتوانید صفحاتی را که ربات های گوگل هنگام خزیدن آنها دچار مشکل شده است را ببینید. همچنین صفحات 404 که نشان دهنده لینک های شکسته شما هستند در این بخش قابل مشاهده خواهد بود.

نحوه پیدا کردن لینک های شکسته در گوگل سرچ کنسول

پس با استفاده از سرچ کنسول میتوانید صفحات و لینک های شکسته خود را پیدا و آن ها را اصلاح کنید. البته افزونه Broken Link Checker نیز میتواند در این زمینه به شما کمک کند. اما چون استفاده بیش از حد از افزونه ها منابع سرور شما را مصرف میکند، آن را پیشنهاد نمیکنیم.

 

22. سایت خود را برای موبایل بهینه کنید.

زمانی که در سال 2016 الگوریتم Mobile-First-Indexing معرفی شد، گوگل به مرور زمان آن را در همه نتایج جستجو پیاده سازی کرد. یعنی گوگل در ابتدا نسخه موبایل سایت ها را بررسی میکند. پس اگر میخواهید در رتبه های برتر گوگل قرار بگیرید باید عملکرد وب سایت خود را در گوشی های موبایل بهینه کنید. البته امروزه اهیمت این الگوریتم بیش از پیش شده است.

همین حالا وب سایت خود را با استفاده از ابزار Mobile-Friendly Test Tool گوگل بررسی کنید تا اگر وب سایتتان برای موبایل بهینه نیست سریعا اقدامی در این مورد انجام دهید. وقتی وارد سایت بالا شدید کافیست آدرس سایت خود را وارد کنید و وضعیت قالب و صفحات سایت خود را بررسی نمایید.

سازگاری با موبایل

در صورتی که سایت شما برای گوشی های موبایل بهینه شده باشد پیغام سبز رنگ Page is mobile friendly را مشاهده خواهید کرد.

در سرچ کنسول گوگل میتوانید ببینید که چه مقدار از ورودی های گوگل سایت شما از موبایل و چه مقداری از رایانه است. همچنین اگر طراحی واکنش گرای سایت شما مشکل داشته باشد میتوانید خطاها و ارورهای آن را در ابزار سرچ کنسول مشاهده کنید. یا باید قالب خود را تغییر دهید و از یک قالب واکنشگرا استفاده کنید و یا باید از یک برنامه نویس برای حل مشکلات قالب خود کمک بگیرید.

 

23. برای سایت خود بک لینک های باارزش بسازید.

اگر میخواهید سرعت سئو سایت خود را بیشتر کنید باید بدانید لینک سازی و بک لینک ها بسیار اهمیت دارند. وقتی سایتی به سایت شما لینک میدهد در حقیقت اعتباری را به سایت شما منتقل میکند. 

تصور کنید شما یک سایت پزشکی دارید که حدودا یکسال از راه اندازی آن میگذرد. اگر یک سایت پزشکی دیگر که حدود 5 سال است که اندازی شده به سایت شما لینک دهد، در حقیقت این سرنخ را به گوگل میدهد که وب سایت شما دارای محتوای باارزشی است. بک لینک ها بسیار ارزشمند هستند و میتوانند رتبه سایت شما را تحت تاثیر قرار دهند.

اگر در یک کلمه کلیدی سخت، سایت های صفحه اول گوگل را بررسی کنید متوجه خواهید شد که این سایت ها از سایت های قدرتمندی لینک گرفته اند. هرچه تعداد لینک های بیشتر و باکیفت باشد رتبه سایت شما بیشتر خواهد شد. بک لینک تاثیر مستقیمی در رتبه سایت شما دارند.

نکات مهم سئو سایت وردپرس (بخش وبلاگ)

یکی از کارهای مهمی که بعد از راه اندازی وب سایت کسب و کار یا شرکت خودتان باید انجام دهید، راه اندازی بخش وبلاگ سایتتان است. آمار نشان میدهد میزان موفقیت کسب و کارهایی که وبلاگ دارند حدود 70 درصد بیشتر از آنهایی ست که وبلاگ ندارند. بخش وبلاگ میتواند به افزایش ورودی وب سایت شما کمک کند و محبوبیت سایت شما را افزایش دهد. در نهایت روی سئوی سایت وردپرسی شما نیز تاثیرگذار است.

1. عنوانی مناسب برای سئو بلاگ خود انتخاب کنید

در ابتدای کار باید موضوع یا عنوان وبلاگ خودتان را معین کنید. اگر قصد دارید مقاله ای را در مورد لوازم جانبی موبایل بنویسید، مشخص کردن موضوع اولین گام شما خواهد بود. سپس میتوانید نکات و راهنمایی هایی را در مورد خرید لوازم جانبی موبایل، برندهای برتر و کارایی هر کدام بنویسید.

شما باید یک موضوع را انتخاب کنید و آن را به قسمت های کوچکتری تقسیم کنید. در حقیقت این موضوعات کوچکتر زیرمجموعه موضوع اصلی شما هستند و البته میتوانید موضوعات فرعی را نیز دسته بندی نمایید.

2. از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید

سئو وبلاگ وردپرس با تعیین کلمات کلیدی مناسب ارتباط مستقیمی دارد.

کلماتی که انتخاب میکنید باید با موضوع وبلاگ شما همخوانی داشته باشد. شما میتوانید از دیدگاه مخاطب یا مشتری به این کلمات فکر کنید. فکر کنید که آنها چه کلماتی را جستجو میکنند و آن ها را در وبلاگ خود به کار ببرید.

3. لینک سازی داخلی و خارجی انجام دهید

اگر بخواهیم یکی از مهم ترین کارهایی که باید جهت بهینه سازی وبلاگ وردپرسی را به شما معرفی کنیم، قطعا یکی از این موارد لینک سازی داخلی و خارجی است. مثلا میتوانید در مقالات خود به یک وب سایت معتبر داخلی یا خارجی لینک دهید. البته دقت کنید در لینک سازی زیاده روی نکنید که نتیجه عکس خواهد داشت. به اندازه ای که نیاز و معقول است از لینک سازی داخلی و خارجی استفاده کنید.

4. وبلاگ خود را به روز رسانی کنید

مثل همین مقاله ای که اکنون میخوانید شما نیز باید محتواهای خود را هر از گاهی و در صورت نیاز بروزرسانی کنید. گوگل علاقه شدیدی به اطلاعات بروز دارد و در صورتی که شما نیز از این قاعده پیروی کنید، صفحات سایت شما را در نتایج برتر رتبه بندی میکند.

5. از تصاویر برای سئوی وبلاگ خود استفاده کنید

اگر میخواهید سئو سایت وردپرسی خود را ارتقاء دهید پیشنهاد میکنیم حتما از تصاویر باکیفیت و مرتبط استفاده کنید. گاهی یک تصویر ارزشی بیش از هزاران کلمه را دارد. تصاویر، اینفوگرافیک، ویدیو، انیمیشن و … به شدت بر روی سئو وبلاگ شما تاثیرگذار خواهد بود.

6. سوشال مدیا را دست کم نگیرید

در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، فیسبوک، ایکس و … اکانت خود را ایجاد کنید. امروزه شبکه های اجتماعی محبوبیت بالایی در نزد مردم دارند و بسیاری از افراد اعم از پیر و جوان، زن و مرد از آنها استفاده میکنند. بنابراین شما میتوانید از این فرصت استفاده کنید و مطالب خود را در این شبکه ها به اشتراک بگذارید تا بازدید بیشتری را جذب کنید و برند خود را ارتقاء دهید.

افزایش امنیت وردپرس

یکی دیگر از راه های افزایش سئو سایت وردپرسی، افزایش امنیت آن است. مواردی را جهت افزایش امنیت برای شما لیست کرده ایم که باید انجام دهید.

  • همیشه وردپرس سایت خود را به آخرین نسخه بروز رسانی کنید.
  • پسوردی قوی و طولانی با ترکیبی از حروف و اعداد و کاراکتر برای سایت خود انتخاب کنید.
  • سعی کنید نام کاربری پیشفرض admin را تغییر دهید.
  • تایید دو مرحله ای وردپرس را با استفاده از افزونه WP Google Authenticator فعال کنید.
  • بکاپ گرفتن از اطلاعات سایتتان را فراموش نکنید.
  • از قالب های معتبر استفاده کنید. همچنین از سایت های معتبر قالب خریداری کنید.

حتما ویدیو موجود در بالای صفحه را ببینید. سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید.

میخواهید رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید؟
با بهره مندی از خدمات سئو حرفه‌ای و مشاوره سئو وندو از رقبایتان پیشی بگیرید!
 
rocket

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا