آموزش سئو رایگان [ سیر تا پیاز سئو به صورت رایگان ]

نمایش ویدیو درباره آموزش سئو مقدماتی

برای ورود به دنیای بازاریابی اینترنتی، آموزش سئو مسئله ای مهم و کلیدی به حساب می آید. بی شک امروزه تیم های زیادی در زمینه ارائه آموزش سئو 0 تا 100 فعالیت کرده و خدماتشان را با تعرفه های متنوعی در اختیار کاربران قرار می دهند. توجه داشته باشید که آموزش سئو مبحث پر اهمیتی بوده و به راحتی نمی توان از آن گذشت. سئو را می توان به عنوان مهم ترین روش برای بهینه سازی یک سایت در جهت نمایش در وب سایت گوگل شناسایی کرد.

اگر کلمه سئو تازه به گوشتان خورده است و به دنبال منبعی هستید که آموزش گام به گام سئو را به شما آموزش دهد، در صفحه درستی قرار دارید. ما در آکادمی وندو سئو را به صورت قدم به قدم و از پایه به شما آموزش میدهیم. ما هر مبحث را به صورت جداگانه برای شما قرار داده ایم تا راحت تر بتوانید مطالب سئو را یاد بگیرید.

آموزش گام به گام سئو

سئو چیست؟

1. سئو چیست؟ بهینه سازی سایت برای موتور جستجو

مقدمه

نکات سئو هم می تواند به شما برای کسب درآمد کمک داشته باشد، هم می تواند شما را به یک سئو کار حرفه ای تبدیل کند. حتما می دانید که امروزه درآمد افراد فعال در زمینه طراحی سایت بر پایه نکات سئو چقدر زیاد است.

مقدمه ای در مورد سئو

 اگر شما هم به دنبال موفقیت در دنیای بازاریابی اینترنتی هستید، حتما باید بتوانید نکات مربوط به سئو را به خوبی فرا بگیرید. در دنیای سئو نکات، اطلاعات و اصطلاحات پیچیده زیادی قرار گرفته است. برخی از این نکات به صورت مستقیم روند را تغییر می دهند. در ضمن، شما باید خود را آماده مواجه شده با متغیر های زیادی نیز بکنید. آموزش سئو به زبان ساده، به افراد تازه وارد کمک می کند تا با این مفهوم خیلی راحت تر آشنا شوند. امروز ما قصد داریم تا در مورد چیستی سئو، کاربرد آن و آموزش سئو به صورت کامل و سریع با شما صحبت کنیم. البته که پس از این مقاله شما باز هم باید در دوره های آموزشی شرکت کنید و مقالات متعددی را مطالعه نمایید. چرا که الگوریتم های پشت صحنه سئو همواره در حال تغییر بوده و آشنایی با الگوریتم های جدید تر، به شما برای موفقیت در دنیای سئو کمک خواهد کرد.

اصطلاحات و نکات کلیدی در سئو

بیایید تا آموزش سئو را با بررسی اصطلاحات و نکات کلیدی در سئو شروع کنیم. همانطور که به این مسئله اشاره کردیم، آشنایی با اصطلاحات مهم در دنیای سئو به شما کمک می کند تا مفاهیم به کار رفته در این مقاله را خیلی بهتر درک کنید. ما در اولین قسمت آموزش سئو، همه مفاهیم و نکاتی که شما باید به آنها توجه داشته باشید را ذکر خواهیم کرد. با این روند دیگر نیازی به توضیح دوباره مفاهیم نمی باشد. بهتر است مدت زمانی را صرف کنید و این مفاهیم را به خوبی فرا بگیرید. در این صورت، دیگر با مشکلی در دنیای سئو مواجه نخواهید شد.

اولین مبحثی که شما باید با آن آشنایی کامل داشته باشید، آموزش سئو آن پیج و آف پیج. خیلی از افراد به آن سئو داخلی یا خارجی نیز می گویند. سئو آن پیج، داخلی یا On page، به مفهومی گفته می شود که در طی آن شما تلاش خود را به صورت داخلی برای ارتقا سایت به کار می گیرید. مواردی همچون تولید محتوای با کیفیت، بالا بردن سرعت وب سایت، ارائه اطلاعات مفید به کاربر، بهینه کردن وب سایت، استفاده از لینک های داخلی و بالا بردن درصد رضایت کاربران همگی در این دسته بندی قرار می گیرند. در عوض سئو آف پیج، خارجی یا Off page، به مفهومی گفته می شود که در طی آن شما با کمک سایر وب سایت ها رتبه خود را افزایش می دهید. ثبت لینک به وب سایت از طریق مقالات خارجی، به شما کمک می کند تا خارج از محیط سایت خود به رتبه خوبی دسترسی پیدا نمایید.

سئو داخلی و سئو خارجی

دومین مبحثی که در آموزش سئو شما باید به آن توجه داشته باشید، انواع روش های سئو می باشد. سئو کلاه سفید و کلاه سیاه را می توان به عنوان دو روش اصلی برای سئو کردن محتوای یک سایت شناسایی کرد. روش های مربوط به سئو کلاه سفید، قانونی بوده و در طی یک بازه زمانی مشخص نتایج مطلوب را در اختیار شما قرار می دهند. ولی مباحث مربوط به سئو کلاه سیاه در آینده می توانند مشکل ساز شوند. در آموزش سئو شما باید به این مبحث توجه داشته باشید که استفاده از سئو کلاه سیاه تحت هیچ شرایطی به هیچ کس توصیه نمی شود. چرا که احتمال پنالتی گرفتن سایت خیلی زیاد است.

سومین مبحثی که شما باید با آن آشنایی کامل داشته باشید، سئو تکنیکال است. آموزش سئو تکنیکال مبحث پیچیده ای بوده و به زمان زیادی نیاز خواهد داشت. ولی به صورت کلی، سئو تکنیکال که با نام هایی همچون سئو فنی هم شناخته می شود، یکی از زیرشاخه های مهم سئو عادی به حساب می آید. مجموعه اقداماتی که می توانند فرآیند های کراول ربات های گوگل و ایندکس شدن صفحات گوگل را برای مدیر سایت ساده تر نمایند، سئو فنی نام دارند. اگر شما هنوز درکی از کراول، خزش یا ایندکس شدن سایت ندارید، نگران نباشید! در ادامه به همه این موارد خواهیم پرداخت.

موتور جستجو چیست و چگونه کار می کند؟

حال که با اصطلاحات مهم و فنی در آموزش سئو آشنا شدیم، بیایید تا به سراغ مفهوم موتور جستجو در سئو برویم. موتور جستجو که همه ما حداقل یک بار از آن استفاده کرده ایم، ابزار اینترنتی و آنلاینی به حساب می آید که کاربران با استفاده از آن می توانند به اطلاعات مد نظرشان دسترسی پیدا نمایند. به صورت کلی موتور جستجوی گوگل و بینگ و یاهو را می توان به عنوان محبوب ترین و شناخته شده ترین موارد موجود در سراسر جهان شناسایی کرد. در حال حاضر گوگل به عنوان محبوب ترین و بزرگترین موتور جستجوی تاریخ شناخته شده است. چرا که گوگل امکاناتی را در خود جای داده است که رقبا از آن  اطلاعاتی ندارند. خیلی کم پیش می آید که فردی به جای گوگل، استفاده از بینگ را ترجیح دهد.

موتور جستجو چیست و چگونه کار می کند؟

جالب است بدانید که سرور های طراحی شده توسط گوگل، با سایر سرور ها تفاوت های زیادی دارند. چند سال پیش و زمانی که یاهو موتور جستجوی خود را طراحی کرده بود، بینگ آن را خرید و به نام خود ثبت کرد. یعنی رسما موتور جستجو یاهو و بینگ دقیقا یک کار واحد را انجام می دهند. به همین علت هم خیلی از وبمستر ها، سایتشان را برای این دو موتور جستجو بهینه نخواهند کرد. پشت صحنه یک موتور جستجو، هوش مصنوعی قوی قرار گرفته است.

این هوش مصنوعی همواره در حال دریافت و پردازش اطلاعات می باشد. هرچه شما سایت خود را بهینه تر کرده باشید، این هوش مصنوعی رتبه سایت شما را افزایش می دهد. زمانی که شما عبارت “آموزش سئو” را در گوگل سرچ کنید، هوش مصنوعی پشت صحنه این مجموعه تمام اطلاعات خود را جستجو کرده و در نهایت بهترین سایتی که پیدا می شود را به شما نمایش می دهد. موتور های جستجو همگی از ربات های خاصی استفاده می کنند. در لیست زیر شما می توانید مراحل مربوط به  نمایش یک سایت در موتور جستجو را مشاهده نمایید.

  • کاربر عبارت سرچ خود را ثبت می کند.
  • ربات ها همه سایت ها را آنالیز کرده و اطلاعات را جمع آوری می کنند.
  • آنها بر اساس صد ها فاکتور مربوط به رتبه بندی، صفحات را فیلتر می کنند.
  • آنها صفحات را آنالیز کرده و رتبه هر کدام را به دست می آورند.
  • در نهایت بر اساس کلید واژه کاربر، صفحه مربوطه به نمایش در می آید.

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ حال که همه موارد مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا چیستی آموزش سئو را با هم بررسی کنیم. سئو را می توان به عنوان یکی از مهم ترین مفهوم های به کار رفته در دنیای تجارت الکترونیک شناسایی کرد. سئو یا SEO، مخفف شده Search Experience Optimization می باشد. زمانی که افراد سایت خود را برای تجربه کاربر بهینه سازی می کنند، در واقع از مفاهیم و نکات مربوط به سئو استفاده کرده اند. شما به عنوان مدیر یک وب سایت یا طراح سایت، باید به کاربر احترام بگذارید و برای او ارزش ویژه ای قائل شوید تا به رتبه های بهتر در دنیای گوگل دسترسی پیدا نمایید. در غیر این صورت، شما با مشکلات جدی مواجه خواهید شد.

با رعایت نکات مربوط به آموزش سئو، شما سعی می کنید تا خود را به موتور های جستجو ثابت کنید. شما باید به گوگل اثبات کنید که محتوای قرار گرفته در وب سایت شما، بهترین محتوای موجود در دنیای اینترنت بوده و لیاقت دریافت اولین رتبه را دارد. توجه داشته باشید که نمایش اطلاعات دقیق و صحیح به کاربر را می توان به عنوان مهم ترین هدف موتور های جستجویی همچون گوگل شناسایی کرد. اگر شما به دنبال ایجاد ترافیک ارگانیک هستید یا اینکه قصد دارید تا نرخ تبدیل خود را افزایش دهید، استفاده از سئو تکنیکال و مفاهیم پایه ای مربوط به سئو مسئله ای مهم به حساب می آید.

در دنیای سئو فرقی ندارد که شما از چه بک اندی استفاده می کنید، خیلی از افراد نگران آماده بودن یا نبودن بک اند خود هستند. در صورتی که شما از ابزار های سئو تکنیکال استفاده کنید و سایت خود را به خوبی به گوگل شناسانید، دیگر جای نگرانی وجود نخواهد داشت. برای استفاده از سئو در ابتدا شما باید سایت خود را در اختیار ربات های گوگل قرار دهید تا خزش یا کراول صورت گیرد. در مرحله بعد سایت ایندکس شده و در فهرست قرار خواهد گرفت. در نهایت صفحات شما رتبه بندی شده و به کاربر نمایش داده می شوند.

بررسی مهم ترین کاربرد های سئو

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که اصلا هدف از  آموزش سئو چیست؟ اصلا ما چرا باید از سئو برای سایت خود استفاده کنیم؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که سئو می تواند بر روی وب سایت شما تاثیرات متنوعی را به همراه داشته باشد. به صورت کلی سئو به گونه ای عمل می کند تا سایت و میزان بازدید کنندگان آن را تحت تاثیر خود قرار دهد. هرچه تعداد بازدید کنندگان موجود درون وب سایت شما بیشتر شود، تعداد مشتریان شما بیشتر شده و درآمد شما هم افزایش پیدا می کند. پس سئو به صورت مستقیم بر روی درآمد افراد تاثیر گذار است. دومین کاربرد آموزش سئو مربوط به افزایش شهرت یک فرد است. حتما می دانید که افراد مشهور حداقل چند سایت و مجموعه خبری را اشغال کرده اند. افرادی که به دنبال شهرت هستند، با استفاده از نکات سئو می توانند خیلی راحت در مورد یک مبحث خاص خود را به صفحات اول گوگل برسانند.

سومین کاربرد سئو مربوط به برند سازی است. زمانی که یک برند به تازگی وارد یک بازار کار می شود، باید بتواند به خوبی خود را به مردم معرفی نماید. در زمان های قدیم افراد فقط از مواردی همچون تلویزیون و  تبلیغ در روزنامه برای افزایش فروش برند خود و معرفی برند به دیگر افراد استفاده می کردند. ولی، امروزه دیگر این مسئله امکان پذیر نیست! برای برند سازی و معرفی برند خود به دیگر افراد شما حتما باید از سئو استفاده کنید تا سایت و مجموعه خود را در صفحه اول گوگل قرار دهید. در غیر این صورت، احتمال آسیب دیدن کسب و کار شما وجود خواهد داشت. پس به صورت کلی سئو مفهوم مهمی بوده و می تواند مستقیما یک کسب و کار را تحت تاثیر خود قرار دهد.

چه کسب و کار هایی به سئو نیاز دارند؟

چرا به سئو نیاز داریم؟

دیگر سوال مهمی که برای اکثر افراد به وجود می آید، این است که چه کسب و کار هایی به آموزش سئو نیاز دارند؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که همه افرادی که به دنبال درآمد از دنیای اینترنت هستند باید با نکات سئو آشنا باشند. زمانی که شما یک وب سایت برای برند، شرکت یا فروشگاه خود ایجاد می کنید، جدا از دریافت اعتماد کاربران و کسب مجوز های مورد نیاز از مراجع قانونی ایران، باید بتوانید وب سایت خود را به نمایش بگذارید. فرض کنیم که شما چند میلیون تومان هزینه کردید تا یک سایت را طراحی کنید و مجوز های لازم را دریافت نماید. زمانی که موتور های جستجو علاقه ای به نمایش وب سایت شما در صفحات خود نشان نمی دهند، مطمئنا با مشکلات جدی مواجه خواهید شد.

با آموزش سئو کامل، شما می توانید موارد مهم و نکات اصلی که شما به آنها نیاز دارید را فرا بگیرید. سپس شما خیلی راحت و بدون هیچ مشکل خاصی می توانید نسبت به کسب درآمد اقدام نمایید. طبق تحقیقات صورت گرفته، سئو بودن و رتبه یک وب سایت به صورت مستقیم بر روی نرخ تبدیل آن موثر بوده است. فقط کافی است که کمی به این قضیه فکر نمایید. خودتان را جای یک مشتری یا بازدیدکننده بگذارید. ترجیح می دهید تا محصولات را از وب سایت های معرفی شده در صفحات اول گوگل تهیه کنید یا اینکه به سراغ صفحات سوم و چهارم خواهید رفت؟ بی شک صفحه اول گوگل انتخاب اکثر افراد می باشد. چرا که وب سایت های قرار گرفته در صفحه اول از نظر سئو ارزش زیادی داشته و به شدت کاربردی هستند.

بررسی دلیل اهمیت آموزش سئو؟

چرا سئو یاد بگیریم

 استفاده از آموزش سئو و نکات مربوط به آن در یک وب سایت از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است. کسب و کار های تازه وارد و قدیمی همگی باید بتوانند در رقابت موفقیت زیادی کسب کنند. سئو به وب سایت ها کمک می کند تا رتبه خود در موتور های جستجو گر را به صورت طبیعی و ارگانیک افزایش دهند. با استفاده از نکات مربوط به سئو شما می توانید یک سایت را از رتبه های آخر به رتبه اول برسانید. نمایش یک سایت برای کلمه کلیدی که تعداد جستجو های زیادی را در خود جای داده است، آرزویی  است که همه کسب و کار ها به دنبال دستیابی به آن هستند. ولی دستیابی به این هدف بدون کمی گذشت امکان پذیر نیست.

در این زمینه شما باید مقداری از وقت با ارزش خود را فدا کنید تا به نتایج خوبی دسترسی داشته باشید. شما باید مقداری از زمان با ارزش خود را صرف کنید تا بتوانید به نتایج مطلوبی از نظر سئو دسترسی پیدا نمایید. بی شک این مسئله به صورت مستقیم وب سایت و مجموعه و تیم شما را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. بسته به نحوه فعالیت وب سایت شما، دلیل اهمیت سئو هم کم و زیاد می شود. بی شک وب سایت های فروشگاهی خیلی بیشتر از سایر وب سایت ها به سئو نیاز دارند. چرا که مراکز عرضه کننده اینترنتی، با استفاده از سئو های داخلی و خارجی می توانند مشتریان متعددی را کسب نمایند. ولی زمانی که یک کسب و کار از سئو استفاده نکند، با مشتریان ارتباط زیادی نیز نخواهد داشت.

هدف از آموزش سئو چیست؟

همانطور که گفته شد، آموزش سئو مبحث پر اهمیتی است. آموزش سئو دو هدف اصلی دارد: تربیت متخصصین فنی در حوزه سئو و آشنایی مدیران وب سایت با مباحث مقدماتی سئو. بیایید تا هر کدام از این موارد را به صورت جداگانه بررسی کنیم. تربیت متخصصین سئو کار راحتی نیست. افرادی که به صورت تخصصی در زمینه سئو فعالیت می کنند و سابقه کاری خوبی به دست آورده اند، می توانند با دریافت پروژه های متنوع و بهبود وضعیت سایت های مختلف از نظر سئو، به درآمد مطلوبی برسند. خیلی از متخصصین سئو حرفه ای، درآمدی برابر با چند ده میلیون تومان در ماه دارند. در نتیجه، فعالیت در دنیای سئو یادگیری مباحث مربوط به سئو امروزه به مسئله ای مهم تبدیل شده است.

دومین هدف آموزش سئو آشنایی مدیران وب سایت با مباحث کلی و جامع می باشد. خیلی از کسب و کار ها هنوز بودجه کافی برای استخدام نیرو های متخصص سئو را ندارند. آنها درآمد پایینی داشته و به راحتی نمی توانند با یک فرد متخصص قرارداد های سنگین امضا کنند. این افراد می توانند با فراگیری مباحث مقدماتی مربوط به سئو، در حد ساده نیاز های خود را رفع کنند. در مرحله بعدی این افراد می توانند به درآمد مطلوبی دسترسی پیدا نمایند. در نهایت مدیران وب سایت تازه وارد با استفاده از خدمات متخصصین حرفه ای و فعال در حوزه سئو، همه نیاز های کلی و جامع مجموعه خود را رفع خواهند کرد. پس به صورت کلی فعالیت در حوزه سئو، مبحث پر اهمیتی است که می تواند کسب و کار های مختلفی را ایجاد نماید و شرکت های مختلفی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

چرا موتور های جستجو به سئو نیاز دارند؟

موتور های جستجو

تا کنون افراد زیادی از ما سوال پرسیده اند که اصلا چرا موتور های جستجو گر به سئو نیاز دارند؟ ما چرا باید آموزش سئو را دنبال کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که موتور های جستجو و ربات های هوش مصنوعی به کار رفته در پشت صحنه آنها فقط یک هدف واحد را دنبال می کنند: نمایش بهترین نتیجه به کاربران. برای موتور های جستجو فرقی ندارد که وب سایت شما توسط چه کسی مدیریت می شود. اگر شما به دنبال نمایش در صفحه اول یک سایت هستید، دو راه اصلی دارید: راه اول پرداخت پول به شرکت گوگل است. شما می توانید تبلیغات مجموعه خود را در سایت گوگل ثبت کنید و ترافیک را از این طریق به دست آورید. ولی همانطور که گفته شد خیلی از کسب و کار های تازه وارد بودجه کافی برای انجام این کار را ندارند.

پس با استفاده از نکات مربوط به سئو، موتور های جستجو خیلی راحت وب سایت شما را آنالیز کرده و یک رتبه خاص را به آن می دهند. همه صفحات و همه قسمت های مختلف سایت توسط این ربات ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در نهایت، زمانی که ربات های کراولر گوگل کار خود را به اتمام رساندن، هوش مصنوعی بر اساس اطلاعات دریافت شده رتبه شما را ثبت می کند. پس به صورت کلی استفاده از سئو برای موتور های جستجو گر یک مسئله ضروری به حساب می آید.

مزایای آموزش سئو سایت

تا کنون ما به چند مورد از مهم ترین مزایای آموزش سئو سایت اشاره کردیم. در لیست زیر شما می توانید چند مورد از دیگر مزایای مهم استفاده از سئو در یک کسب و کار را مشاهده نمایید.

  • دریافت ترافیک مستمر: زمانی که شما سایتتان را به درستی سئو کنید، دیگر با مشکلات مربوط به ترافیک مواجه نخواهید شد. چرا که ترافیک ورودی به کسب و کار شما مستمر می باشد. در ضمن، زمانی که شما برای مدت زمان کوتاهی از سئو فاصله می گیرید، رتبه سایت هم کاهش چندانی پیدا نمی کند.
  • دریافت ترافیک رایگان: با استفاده از سئو و صرف وقت برای یادگیری آن، شما خیلی راحت می توانید ترافیک رایگان دریافت کنید. زمانی که شما تبلیغ سفارش می دهید، باید مبلغی را به ازای هر کلیک به مجموعه گوگل پرداخت کنید. بی شک این مسئله مشکلات زیادی را ایجاد می کند.
  • علاقه مند شدن کاربران: تحقیقات به ما ثابت کرده اند که خیلی از کاربران نسبت به کلیک کردن بر روی لینک های ثبت شده در قسمت تبلیغات گوگل علاقه ای نشان نمی دهند. آنها دوست دارند تا صفحات ارگانیک و عادی را باز کنند.
  • راحت تر شدن برند سازی: با استفاده از سئو شما خیلی راحت می توانید پروسه برند سازی را به مراحل بعدی انتقال دهید. هنگامی که شما به صفحه اول گوگل وارد شدید، دیگر نگرانی در مورد کسب و کار خود نخواهید داشت.

همه این موارد باعث شده اند تا آموزش سئو به مسئله ای مهم تبدیل شود. مسئله ای که همه کسب و کار ها به آن علاقه شدیدی نشان می دهند و به دنبال ارتقا خود در آن هستند.

چگونه سئو کار شویم؟

چک لیست سئو برای مبتدیان

چگونه سئو کار شویم؟ این سوال هم یکی از رایج ترین سوالاتی است که کاربران تا به امروزه از ما پرسیده اند؟ به صورت کلی برای تبدیل شدن به یک سئو کار حرفه ای، شما در ابتدا باید آموزش سئو رایگان را دنبال کنید. ما در آکادمی دندو، همه اطلاعات مورد نیاز شما را در این مقاله قرار داده ایم. این مقاله مربوط به آموزش مقدماتی سئو می باشد. دومین مسئله ای که شما باید به آن توجه داشته باشید، مطالعه مقالات و اطلاعات ثبت شده توسط شرکت گوگل می باشد. موتور های جستجوگر از الگوریتم های مختلفی برای دسته بندی و نمایش اطلاعات به کاربران خود استفاده می نمایند. شرکت گوگل هیچ متن یا مقاله ای مربوط به این الگوریتم ها منتشر نمی کند. چرا که گوگل علاقه ای ندارد تا در طی مدت زمان کوتاهی افراد از وضعیت الگوریتم هایش اطلاعات به دست آورند.

در نتیجه، آموزش سئو فقط ورود شما به این شاخه کاری می باشد. برای تبدیل شدن به یک سئو کار حرفه ای شما باید برنامه نویسی یاد بگیرید و کد های الگوریتمی گوگل را بررسی کنید. در این صورت، شما می توانید از الگوریتم های جدید تر درک بهتری پیدا نمایید و از این درک برای بهبود وضعیت خود در کسب و کار استفاده کنید. البته که آشنایی با  اسکریپت ها و بک اند وب سایت هم به شما کمک می کند تا به سئو کار خوبی تبدیل شوید. حتما می دانید که سئو فقط مربوط به فرانت اند یا صفحات سایت نبوده و بک اند یا پردازش های پشت صحنه را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. پس اگر شما هم به دنبال تبدیل شدن به یک سئو کار حرفه ای هستید، ادامه مقاله امروز ما را از دست ندهید.

تفاوت سئو و تبلیغ های ارائه شده در گوگل

مقایسه سئو و تبلیغات در گوگل ادوردز

دیگر موردی که قبل از پرداخت به آموزش سئو باید آن را مورد بررسی قرار دهیم، تفاوت سئو و تبلیغ های ارائه شده توسط گوگل می باشد. به صورت کلی تنها راه موجود در جلوی پای شما برای دریافت ترافیک، استفاده از سئو نیست. شما می توانید به پرداخت هزینه ای مشخص به وب سایت گوگل، وب سایتتان را در اولین نتیجه نمایش دهید. البته که علامت AD یا تبلیغ در پشت آدرس شما ثبت می شود. تفاوت های موجود میان سئو و تبلیغ های گوگل را از دو نظر می توان بررسی کرد: روانی و مالی. بیایید تا کارمان را با بررسی تفاوت از نظر مالی شروع کنیم. سئو رایگان است. رسما برای استفاده از سئو با گوگل شما نیازی به پرداخت هیچ هزینه ای ندارید. شما می توانید مقدار مشخصی هزینه را صرف خرید و استفاده از یک سری پلاگین های سوم شخص بکنید.

ولی به صورت کلی سئو رایگان بوده و رایگان خواهد ماند. ولی در عوض زمانی که شما تبلیغ خود را در سایت گوگل ثبت کنید، این مجموعه به ازای هر کلیک مبلغی را از شما دریافت می کند. شاید برای کاربران خارجی این مسئله مشکلی نباشد چرا که آنها مبلغی برابر با چند سنت را برای هر کلیک پرداخت می کنند. ولی کاربران ایرانی با مشکلات جدی تری مواجه خواهند بود. آنها باید ریال را به دلار تبدیل کنند. همین مسئله به تنهایی تراکنش های مختلف و کارمزد های زیادی را بر روی دست شما می گذارد. در نتیجه، برای موفقیت در دنیای اینترنت بهتر است که به تبلیغات تکیه نکنید.

دیگر مسئله مهمی که شما باید به آن توجه داشته باشید روانشناسی است. کاربران نسبت به ورود به سایت هایی که به عنوان تبلیغ ثبت شده اند علاقه زیادی نشان نمی دهند. آنها دوست دارند تا سایت های عادی را باز کنند. تحقیقات صورت گرفته در این زمینه به ما ثابت کرده اند که 60 درصد کاربران به صورت کامل بیخیال تبلیغات گوگل شده و به سراغ لینک های ارگانیک و عادی می روند. پس، اگر شما هم به دنبال موفقیت هستید، باز هم بهتر است که از سئو استفاده نمایید. برخی از کسب و کار هایی که بودجه زیادی دارند، به جای سئو از تبلیغات هم استفاده می کنند. ولی این راه حل کوتاه مدت بوده و ترافیک دریافتی سایت با تمام شدن بازه زمانی تبلیغ، به 0 می رسد.

تفاوت سئو کلاه سیاه و کلاه سفید

تفاوت سئو کلاه سیاه و کلاه سفید

آخرین موردی که قبل از پرداخت به آموزش سئو باید آن را مورد بررسی قرار دهیم، تفاوت سئو کلاه سیاه و کلاه سفید می باشد. در قسمت های قبل تر هم به این مسئله اشاره کردیم که روش های مربوط به سئو به صورت کلی در دو دسته کلاه سیاه و کلاه سفید تقسیم می شوند. از زمان های قدیم رنگ سیاه نماد بدی و پلیدی بوده و رنگ سفید نماد خوبی و روشنایی! روش های مربوط به سئو کلاه سیاه، به شما کمک می کنند تا راه چند ساله را یک شبه طی کنید. ولی، در صورتی که ربات های گوگل یا ناظران گوگل به شما مشکوک شوند، پنالتی دریافت خواهید کرد. گاهی اوقات پنالتی ها به قدرت سنگین بوده که مطالب سایت شما دیگر هیچوقت در گوگل نمایش داده نمی شود. پس، برای جلوگیری از بن شدن سایت توسط گوگل، بهتر است که تحت هیچ شرایطی از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده نکنید.

دومین روش محبوب برای آموزش سئو، کلاه سفید می باشد. سئو کلاه سفید می تواند با مزایای زیادی همراه باشد. شما به صورت ارگانیک رشد می کنید، با چالش های زیادی مواجه می شوید، چالش ها را پشت سر گذاشته و به موفقیت دسترسی پیدا خواهید کرد. این مسئله نه تنها بر روی درآمد شما موثر است، بلکه می تواند زحمات شما را به گوگل ثابت کند. در نتیجه، استفاده از موارد مربوط به سئو کلاه سفید، تنها راه تایید شده برای موفقیت در دنیای اینترنت بدون خطر است. هیچ کس دوست ندارد همه هزینه ها و فعالیت هایی که انجام داده است، فقط به علت یک مسیر اشتباه به هدر برود.

گوگل کنسول، یار همیشگی سئو کاران

گوگل کنسول

برای شروع سئو سایت خود، شما باید در کنسول گوگل ثبت نام کنید. کنسول گوگل را می توان به عنوان یکی از مهم ترین و اصلی ترین ابزار های طراحی شده توسط گوگل برای آنالیز وضعیت وب سایت شناسایی کرد. به صورت کلی شما برای تولید محتوا و آنالیز محتوای سایت می توانید به ابزار های مختلفی دسترسی داشته باشید. گوگل کنسول یکی از همین ابزار های کاربردی به حساب می آید که می تواند وضعیت سایت شما را بهبود ببخشد. با استفاده از گوگل کنسول شما می توانید صفحات مختلف را آنالیز نمایید و در صورت دریافت پنالتی، از آن مطلع شوید. در ضمن، گوگل کنسول به گونه ای طراحی شده است تا بتواند همواره نکات ارزشمندی را در اختیار مدیران یک وب سایت قرار دهد.

مراحل آموزش سئو سایت

مراحل آموزش سئو سایت

آموزش سئو سایت مراحل مختلفی دارد. متاسفانه بررسی جزئیات همه این مراحل به صورت دقیق امکان پذیر نبوده و شما باید به صورت تجربه ای آنها را فرا بگیرید. خیلی از سیستم های مدیریت محتوا همچون وردپرس، ابزار های آماده ای همچون یواست را در خود جای داده اند. ابزار هایی که برای بهینه سازی سایت طراحی شده اند. در صورتی که شما از همچین سیستم مدیریت محتوایی استفاده می کنید، خیلی راحت می توانید پلاگین های مربوطه را نصب نمایید. ولی، اگر شما سایت خود را به صورت دستی طراحی کرده اید، مراحل سئو فرق می کنند.

  • مرحله اول: سئو تکنیکال. شما باید سایت خود را بهینه سازی کنید، رابط کاربری را بر اساس اصول سئو طراحی کنید، نشانه گذاری های استاندارد را به کار گیرید، از اسکیما خوب استفاده کنید و سرعت سایت را بهینه نمایید.
  • مرحله دوم: تولید محتوای خوب. تولید محتوا و بازاریابی محتوا را می توان به عنوان یکی از مهم ترین مراحل سئو شناسایی کرد. به صورت کلی شما باید محتوای با ارزش و قوی را تولید کنید که از نظر تیم فنی گوگل قدرت عملکردی بالایی دارد.
  • مرحله سوم: لینک سازی درست. برای فعالیت در دنیای اینترنت، شما باید از لینک سازی درست هم استفاده کنید. در غیر این صورت در آینده ای نه چندان دور با مشکلات جدی مواجه خواهید شد. لینک سازی هدفمند و استفاده از سئو آف پیج به شما کمک خواهد کرد.
  • مرحله آخر: بهبود استراتژی. شما باید بتوانید استراتژی درستی را برای سئو سایت خود انتخاب نمایید. حتما می دانید که در حال حاضر روش های زیادی برای راه یابی به صفحات اولیه گوگل وجود دارد. با استفاده از استراتژی درست و بهبود آن بر اساس الگوریتم های گوگل، شما می توانید نتایج مطلوبی را کسب نمایید.

1. بررسی قابلیت خزیدن

خزنده گوگل

حال که مباحث مقدماتی مربوط به آموزش سئو را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا به سراغ مباحث پیچیده تر برویم. سئو تکنیکال نخستین مرحله شروع فعالیت در سئو به حساب می آید. اولین موردی که افراد به عنوان یک متخصص سئو باید به آن توجه داشته باشند، قابلیت خزیدن یا کراول کردن توسط موتور جستجو گوگل می باشد. گوگل همواره در حال جستجو صفحات وب و آنالیز آنها می باشد. ربات های گوگل طوری طراحی شده اند تا رفتار های کاربران را شبیه سازی نمایند. ربات های خزنده وب یا Web crawler از جمله مواردی هستند که صفحات مختلف در دنیای اینترنت را دنبال کرده و آن را به سرور های گوگل گزارش می کنند. شما باید مطمئن شوید که صفحات وب سایتتان برای ربات های خزنده آماده است. سیستم پیمایش، معماری داخلی، لینک بندی و همه این موارد باید به درستی صورت گرفته باشند .

در آموزش سئو، شما می توانید از ابزار ها و سیستم های مختلفی برای بررسی قابلیت خزش سایت خود استفاده کنید. ابزار هایی همچون ScreamingFrog می توانند گزینه خوبی به حساب بیاید. این ابزار ها به گونه ای طراحی شده اند تا به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی سایت های مختلف را مورد بررسی قرار دهند. در ضمن، شما می توانید از دورک های گوگل هم استفاده نمایید. برای استفاده از دورک، شما باید از کد زیر استفاده کنید. site:domain.com. فقط کافی است که به جای domain.com، آدرس سایت خود را وارد نمایید. به همین راحتی شما از دورک استفاده نموده اید. البته که استفاده از دورک و مجموعه های خارجی همیشه نتایج مطلوبی را به همراه ندارد.

پس، بهتر است که از یک ابزار تولید شده توسط خود گوگل استفاده کنید تا به نتایج مطلوبی دسترسی داشته باشید. استفاده از ابزار Index Coverage به کار رفته در گوگل کنسول به شما کمک می کند تا وضعیت ایندکس شدن صفحات مختلف سایت خود را بررسی نمایید.

2. بررسی سازگاری با موبایل

سئو موبایل

دومین مبحث مهم آموزش سئو مربوط به سازگاری است. شما باید مطمئن شوید که سایتتان با موبایل سازگاری دارد. به صورت کلی برای انجام امور روزمره، افراد زیادی هستند که از تلفن های همراه خود استفاده می نمایند. امروزه کمتر کسی پیدا می شود که فقط از کامپیوتر برای گشت و گذار در اینترنت استفاده کند. شما باید سایت خود را برای موبایل بهینه سازی نمایید. گوگل فقط موارد اولیه را مورد بررسی و آنالیز قرار نمی دهد! تیم مدیریت گوگل، ربات هایی را طراحی کرده اند که می توانند برای آنالیز نسخه موبایل سایت کاربرد داشته باشند. توجه داشته باشید که همین مسئله، اهمیت بهینه سازی برای موبایل را بیشتر کرده است. شما می توانید از ابزار های داخلی و خارجی گوگل برای بررسی وضعیت سایت خود استفاده کنید. ابزار هایی همچون Mobile Friendly testing tool گزینه مناسبی به حساب می آیند.

اگر شما از سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس استفاده می کنید، باید بدانید که ابزار های زیادی برای بهینه سازی سایت در موبایل طراحی شده اند. با استفاده از این ابزار ها و پلاگین ها، شما به راحتی می توانید همه مشکلات را به صورت کامل رفع کنید. استفاده از برخی پلاگین ها می تواند سرعت سایت شما را کاهش دهد. پس، اگر شما به دنبال سئو درست هستید بهتر است کمی تحقیق کنید و از بهترین افزونه ها استفاده نمایید.

3. ترفند های مهم برای بالا بردن سرعت سایت

اهمیت سرعت سایت در سئو

افزایش سرعت سایت را می توان چهارمین مبحث مربوط به آموزش سئو شناسایی کرد. دقت داشته باشید که همه این موارد مربوط به سئو تکنیکال هستند. پس استفاده از آنها اهمیت زیادی دارد. کاربران دوست ندارند تا یک سایت را با سرعت کند و پایین باز کنند. آنها به صفحات سریع علاقه زیادی نشان داده و همواره به دنبال سایت هایی هستند که با سرعت عالی باز می شوند. گوگل هم این فاکتور را به عنوان یک مسئله مهم در نظر گرفته است. برای ورود به دنیای سئو، شما حتما باید سایت خود را بهینه کنید. سرعت وب سایت برای اولین بار در سال 2009 به عنوان یک فاکتور موثر در سئو شناسایی شد.

اگر باز شدن صفحه شما بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد، 40 درصد بازدید کنندگان سایت شما را ترک می نمایند. این آمار توسط گوگل ارائه شده است. شما می توانید از ابزار های متنوعی برای تست سرعت وب سایت و اطمینان پیدا کردن از بالا بودن آن استفاده نمایید. GTmetrix و Pingdom دو ابزار مهم و کاربردی طراحی شده در ای زمینه به حساب می آیند که قدرت عملکردی بالایی را در اختیار کاربران قرار می دهند. جدا از این مسئله، استفاده از ابزار های داخلی گوگل هم به شما کمک می کند تا خیلی راحت تر سرعت صفحات را بررسی نمایید. در لیست زیر شما می توانید چند راه حل برای بهبود وضعیت سرعت را مشاهده نمایید.

  • استفاده از سیستم توزیع محتوا
  • استفاده از هاست ها و سرور های با کیفیت
  • به کار گیری قالب های خاص و قوی
  • بهینه کردن بک اند و سرعت پردازش قالب
  • بهینه کردن افزونه و پلاگین های وردپرس

4. بررسی تصاویر سایت

آموزش سئو تصاویر

برای موفقیت در دنیای سئو و آموزش سئو، شما باید بتوانید تصاویر سایتتان را بهینه نمایید. یکی از مواردی که در تولید محتوا اهمیت زیادی دارد، استفاده از عکس است. شما باید از اسکرین شات ها، تصاویر و موارد مختلفی استفاده نمایید. ولی، زمانی که تصاویر سایت شما بهینه نباشند، سرعت سایت کاهش پیدا می کند. در این شرایط رتبه گوگل سایت کمتر شده و در نتیجه، شما با مشکلات جدی مواجه خواهید شد. بهتر است که برای دریافت ترافیک ارگانیک، حتما از بهترین و قوی ترین ابزار های موجود برای بهینه سازی و کمپرس کردن تصاویر استفاده کنید. تصاویری که فشرده شده اند، سرعت صفحات را بالاتر می برند.

شما باید برای تصاویر خود از فرمت مناسبی استفاده کنید. GIF، PNG و JPG را می توان به عنوان مهم ترین فرم های به کار گرفته شده برای تصاویر شناسایی کرد که با مزیت های زیادی همراه هستند. به صورت کلی بررسی تصاویر سایت و بهینه سازی آنها می تواند قدرت سایت شما را بیشتر کند. بهتر است که ابعاد تصاویر را هم برای گوشی و هم برای کامپیوتر بهینه سازی نمایید. استفاده از تصاویر بهینه نشده برای اندروید، می تواند رتبه سایت شما را کاهش دهد.

5. SSL چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

مزایای SSL چیست؟

گواهی اس اس ال را می توان به عنوان دیگر مورد مهم برای استفاده از سئو تکنیکال شناسایی کرد. به صورت کلی ssl گواهی است که می تواند امنیت سایت را تضمین کند. این گواهینامه یک لایه امنیتی جدید را بر روی اطلاعات قرار داده و می تواند اطلاعات مبادله شده میان سیستم شما و سرور سایت را ایمن نماید. استفاده از گواهی SSL در زمان های گذشته مبحث مهمی به حساب نمی آید ولی با شرایط فعلی، گوگل به شدت بر روی آن حساس شده است. گواهینامه Ssl باعث می شود تا آدرس سایت شما با https شروع شود. ایمن مسئله می تواند حساسیت آنتی ویروس ها را نیز برانگیزد. سایت هایی که گواهینامه ssl ندارند، گاهی اوقات توسط آنتی ویروس های مشهور هم محدود می شوند.

پس شما حتما باید از گواهینامه ssl برای طراحی صفحات سایت خود استفاده نمایید. از همان ابتدای کار باید شما گواهینامه را بر روی سایت خود قرار دهید و از آن استفاده نمایید. توجه داشته باشید که برای نحوه انجام این کار، شما باید از کارشناسان فنی و خدمات آنها استفاده کنید. کارشناسان فنی با اعمال تغییرات خاص بر روی هاست و نحوه مدیریت سرور، گواهینامه را در اختیار شما قرار می دهند. دیگر مسئله ای که شما باید به آن توجه داشته باشید نوع ssl است. خیلی از افراد گواهینامه های رایگان را بر روی سایت نصب می کنند. برخی از این گواهینامه ها منسوخ شده و دیگر هیچ کاربردی ندارند. پس، اگر شما هم به دنبال استفاده از SSL هستید، بهتر است که خدمات تیم های معتبر و شناخته شده را مورد استفاده قرار دهید تا با مشکلی مواجه نشوید.

6. بررسی ساختار اطلاعاتی

ساختار اطلاعاتی در دنیای سئو مفهوم خاصی دارد. نحوه علامت گذاری صفحات و ساماندهی صفحات به کار رفته در یک سایت مربوط به بهینه سازی ساختار اطلاعاتی هستند. شما باید بتوانید لینک دهی را در بهترین حالت ممکن انجام دهید. استفاده از لینک دهی درست به صورت مستقیم بر روی ساختار اطلاعاتی و رتبه صفحات شما تاثیر گذار خواهد بود. لازم به ذکر است که شما باید به یک سری نکات در این زمینه توجه داشته باشید. بهتر است که انکر تکست خود را به درستی انتخاب نمایید. انکر تکست حاوی سیگنال هایی برای گوگل است به که این مجموعه و ربات هایش کمک می کند تا محتوای یک صفحه را بهتر درک کنند. بهتر است که از لینک های داخلی با معنا استفاده کنید. استفاده از لینک های داخلی و پیوند صفحات یک وب سایت به یکدیگر، می تواند رتبه سئو را بهبود پیدا کند.

انکر تکست

اگر شما وب سایت خود را همچون یک هرم در نظر بگیرید، باید صفحات بعدی به درستی طراحی شده باشند. بهتر است که سلسله مراتب را رعایت کنید و دسته بندی را به درستی انجام دهید. بیایید تا یک مثال را در این زمینه با هم بررسی کنیم. فروشگاه دیجی کالا یکی از شناخته شده ترین فروشگاه های ایرانی به حساب می آید. زمانی که شما این سایت را باز می کنید، در ابتدا با منوی اصلی مواجه می شوید. سپس با ورود به قسمت دسته بندی، شما می توانید دسته بندی های اصلی را مشاهده نمایید.

هر کدام از دسته بندی های اصلی، یک سری ردیف کالا های خاص را در خود جای داده اند. هر کدام از این ردیف کالا های خاص هم محصولات متنوعی را در خود جای داده اند. اگر دقت کنید، متوجه می شوید که سایت دیجی کالا یک هرم است. صفحه اصلی بالاترین نقطه هرم بوده و هرچه ما بیشتر دسته بندی ها را باز می کنیم، هرم گسترده تر می شود. یک سایت بهینه همچین ساختاری را باید در خود جای داده باشد. این مسئله برای وب سایت های فروشگاهی از اهمیت بیشتری هم برخوردار است. چرا که استفاده از دسته بندی درست در فروشگاه های اینترنتی می تواند نتایج نهایی را بهبود ببخشد.

7. تاثیرات به کار گیری نقشه سایت در سئو

نقشه سایت چیست؟

نقشه سایت یا Sitemap XML از جمله مهم ترین مواردی است که در آموزش سئو به آن اشاره می شود. به صورت کلی شما باید نقشه سایت خود را نیز به درستی برای موتور های جستجوگر تعریف نمایید. وجود نقشه سایت خوب و درست، از همان ابتدای ظهور مباحث سئو، مقوله مهمی به حساب می آمد که اکثر وبمستر ها را به خود درگیر کرده بود. زبان مورد استفاده قرار گرفته برای طراحی نقشه سایت، XML می باشد. توجه داشته باشید که نقشه سایت در سئو اهمیت زیادی دارد. نقشه سایت حاوی همه آدرس ها و یو آر ال های موجود در وب سایت شما می باشد. موتور های جستجو با نگاهی به نقشه سایت، صفحات و محتوای موجود درون آن و دسته بندی را مشاهده می کنند. تصویر زیر می تواند مثال خوبی برای بررسی این مورد به حساب بیاید.

فرض کنیم که موتور جستجو به دنبال ورود به صفحه 9 وب سایت است. در حالت عادی، باید از صفحه اصلی به صفحه شماره 2 برود. سپس از صفحه شماره 2 به صفحه شماره 5 هدایت شود. از آن صفحه به ترتیب ادامه دهد تا به شماره 9 برسد. مطمئنا این مسئله برای موتور های جستجو امتیاز منفی به همراه دارد. پس کاربران برای بهینه سازی سایتشان در این شرایط، باید از مبحثی با نام XML SiteMap استفاده نمایند. در تصویر مشخص است که نقشه سایت شما دیگر هرمی شکل و شاخه ای نیست. صفحه وب سایت در این شرایط به صورت لیستی به نمایش در می آید. وب سایت هایی که معماری پیچیده دارند یا اینکه همواره به دنبال تولید محتوا های بیشتر هستند، حتما باید از سایت مپ مناسب نیز استفاده نمایند. در غیر این صورت با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.

8. تحقیق برای دریافت کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی

حال که مباحث آموزش سئو تکنیکال را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا به سراغ سئو محتوا برویم. تولید محتوای درست و صحیح را می توان به عنوان یکی از مهم ترین مراحل آموزش سئو شناسایی کرد. مهم ترین قسمت یک محتوا، کلمه کلیدی آن می باشد. شما باید مطمئن شوید که سئو سایت باید بر روی چه کلمات کلیدی صورت گیرند. اصلا مخاطبین وب سایت شما، به دنبال چه کلمات کلیدی هستند؟ چه عبارتی را در گوگل جستجو می کنند؟ شما باید در هنگام جستجو کدام عبارت ظاهر شوید؟ انتخاب کلید واژه کانونی یا Keyword درست اهمیت زیادی دارد. تحقیق کلمات کلیدی و تولید محتوا بر اساس آن فرایند ساده ای دارد. اگر شما با حوزه کاری تان به خوبی  آشنا باشید، می توانید خیلی راحت نتایج مطلوبی را به دست آورید.

ابزار های رایگان و پولی زیادی برای آموزش سئو و تولید محتوای درجه یک طراحی شده اند. اگر شما بودجه کافی دارید، می توانید پلاگین های مخصوص به تحقیق کلمات کلیدی را بر روی مجموعه خود نصب کنید. سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس معمولا پلاگین های زیادی دارند. ولی اگر بودجه شما محدود است، بهتر است که از مواردی همچون گوگل ترندز، یا keyword Surfer استفاده نمایید. این دو ابزار می توانند پروسه تحقیق در مورد کلمات کلیدی را برای شما ساده تر نمایند. حتی جالب است بدانید که خود کنسول سرچ گوگل هم از طریق قسمت Performance، می تواند پیشنهادات کلمه کلیدی را در اختیار شما قرار دهد.

9. انتخاب کلید واژه خوب و مناسب

برای نگارش محتوا، مهم ترین مسئله ای که شما باید به آن توجه داشته باشید انتخاب کلید واژه خوب و مناسب می باشد. به صورت کلی ابزار های گوگل به شما کمک می کنند تا به راحتی کلید واژه خود را انتخاب نمایید. ولی جدا از انتخاب بهترین کلید واژه، شما باید بتوانید تعداد دفعات استفاده را نیز مدیریت نمایید. برای انتخاب کلید واژه خوب در ابتدا شما باید تعداد جستجو یا Keyword Volume را مورد بررسی قرار دهید. شما باید کلمات کلیدی را انتخاب کنید که کاربران بیشتر از سایر موارد آن را سرچ کرده اند. مثلا اگر شما به دنبال فروش لپ تاپ و تولید محتوا در مورد یک لپ تاپ خاص هستید، باید کلمه کلیدی را انتخاب کنید که از میان سایر موارد، تعداد جستجو بیشتری را در خود جای داده است. در غیر این صورت، محتوای شما بر روی کلمه کلیدی بهینه می شود که تعداد جستجوی زیادی ندارد.

Keyword Difficulty یا میزان سختی کلید واژه را می توان به عنوان دومین عامل موثر در انتخاب شناسایی کرد. به صورت کلی شما باید به دنبال کلید واژه هایی باشید که سختی زیادی ندارند. عدد سختی بین 0 تا 100 مشخص می شود. شما باید کلمات کلیدی را برای کار و پروژه خود انتخاب کنید که نسبتا راحت تر هستند. هرچه عدد سختی کلمه کلیدی بیشتر شود، کار شما هم سخت تر خواهد شد. برخی از کلمات کلیدی درجه سختی 100 را به خود اختصاص داده اند. برای این کلمات کلیدی دریافت رتبه خود تقریبا غیر ممکن می باشد.

دیگر مسئله ای که شما باید به آن توجه داشته باشید User Intent است. خیلی از کاربران برای جستجو و استفاده از کلمه کلیدی یک هدف خاص دارند. اگر شما به دنبال فروش یک کالای دیجیتالی خاص هستید، باید به این مورد توجه داشته باشید. بیایید تا همان مثال لپ تاپ را مورد بررسی قرار دهیم. زمانی که شما به دنبال فروش لپ تاپ های موجود در انبارتان هستید، بهینه سازی سایت بر روی کلمات کلیدی همچون خرید گوشی موبایل نتایج مطلوبی را برایتان به همراه ندارد.

پنج اشتباه در انتخاب کلمات کلیدی

1. نادیده گرفتن هدف جستجو

بسیاری از مردم فقط بر روی حجم جستجو تمرکز می کنند و قصد و نیت کاربر را فراموش می کنند.

رتبه 1 برای کلمه کلیدی که منجر به فروش نمی شود چه فایده ای دارد؟

به جای تمرکز بر تعداد افرادی که از یک عبارت جستجو استفاده می کنند، روی هدف جستجو یا اینکه چرا شخصی در حال جستجو است تمرکز کنید.

2. انتخاب کلمات کلیدی توسط مشتریان

بسیاری از صاحبان مشاغل و حتی بازاریابان سئو فکر می کنند که می دانند جستجوگران به دنبال چه چیزی هستند، اما کلمات کلیدی بر اساس داده ها ساخته شده اند، نه غریزه. اغلب این عبارات بسیار گسترده هستند، یا با هدف جستجو مطابقت ندارند و یا برای استفاده بسیار رقابتی هستند.

3. فقط روی یک کلمه کلیدی تمرکز کنید

گوگل در درک متن بهتر می شود و بنابراین برای کسب رتبه بهتر است محتوای خود را در چند کلمه و عبارت بهینه کنید تا ترافیک کافی را جذب کنید.

4. عدم استفاده از کلمات کلیدی دم بلند

کلمات کلیدی طولانی حجم جستجوی کمتری دارند، اما گاهی اوقات این حجم کم جستجو چیز خوبی است. کلمات کلیدی با حجم کمتر معمولا در قیف فروش قرار می گیرند، به این معنی که اکثر افرادی که این عبارت طولانی را جستجو می کنند، قصد خرید دارند. کلمات کلیدی دم بلند باید حداقل تعداد جستجو داشته باشند تا ارزش سرمایه گذاری را داشته باشند.

5. خطا در انتخاب عبارات جمع یا مفرد

در فارسی برای موضوعات کلی تر از عبارات جمع استفاده می شود. در حالی که عبارات مفرد دقت بیشتری دارند و افرادی که قصد خرید دارند معمولا کلمات مفرد را جستجو می کنند.

10. رقبای خود را تحلیل و آنالیز کنید

رسیدن به صفحه اول گوگل چیزی است که همه سایت های تجاری در حرفه خود به دنبال آن هستند. اما اینکه آیا در این زمینه موفق می شوند به عواملی بستگی دارد. خب خیلی ها می گویند ما سئو می کنیم، تبلیغ می کنیم، شبکه های اجتماعی قوی داریم. بک لینک میخریم ولی رقبا از ما جلوتر هستند، دلیلش این است که همه سئو را مانند شما و حتی قوی تر انجام میدهند، همه آن ها در شبکه های اجتماعی فعالیت میکنند. پس شما باید نیم نگاهی هم به رقبای خود داشته باشید و بهتر از آن ها عمل کنید.

آنالیز رقبا در سئو

تحلیل رقبا

وقتی می خواهید پست یا مقاله ای را برای انتشار آماده کنید، کلمه کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید و ببینید اولین لینک ها چه ویژگی هایی دارند. اینکه مقاله یا محتوا بنویسید و بعد بگویید آن را سئو میکنم و تبلیغ میدم کار افراد آماتور است. مثل این است میگویید من کشتی گیر هستم بعد به داخل رینگ میروید و میبینید حریف ۳ برابر شما وزن دارد. شما کشتی گیر خوبی هستید اما قبل از آن حریف خود را ندیده اید. پس یا باید حریف هم وزن خودتان پیدا کنید یا هم وزن حریفت شوید. حالا ما چه فاکتورهایی رو باید رعایت کنیم؟ در ادامه به آن ها اشاره میکنم.

بررسی اسنیپت (Snippet)

می دانیم که یک اسنیپت معمولاً شامل یک عنوان، یک لینک و یک توضیحات متا است. خب، 5 مورد اول را در گوگل انتخاب کنید و ببینید آیا عنوان کلمه کلیدی را در خود دارد و طول عنوان چقدر است، مثلا اگر همه آنها دارای 5 کلمه در عنوان هستند، اگر شما 3 کلمه در عنوان انتخاب کنید، چند قدم عقب خواهید بود. سپس ببینید لینک های آنها چگونه است و الگو برداری کنید، و در نهایت ببینید که آیا توضیحات آنها شامل کلمات کلیدی و مترادف ها است، از چه کلماتی در توضیحات متا استفاده می کنند. کپی نکنید، سعی کنید الگو بگیرید.

اندازه متن مقاله

5 سایت اول را باز کنید و ببینید حجم محتوای آنها چقدر است. چگونه می توانم بفهمم؟ خب شما می توانید متن را در ورد آفیس هم کپی کنید یا از افزونه ی کروم (seoquake) استفاده کنید. حالا میانگین حجم محتوای این 5 سایت را در نظر بگیرید مثلا اگر 3000 کلمه دارد شما باید بین 3000 تا 4000 کلمه بنویسید. برای رقابت باید در خیلی چیزها از رقیب خود جلوتر باشید.

لینک دهی داخلی

در صفحه اصلی سایتی که چک میکنید ctrl+u را بزنید در صفحه باز شده ctrl+f را بزنید و در کادر باز شده لینک مقاله را بزنید، اگر از صفحه اول لینک داشته باشید اینجا به شما نشان می دهد. از کجا کجا بفهمیم مقاله مرجع است؟ به صفحه مقاله بروید، ctrl+u را فشار دهید، سپس ctrl+f را فشار دهید، canonical را در کادر متن تایپ کنید، اگر آن را پیدا کردید، و لینک داخل تگ canonical با لینک مقاله شما یکی است، یعنی یک مقاله مرجع است. اگر از وردپرس استفاده می کنید، افزونه yoast این ویژگی را دارد

چگالی کلیدواژه

خب حالا وقت آن رسیده است که چگالی کلمه کلیدی مورد نظر خود را در صفحه اول این 5 سایت ببینید. به عنوان مثال، اگر میانگین 1.2 باشد، باید همان مقدار را دنبال کنید. حالا چگالی رو از کجا بگیرم؟ دو راه وجود دارد، یکی این است که آن را به صورت دستی انجام دهید. در صفحه مقاله کلید ctrl+f را فشار دهید، کلمه کلیدی را در کادر تایپ کنید، با روش اسلایدهای قبلی حجم کل مقاله را بفهمید و ببینید چه تعداد کلمه کلیدی در مقاله وجود دارد. حجم مقاله و تعداد کلمات را پیدا کنید و نسبت بگیرید. مثلاً اگر مقاله 1000 کلمه باشد و کلمه کلیدی 10 بار تکرار شده است چگالی شما 1 درصد میشود.

بک لینک رقیب

تا به حال هرچه گفتیم مربوط به سئو داخلی بود که پیاده سازی ان راحت است. چون همه آنها توسط خودمان انجام میشود. ولی الان میخواهیم در مورد سئو خارجی توضیح دهیم. باید بررسی کنیم ببینیم آن صفحه از سایت رقیب ما از چه سایت هایی بک لینک گرفته است. ما باید سعی کنیم حداقل همان بک لینک را دریافت کنیم. البته همیشه به همین راحتی هم نیست. گاهی اوقات رقیب ما برای دریافت این بک لینک ها هزینه و آنها را خریداری کرده است. بنابراین یا باید آنها را بخریم یا باید آنها را با بک لینک قوی تری جایگزین کنیم. حالا سوال اینجاست از کجا بکلینک های رقیب را پیدا کنیم؟ سایت هایی هستند که این امکان را به ما می دهند، البته اکثر آنها امکانات اضافی آن ها پولی است.

ابزار تحلیل بکلینک

همونطور که گفتیم اکثر سایت های تحلیل بک لینک پولی هستند. سایتی را به شما معرفی میکنم و که کمی شما را در این زمینه کمک میکند. به لینک زیر از سایت moz بروید:

https://analytics.moz.com/pro/link-explorer/home

اطلاعات دقیق این سایت پولی است اما میتوانید اطلاعات مفیدی هم به صورت رایگان بگیرید. وقتی به آدرس بالا میروید باید در ابتدا لاگین کنید و یک اکانت رایگان بسازید و از این ابزار برای تحلیل بک لینک رقبا استفاده کنید.

11. بهینه سازی محتوا

بهینه سازی محتوا

بیایید تا دومین قسمت از آموزش سئو را با بهینه سازی محتوا ادامه دهیم. هنگامی که پروسه انتخاب کلمه کلیدی به اتمام رسید، نوبت به نگارش محتوا می رسد. محتوایی که شما آن را نگارش می کنید باید از نظر اطلاعاتی، ارزش زیادی داشته باشد. کاربران وب سایت شما را برای مطالعه متن های بیهوده و بدون ارزش باز نمی کنند. شما باید اطلاعات دقیق را در بهترین حالت ممکن در اختیار آنها قرار دهید. سئو کاران در این زمینه یک عبارت جالب دارند: محتوا پادشاه است. این عبارت یعنی محتوا مهم ترین عامل برای افزایش رتبه شما است. اگر شما سئو تکنیکال و لینک دهی را در بهترین حالت ممکن انجام دهید ولی محتوای به کار رفته در سایت شما ارزشی نداشته باشد، رتبه خوبی کسب نخواهید کرد.

برای نگارش محتوای با کیفیت و بهینه، شما باید از سر تیتر های مناسب، عناوین جذاب، کلمات کلیدی خوب و مرتبط و تصاویر عالی استفاده کنید. جملات به کار رفته در محتوای شما نباید بیشتر از 25 کلمه طول داشته باشند. همه این موارد توسط گوگل و ربات هایش مورد بررسی قرار می گیرد. البته، لازم به ذکر است که افزونه های آماده وردپرس همچون یواست می توانند محتوای تولیدی شما را از نظر سئو آنالیز کنند و بازخورد های متنوعی را در اختیارتان قرار دهند. در صورتی که محتوای شما از نظر سئو ارزش زیادی داشت، می توانید به نتیجه خوبی هم دسترسی پیدا کنید. ولی اگر محتوا ارزش زیادی نداشت، مطمئنا با کاهش رتبه مواجه خواهید شد. بهتر است که بیشتر از 2 درصد محتوای شما حاوی کلمه کلیدی نباشد. یعنی اگر شما در حال نگارش یک مقاله 2 هزار کلمه ای هستید، حداکثر می توانید 40 بار کلمه کلیدی اصلی یا کلید واژه کانونی را مورد استفاده قرار دهید.

12. بهینه سازی عنوان و توضیحات متا

بهینه سازی عنوان و توضیحات متا

در آموزش سئو به زبان ساده، شما باید به این مسئله توجه داشته باشید که عنوان محتوا و توضیحات متا اهمیت زیادی دارند. به صورت کلی برای تبدیل شدن به یک سئوکار خوب شما باید بتوانید عناوین جذاب و خلاقانه ای را انتخاب نمایید. عنوان و توضیحات متا، مواردی هستند که به صورت مستقیم در نتایج جستجو نمایش پیدا می کنند. پس، انتخاب بهترین موارد به شما کمک می کند تا به نتایج مطلوبی هم دسترسی پیدا نمایید. عنوان صفحه باید حتما کلمه کلیدی اصلی یا کلید واژه کانونی را در خود جای داده باشد. اگر کلید واژه کانونی در ابتدای عنوان ذکر شود که کیفیت مقاله تا حد قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. در ضمن، عنوانی که شما انتخاب می کنید حداکثر باید 70 کاراکتر را در خود جای داده باشد. در غیر این صورت، گوگل رتبه سایت را کاهش می دهد.

توضیحات متا که با نام هایی همچون متادیسکریپشن هم شناخته می شود، در واقع خلاصه ای محتوای صفحه را در اختیار کاربران قرار می دهد. اکثر کاربران قبل از اقدام برای ورود به یک صفحه خاص، در ابتدا توضیحات متای ثبت شده در سایت را مورد بررسی قرار می دهند. در صورتی که توضیحات متا به خوبی نگارش شده باشند، نظر کاربران جذب شده و احتمال دریافت ترافیک هم بیشتر می شود. توجه داشته باشید که توضیحات متا در طولانی ترین حالت ممکن باید 155 کاراکتر باشد. متخصصان به افراد توصیه می کنند که بیشتر از 30 کلمه را در توضیحات متا به کار نگیرند. این قسمت باید خلاصه، جامع و مفید طراحی شده باشد تا بازدید کنندگان با مشکلی مواجه نشوند.

13. بهینه سازی لینک برای نگارش مقاله در سئو

دیگر موردی که در آموزش سئو و نگارش متن شما باید آن را مد نظر خود قرار دهید، لینک صفحه و هدینگ ها می باشد. آدرس صفحه، همان موردی است که کاربران با ثبت کردن آن در نوار مرورگر خود، به صفحه شما دسترسی پیدا می کنند. آدرس صفحه نباید اطلاعات اضافی را در خود جای داده باشد. آدرس صفحه مقالات شما باید کوتاه، خلاصه و مختصر باشد. شما می توانید از فرمت های متنوعی برای نگارش لینک استفاده کنید. یکی از رایج ترین و محبوب ترین فرمت های به کار گرفته شده برای ساخت لینک، استفاده از دسته بندی و / می باشد. یعنی شما در ابتدا  آدرس سایت خود را می نویسید، سپس به ازای هر دسته بندی و زیر شاخه، یک / قرار می دهید. به مثال زیر توجه داشته باشید.

domain.com/num1/num2/num3/

در این سایت ما قصد داریم به صفحه 3 که زیر مجموعه صفحه 2 می باشد دسترسی پیدا نمایید. از آنجایی که صفحه 2 هم زیر مجموعه صفحه 1 است، ما در ابتدا  آدرس اولین صفحه را وارد می کنیم، سپس به سراغ صفحه دوم می رویم و در نهایت صفحه سوم را باز می کنیم. این فرمت ساده، جذاب و خلاصه می باشد.

14. نکات مهم برای نگارش یک متن بر پایه سئو

هدینگ ها در سئو

یکی از مهم ترین مواردی که خیلی از افراد در هنگام آموزش سئو به آن توجه نمی کنند، هدینگ است. هدینگ ها در واقع علامت هایی هستند که می توانند عناوین به کار رفته در یک صفحه را مشخص کنند. هر صفحه باید از یک عدد هدینگ 1 یا h1، ترکیبی از سایر هدینگ ها استفاده کنید. به صورت کلی هدینگ ها از 1 تا 5 شماره گذاری می شوند. هرچه ساختار متن شما هدینگ های بیشتری را در خود جای داده باشد، کیفیت آن افزایش پیدا خواهد کرد.

دومین نکته ای که شما باید به آن توجه داشته باشید طول مقاله است. گوگل و کاربران از مقاله های طولانی خوششان نمی آید. به همین علت هم طول مقاله را می توان به عنوان یکی از مهم ترین موارد موثر در رتبه بندی سایت شناسایی رد. طبق مطالعات صورت گرفته توسط تیم های فعال در این زمینه، پست هایی که حداقل 2 هزار کلمه دارند در رتبه های بالاتر قرار می گیرند. البته که طولانی تر شدن مقاله یک مزیت رقابتی نیست. بهتر است که تعداد کلمات به کار رفته در یک صفحه را به قسمت های کوتاه تری تبدیل نمایید تا با مشکلی مواجه نشوید. از نظر گوگل 2 هزار کلمه محتوا برای پوشش همه موارد موجود درون یک موضوع کامل است. در 2 هزار کلمه شما می توانید مقدمه، نتیجه گیری و همه موارد دلخواه خود را قرار دهید. پس بهتر است که به جای بازی با کلمات، محتوای مفید و با کیفیت تولید نمایید.

دیگر نکته ای که برای نگارش متون بر پایه سئو به شما کمک خواهد کرد، تولید محتوای با کیفیت و آپدیت محتوا است. بالاخره اطلاعاتی که در یک مقاله ارائه شده اند، پس از مدت زمان مشخصی منسوخ خواهند شد. آپدیت مقاله و بروز رسانی آن نه تنها به اعتبار شما کمک می کند، بلکه می تواند رتبه سایت را نیز بهبود ببخشد. در ضمن، بهتر است که محتوای خود را به پاراگراف های کوتاه تری تبدیل کنید و از نگارش مقاله کاملا طولانی خودداری کنید. در غیر این صورت شما با مشکلات جدی مواجه خواهید شد.

15. بک لینک چیست و چه کاربردی دارد؟

بک لینک چیست

بک لینک را می توان به عنوان دیگر مورد آموزشی سئو شناسایی کرد که اهمیت زیادی دارد. در آموزش سئو، بک لینک عبارت است از لینک شما در سایت های دیگر. زمانی که دیگر مراجع فعال در دنیای اینترنت، سایت شما را به عنوان یک منبع مورد استفاده قرار دهند و لینک آن را ثبت کنند، شهرت و محبوبیت سایت شما از نظر گوگل افزایش پیدا می کند. اگر صفحات معتبر اینترنتی سایت شما را مورد استفاده قرار دهند، شما باید انتظار افزایش اعتبار و رتبه را داشته باشید. استفاده از بک لینک با دیگر مزایا نیز همراه است. زمانی که کاربران مقاله ای را در یک سایت خاص مشاهده می کنند و لینک شما را در انتهای آن می بینند، بی شک شما را به عنوان یک مرجع معتبر شناسایی می کنند. مرجعی که می تواند مطالب با کیفیتی را در اختیار کاربران قرار دهد.

همین مسئله هم به تنهایی باعث می شود تا سئو سایت در بهترین حالت ممکن صورت گیرد. توجه داشته باشید که بک لینک در دنیای سئو می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. ولی قوانین سختگیرانه ای هم برای آن مطرح شده است. مثلا پرداخت پول در حجم زیاد برای تعداد زیادی رپورتاژ می تواند مشکلات خاصی را ایجاد کند. گاهی اوقات افراد برای رپورتاژ پنالتی هم دریافت کرده اند. شما تحت هیچ شرایطی نباید بک لینک خریداری کنید. خرید بک لینک یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه بوده و گوگل نسبت به استفاده از آن هشدار های زیادی را به کاربرانش داده است.

16. انواع مختلف لینک در سئو

در دنیای آموزش سئو، لینک ها انواع مختلفی دارند. هر کدام از این انواع یک سری کاربرد های خاص را در خود جای داده اند. آشنایی با انواع لینک به شما کمک می کند تا خیلی راحت تر پروسه سئو کردن سایت را به اتمام برسانید. در جدول زیر شما می توانید انواع لینک و مهم ترین کاربرد آنها را مشاهده نمایید.

انواع لینککاربرد لینک
لینک داخلیصفحه محتوا را به صفحه دیگری از صفحات داخلی سایت متصل می کند.
لینک خارجیصفحه محتوا را به صفحه دیگری از صفحات خارجی متصل می کند. مثلا شما می توانید از صفحات ویکی پدیا برای لینک خارجی استفاده کنید.
لینک نو فالو No followاین مدل از انواع لینک از کد nofollow در کد های اچ تی ام ال خود استفاده می کند. استفاده از این لینک به ربات های گوگل اطلاع می دهد تا صفحه مقصد را بررسی نکنند. لینک های غیر قابل تایید در این دسته بندی قرار می گیرند.
لینک های فالو Followبر خلاف لینک های no follow این مورد از لینک ها به گوگل اجازه می دهند تا صفحات مقصد را مورد بررسی و آنالیز قرار دهند. معمولا لینک های فالو کاربرد های زیادی دارند.
لینک های اسپانسرلینک های اسپانسر برای وب سایت های تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرند. زمانی که شما از اسپانسر یا سفارش دهنده تبلیغ نامی ببرید، باید از این لینک استفاده کنید.
لینک های USGاین لینک ها مخصوص محتوا هایی هستند که توسط کاربران تولید می شوند.  اگر شما اجازه تولید محتوا را به کاربران خود می دهید، می توانید از لینک های USG برای اتصال استفاده نمایید.

17. تفاوت مدل های مختلف لینک در سئو

در دنیای سئو، تفاوت مدل های مختلف لینک مربوط به کاربرد و نحوه استفاده از آنها می باشد. فقط کافی است که تگ های اچ تی ام ال وب سایت خود را باز کنید. اگر شما با زبان علامت گذاری اچ تی ام ال آشنایی ندارید، باید بگوییم که اسکلت همه وب سایت های موجود در سراسر جهان بر پایه html طراحی شده است. فقط کافی است که با ورود به کد های اچ تی ام ال، نوع لینک را مشاهده نمایید. لینک های عادی، به این صورت نوشته می شوند.

متن لینک

زمانی که شما به دنبال استفاده از یک فرمت خاص در لینک هستید، حتما باید از کلمه کلیدی rel و سپس نوع لینک استفاده کنید. مثلا، لینک های نو فالو به صورت زیر نگارش می شوند.

متن لینک

این مسئله به گوگل کمک می کند تا خیلی راحت تر لینک های سایت شما را آنالیز نماید. مطمئنا استفاده از این عبارات می تواند نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد. کاربران با استفاده از آنها می توانند صفحات سایت را به یکدیگر متصل نمایند.

5 استراتژی موثر لینک سازی

همانطور که گفتیم لینک سازی فرآیند بدست آوردن بک لینک از وب سایت های دیگر به وب سایت شماست و به عنوان یکی از قدرتمندترین فاکتورها برای رسیدن به رتبه های بالاتر در موتور جستجوی گوگل و بخش مهمی از استراتژی سئو سایت شما شناخته میشود. از انجایی که این استراتژی بسیار مهم و حیاتی است در ادامه موارد مهمی را برای تدوین آن به شما میگوییم.

1. مخاطب خودتان را شناسایی کنید.

در ابتدا باید این دو نکته را بدانید:

  • مخاطب های شما در حال حاضر چه افرادی هستند؟
  • مخاطب ایده آل و هدف شما چه کسانی هستند؟

این استراتژی به شما کمک میکند که مخاطب های فعلی خود را حفظ کنید و از سوی دیگر مخاطب های جدیدی را به سایتتان اضافه کنید. شما باید لینک سازی را در سایت هایی انجام دهید که این دو گروه مخاطب را به سایت شما جذب نماید.

2. بهره گیری از لینک سازی رقبا

مرحله اول: لیستی از رقبای خود تهیه کنید.

(برای این کار 5 رقیب خود را که در لیست نتایج برتر گوگل قرار دارند انتخاب کنید.)

مرحله دوم: بک لینک های آن ها را ارزیابی و تحلیل کنید.

(آنالیز لینک ها را با استفاده از ابزار ahref انجام دهید.)

3. طراحی اینفوگرافیک های جالب

فرمول این استراتژی چیست؟

بهینه کردن تصاویر + اضافه کردن Alt = نمایش در جستجوی تصاویر گوگل

با این استراتژی اگر سایت های دیگر از تصاویر اینفوگرافیک شما استفاده کنند باید به منبع اصلی لینک بدهند که در این صورت اعتبار سایت شما از طریق گرفتن این لینک ها بالاتر میرود.

4. استفاده از پست مهمان و وبلاگ

برای ارسال پست مهمان، سایت هایی را که DA (اعتبار دامنه) بالا دارند را هدف قرار دهید. میتوانید اعتبار دامنه را با ابزارهایی مثل MOZ بررسی کنید.

برای راه اندازی وبلاگ باید به طور منظم محتوا بنویسید و روی صنعت و نیازهای مشتریانتان به خوبی تمرکز کنید.

5. بازیابی لینک های شکسته

شاید برای شما جالب باشد که بدانید 42/5 درصد از وب سایت های دارای لینک شکسته هستند. زمانی که این لینک های جایگزین شوند باعث ایجاد بک لینک برای شما میشود.

با ابزار Semrush لینک شکسته را پیدا کنید و لینک موردنظر را جایگزین کنید.

18. آنالیز داده چیست و چه کاربردی دارد؟

آنالیز داده چیست

آخرین مورد از مباحث مربوط به آموزش سئو، آنالیز داده می باشد. تا به این قسمت ما مواردی همچون سئو تکنیکال یا فنی و سئو نگارشی یا تولید محتوای خوب و با کیفیت را مورد بررسی قرار دادیم. حال نوبت به آنالیز داده و بررسی اطلاعات ثبت شده در وب سایت می باشد. زمانی که شما نتوانید ارزش سایت خود را اندازه گیری کنید، امکان ارتقا و بهبود آن هم برای شما وجود ندارد. همین جمله به تنهایی می تواند میزان اهمیت تحلیل داده را مشخص نماید. توجه داشته باشید که کسب و کار های مختلف می توانند به صورت مستقیم تحت تاثیر آنالیز داده قرار گیرند. شما باید بر اساس تحقیقات انجام شده و نتایج به دست آمده، محتوای قوی و با کیفیتی را تولید کنید.

زمانی که تولید محتوا به اتمام رسید و سئو فنی سایت هم به خوبی صورت گرفت، نوبت به آنالیز داده ها می رسد. تا به این قسمت شما انرژی زیادی را صرف تولید محتوا و بهینه سازی سایت کرده اید. ولی هنوز تا موفقیت چند قدم مانده است. گوگل کنسول و گوگل آنالیتیکس، دو ابزار مهم و کاربردی به حساب می آیند که به شما کمک می کنند تا وضعیت سایت خود را مشاهده و آن را ارتقا دهید. آنالیز داده های سایت شما به کمک می کند تا نمره سایت از نظر گوگل را مشاهده کنید. زمانی که آنالیز داده ها با موفقیت به اتمام رسید، شما می توانید از اطلاعات کسب شده برای ارتقا رتبه و نمره استفاده نمایید. توجه داشته باشید که آنالیز داده ها با استفاده از ابزار های طراحی شده توسط گوگل کار راحتی است. در قسمت های قبل تر ما گوگل سرچ کنسول را شرح دادیم.

19. آنالیز داده ها با استفاده از گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس

گوگل سرچ کنسول در زمان های قدیم با نام هایی همچون Webmaster Tools شناخته می شد. این سایت در واقع مجموعه ای خاص از ابزار ها به حساب می آید که به شما کمک می کند تا سلامتی وب سایت خود را بالا ببرید. در ضمن، شما می توانید با استفاده از این ابزار، همخوانی سایت با گوگل را نیز بررسی کنید. این ابزار نه تنها محتوا را آنالیز می کند، بلکه برای بررسی وب سایت از نظر فنی هم کاربرد دارد. شما با استفاده از آن می توانید محبوب ترین صفحات به کار رفته در سایت را مشاهده کنید. در لیست زیر، شما می توانید چند مورد از مهم ترین خدمات این ابزار را مشاهده نمایید.

  • سرعت سایت چگونه است؟
  • سایت شما چند صفحه دارد؟
  • چه صفحاتی از سایت شما شهرت و محبوبیت زیادی به دست آورده اند؟
  • با استفاده از چه روش هایی شما می توانید سرعت سایت را افزایش دهید؟
  • رتبه سایت شما چگونه مشخص شده است؟

این ابزار برای افزایش ارگانیک ترافیک و آنالیز کلمات کلیدی انتخاب شده توسط شما کاربرد های زیادی دارد. گوگل سرچ کنسول را می توان به عنوان مهم ترین دوست مدیران سایت برای آنالیز وب سایت شناسایی کرد. اگر شما از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده کنید و گوگل شما را در پنالتی قرار دهد، باز هم با استفاده از کنسول شما می توانید علت پنالتی و روش رفع آن را مشاهده نمایید. در صورت نیاز، شما حتی می توانید درخواست بازرسی دوباره را نیز ثبت نمایید. ارائه آمار های دقیق و کلی از وب سایت را می توان به عنوان مهم ترین هدف سرچ کنسول شناسایی کرد.

دیگر ابزاری که توسط گوگل برای مدیریت سایت طراحی شده است، آنالیتیکس می باشد. گوگل آنالیتیکس به شما اجازه می دهد تا مشتریان و مخاطبین خود را درک کنید. اگر شما به دنبال افزایش نرخ تبدیل خود هستید، به کار گیری این ابزار نتایج مطلوبی را برایتان به همراه دارد. شما می توانید وضعیت جغرافیایی و علایق بازدید کنندگان خود را با استفاده از این سیستم مشاهده نمایید. در ضمن، آنالیتیکس به شما اجازه می دهد تا پروسه آنالیز داده را با سرعت بیشتری هم انجام دهید. پس، استفاده از این سرویس هم اهمیت زیادی دارد.

20. آنالیز داده ها با استفاده از کلریتی

اگر شما به دنبال بهینه سازی محتوای سایت خود برای موتور جستجو بینگ هستید یا اینکه به دنبال ابزار ساده ای برای بهینه سازی محتوا در جهت نمایش در گوگل می باشید، استفاده از کلریتی نتایج مطلوبی را برای شما به همراه خواهد داشت. کلریتی یک سیستم اپن سورس، رایگان و قدرتمند به حساب می آید که در ابتدا می تواند تصاویر جلسات کاربران در سایت را ذخیره نماید. این ابزار با استفاده از مایکروسافت طراحی شده و در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. با استفاده از کلریتی شما می توانید هیت مپ را نیز طراحی نمایید.

توجه داشته باشید که کلریتی در مقایسه با سایر ابزار های رایج به کار گرفته شده توسط سئو کاران حرفه ای همچون گوگل سرچ کنسول، امکانات کمتری دارد. ولی، متن باز بودن یا اپن سورس بودن آن به شما کمک خواهد کرد که خیلی راحت تر مشکلات را بررسی و رفع کنید. گاهی اوقات مشکلات ایجاد شده در وب سایت شما به راحتی چند کلیک حل می شوند. در ضمن، با استفاده از زبان های برنامه نویسی خاص و قوی، شما می توانید به کلریتی امکانات جدید تری اضافه کنید. متن باز بودن باعث می شود تا این سیستم مدیریت محتوا، قدرت عملکردی بالایی را از خود به نمایش بگذارد.

21. دریافت رتبه اول گوگل با استفاده از آموزش سئو به چقدر زمان نیاز دارد؟

فاکتورهای مهم سئو

آخرین موردی که در مقاله امروز ما قصد بررسی آن را داریم، بررسی مدت زمان مورد نیاز برای دریافت نتیجه مطلوب از سئو است. آموزش سئو همه موارد مورد نیازتان را در اختیار شما قرار می دهد. بسته به کسب و کار و شاخه فعالیتی که شما در حال کار بر روی آن هستید، مدت زمان موفقیت شما متغیر است. برخی از شاخه های فعالیتی که هنوز شهرت زیادی به دست نیاورده اند، با سه الی چهار ماه زمان به اتمام می رسند. ولی، پروژه های سنگین و سختی که به مدت زمان زیادی نیاز دارند، گاهی اوقات تا چند سال یک تیم را درگیر می کنند. فعالیت رقبا، سختی کار، تغییر الگوریتم های گوگل و نحوه طراحی سایت را می توان به عنوان مهم ترین عوامل موثر بر روی مدت زمان مورد نیاز برای موفقیت در حوزه سئو شناسایی کرد. هرچه شرایط شما راحت تر باشد و رقبا فعالیت کمتری داشته باشند، احتمال موفقیت شما هم افزایش بیشتری پیدا می کند.

کلام آخر

همانطور که در مقاله امروز ما مشاهده کردید، آموزش سئو 0 تا 100 مبحث پیچیده ای است. ما در آموزش سئو 0 تا 100 سعی کردیم تا اطلاعات مورد نیازتان را در ساده ترین حالت ممکن در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما همچنان به پاسخ سوال چگونه سئو کار شویم دسترسی پیدا نکرده اید، بهتر است که در دوره های آموزشی نیز شرکت نمایید.

میخواهید رتبه سایت خود را در گوگل افزایش دهید؟
با بهره مندی از خدمات سئو حرفه‌ای و مشاوره سئو وندو از رقبایتان پیشی بگیرید!
 
rocket

مقالات تخصصی سئو ( بیشتر بخوانید ... )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا