بیزنس کوچینگ چطور کسب وکار شما را متحول می‌کند؟

بیزینس کوچینگ به نوعی رهبری در کسب و کار می‌گویند که در نهایت به رشد و ارتقاء تجارت مربوطه منتهی می‌شود. در این روش فردی که کوچ نامیده می‌شود مهارت‌های مورد نیاز را به صاحب کسب‌ و کار آموزش می‌دهد تا در نهایت موجبات پیشرفت آن را فراهم آورد.

اگر از وضعیت تجارت خود راضی نیستید زمان آن رسیده که به سراغ یک‌ بیزینس کوچ بروید؛ زیرا این مربی کمک می‌کند تا قابلیت‌ها و توانایی‌های خود را کشف نمایید. همچنین شما را یاری می‌رساند تا برای کسب و کارتان هدف‌گذاری درست و اصولی داشته باشید.‌ به عبارت دیگر بیزینس کوچینگ وضعیت فعلی تجارت شما را به سوی یک آینده درخشان و مطلوب هدایت می‌کند.

کوچینگ کسب و کار چیست؟

اغلب بیزینس‌ کوچ‌ها کارآفرینانی هستند که با تکیه بر هوش و تجارب فراوان خود به راحتی می‌توانند مسیر موفقیت کسب و کارها را ترسیم کرده و به صاحبان مشاغل کمک کنند تا به اهداف تجاری خود برسند. به کل این پروسه نیز بیزینس کوچینگ گفته می‌شود.

امروزه آموزش‌های مجازی بسیاری در دنیای اینترنت وجود دارد که به مقوله پیشرفت شغلی و رسیدن به موفقیت پرداخته‌اند. اما این آموزش‌ها مادامی که برای تجارت شما شخصی‌سازی نشده باشد، اثر چندانی در رشد آن نخواهند داشت. از این‌رو به بیزینس کوچینگ نیاز دارید؛ زیرا مربی آموزش‌هایی را در اختیار شما قرار می‌دهد که به صورت اختصاصی برای کسب و کارتان تهیه شده و متناسب با اهداف‌تان هستند.

بیزینس کوچ کمک می‌کند که چشم‌انداز واضحی از آینده برند خود داشته باشید و اهداف روشنی را برگزینید. سپس استراتژی‌هایی را ارائه می‌دهد که گام‌به‌گام شما را در راه رسیدن به این اهداف یاری می‌رساند. حتی اگر در طول این مسیر دچار چالش شوید، مربی برای حل مشکلات به وجود آمده شما را به بهترین شکل راهنمایی می‌کند.

کوچینگ کسب و کار چیست؟

 

چگونه از خدمات کوچینگ کسب ‌و کار یا بیزنس کوچینگ استفاده کنم؟

روش‌های مختلفی برای استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ وجود دارد که می‌توانید یکی یا همه آن‌ها را به طور همزمان در برنامه کاری خود قرار دهید. به طوری کلی این راه‌کارها عبارتند از:

  • یک یا تعدادی بیزینس کوچ را استخدام کنید تا به صورت تمام وقت پرسنل و کارکنان شما را آموزش دهند.
  • با یک یا چند مربی قرارداد ببندید که به‌صورت پاره‌وقت در شرکت شما حاضر شوند و به کوچ افراد مختلف بپردازند.
  • خودتان می‌توانید دوره‌های کوچینگ را بگذرانید و آن را برای مدیران بخش‌های مختلف و سایر کارکنان سازمان اجرایی نمایید.
  • روش دیگر این است که به مدیران ارشد آموزش کوچینگ داده شود تا آن‌ها سایر کارکنان را کوچ کنند.

فرقی ندارد از کدام روش استفاده نمایید، در هر صورت مربی‌ها به دلیل بینش خاص خود یک‌سری تکنیک‌های خاص را به کار می‌برند تا اعضای مجموعه شما را مسئولیت‌پذیرتر و منظم‌تر کنند. علاوه‌برآن اشتیاق از دست رفته کارکنان را به آن‌ها بازمی‌گردانند. زیرا گاهی انسان‌ها از کار خسته می‌شوند، در این شرایط است که مربی به کمک آن‌ها آمده و چشم‌اندازی تازه‌ای را پیش‌روی افراد می‌گشاید.

 

نقش کوچینگ در کسب و کار من چیست؟

بیزینس کوچینگ در کنار این که سریع‌ترین راه‌کار برای توانمندسازی افراد محسوب می‌شود، کمک می‌کند که سودآوری به مراتب بیشتری داشته باشید. به طورکلی نقش کوچینگ در کسب و کار را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:

  • مدیریت زمان و بهره‌‌وری

بهره‌وری بالاتر در اثر کارایی، اثربخشی و مدیریت زمان به دست می‌آید؛ یعنی هرچه که کارایی و اثربخشی افزایش یابد، بهره‌وری هم به همان میزان بیشتر می‌شود. کوچینگ به غیر از بهبود این دو مورد به مدیریت زمان هم کمک می‌کند. زیرا مربی سوالات هدف‌مندی را از کارکنان می‌پرسد که مجال هیچ‌گونه طفره رفتن را به آن‌ها نمی‌دهد. از این‌رو نیاز به برگزاری جلسات متعهد و طولانی مدت کمتر می‌شود که این مزیت خود صرفه‌جویی در زمان را به دنبال دارد.

  • اثربخشی مدیران

با استفاده از بیزینس کوچینگ مدیران اهداف و برنامه‌های بهتری را برای سازمان تدوین می‌کنند. در این شرایط  اهداف رشد شخصی آن‌ها همزمان با اهداف کسب و کار پیش می‌رود، لذا با رشد آن‌ها سازمان شما نیز ارتقاء پیدا می‌کند.

  • بهبود عملکرد کارکنان

مربی یا همان کوچ نوعی انضباط فکری را در افراد به وجود می‌آورد که در نهایت باعث می‌شود آن‌ها وظایف خود را بهتر انجام دهند.

  • افزایش خودآگاهی

تاکید بیزینس کوچینگ بر دو موضوع یکی شناسایی منابع و دیگری شناسایی توانمندی‌های افراد و تیم‌ها است. بنابراین میزان آگاهی کارکنان از توانایی‌های خودشان افزایش می‌یابد و قادرند تصمیمات بهتری بگیرند.

 

چگونه کارکنان خود را کوچ کنید؟

اگر تمایلی به استخدام مربی ندارید می‌توانید بیزنس کوچینگ را یاد بگیرید و سپس به مدیران و کارکنان خود آموزش دهید. برای این کار سه روش پیش‌روی شما قرار دارد:

چگونه کارکنان خود را کوچ کنید؟

  1. کتاب‌های بسیاری درباره کوچینگ تالیف شده که مطالعه آن‌ها به شما کمک خواهد کرد. می‌توانید چکیده آن‌ها را نیز در سایت youcoach بخوانید.
  2. در دوره‌های آموزشی که در موسسات کوچینگ برگزار می‌شود، شرکت کنید.
  3. اگر وقت کافی برای دو مورد بالا را ندارید، می‌توانید یکی از مدیران خود را برای کار یادگیری کوچینگ برگزینید.

البته مطالعه کتاب و شرکت در دوره‌های آموزشی زمانی موثر واقع می‌شود که تئوری‌های کوچینگ را روی خود و کارمندان امتحان کنید تا به تسلط کافی برسید.

 

الگویی که برای بیزینس کوچینگ که باید استفاده کنید

کافی است در اینترنت اندکی جست‌وجو کنید تا الگوهایی متعددی برای بیزینس کوچینگ بیابید. الگوهایی بیزینس کوچینگ تنوع بسیار زیادی دارند، ما در اینجا تعدادی از آن‌ها را بیان می‌کنیم. می‌توانید یکی از الگوهای زیر را با توجه به کسب و کار خود و اهدافی که در ذهن دارید انتخاب کنید:

  • الگوی GROW

الگوی رشد از جمله متداول‌ترین روش‌های کوچینگ است که اغلب برای حل چالش‌ها و دستیابی به اهداف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این الگو جلسات کوچینگ فردی برای پیشبرد اهداف روزانه برگزار می‌شوند.

  • الگوی STEPPA

این مدل‌ برای مربی‌گری گروهی و بیزینس کوچینگ‌ بهترین گزینه است. در الگوی  STEPPA از احساسات فرد به‌عنوان یک نیروی محرک برای کنترل رفتار و انگیزه آن‌ها بهره‌برداری می‌شود.

  • الگوی OSKAR

الگوی OSKAR یک مدل راه‌حل محور بوده که اشخاص را تشویق می‌کند تا تمرکز خود را از روی مشکل بردارند و بر روی راه حل متمرکز شوند.

  • الگوی SMART

این الگو یک رویکرد تعیین هدف است که به افراد کمک می‌کند تا برای خود یک‌سری اهداف قابل ‌دستیابی درنظر بگیرند. درواقع الگوی SMART بر این قضیه تاکید دارد که رمز دست یافت به اهداف کوچک یا بزرگ، نحوه تعیین آن‌ها است.

 

مهارت‌ها و عادت‌های بیزینس کوچینگ چیست؟

فردی که به‌عنوان کوچ برگزیده می‌شود، باید مجهز به مهارت‌ها و توانمندی‌های بسیاری باشد تا بتواند به رشد کسب و کار کمک کند. از جمله مهارت‌ها و عادت‌های بیزینس کوچینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مهارت‌ها و عادت‌های بیزینس کوچینگ چیست؟

حافظه قوی

مربی‌گری نیاز به یک حافظه قوی دارد تا فرد به خوبی بتواند در ذهن خود عبارات، احساسات و واقعیات امور را آنالیز کند و به‌هم ربط دهد. شخصی که عهده‌دار بیزینس کوچینگ می‌شود، باید توانایی به خاطر سپردن همه چیز را داشته باشد. این مزیت موجب می‌شود تا در طول جلسات یادداشت‌برداری به حداقل برسد و بیشتر با حضار تماس چشمی برقرار نماید.

گوش دادن

کوچ باید یک شنونده خیلی خوب باشد تا واژگان کلیدی مخاطب خود را به سرعت شناسایی کند. در ضمن ضروری است که احساسات افراد را نیز هنگام گفتگو زیرنظر بگیرد و ارتباط چشمی خود را با اطرافیان حفظ نماید.

نظم و ترتیب

فرآیند بیزینس کوچینگ یک گفتگوی منظم و هدف‌مند است؛ لذا مربی باید به رعایت اصول الگوی انتخاب شده پایبند بوده و در کار خود نظم و ترتیب داشته باشد.

قضاوت نکردن

یک اصل مهم در مربی‌گری این که افراد به هیچ وجه قضاوت نشوند؛ زیرا در جلسات کوچینگ هدف این است که دنیای تجارت از دید مخاطب بررسی شود. کوچ باید فرد مورد نظر را بدون پیش‌داوری درباره وی، نسبت به توانایی‌هایش آگاه سازد و او را برای انجام بهتر وظایف هدایت کند.

امانت‌داری

بیزینس کوچینگ بر اساس اعتماد و امانت‌داری شکل می‌گیرد، از این‌رو کوچ باید به شدت به این اصول پایبند باشد و از اطلاعات کسب و کار استفاده نابجا نکند.

پرسش قدرتمند

لازم است مربی سوالاتی را از طرف مقابل بپرسد که او را به سمت راه حل‌ها سوق دهد. زیرا پرسش‌های قدرتمند راه‌گشا هستند و قوه تخیل شخص را به میزان قابل توجهی تقویت می‌کنند.

بازتاب احساسات به مخاطب

یکی از عادت‌های خوب بیزینس کوچینگ این است که در طول جلسات گاهی احساسات مخاطب به خود او انعکاس داده شود. با این کار طرف مقابل احساس خوشایندی پیدا می‌کند و متوجه می‌شود که مربی صحبت‌های او را کاملا گوش کرده‌ است.

پرهیز از نصیحت

کوچ وظیفه دارد که به حرف‌های مخاطب به دقت گوش کند، نه این‌که او را نصیحت نماید. نصیحت کردن یک جریان متضاد است، زیرا افراد معمولا این کار را دوست ندارند، علاوه‌برآن فرصت گفتگو و ابراز احساسات از طرف مقابل گرفته می‌شود.

 

اهمیت استفاده از بیزینس کوچینگ در کسب وکارتان را بیشتر بدانید

ممکن است با خود فکر کنید که در زمینه هدف‌گذاری برای کسب و کار خود بسیار دقیق عمل کرده‌اید و برنامه‌ریزی بی‌نقصی برای دستیابی به اهداف دارید. اما قطعا در طول مسیر با چالش‌ها و مسائلی پیش‌بینی نشده مواجه خواهید شد که تغییراتی را در اهدف و برنامه‌های شما به وجود می‌آورند.

درست در همین جا است که نقش بیزینس کوچینگ پررنگ می‌شود. زیرا مربی در شرایط غیرقابل پیش‌بینی نوعی انعطاف فکری و خلاقیت را در کارکنان شما ایجاد می‌کند تا بتوانند با قدرت به حل و فصل مشکلات بپردازند. درواقع بیزنس کوچینگ مدیران و کارکنان سازمان شما را از نظر ذهنی توانمند می‌سازد تا مسئولیت‌پذیری بیشتری داشته باشند و راه حل‌ها را شکار کنند.

پس می‌توان گفت که مربی همچون یک دایره‌المعارف برای تجارت شما عمل کرده و سوالات و چالش‌های پیش‌روی شما را برطرف می‌کند. بنابراین اگر به دنبال افزایش بازدهی کسب و کار خود آن‌هم با صرف هزینه‌ کمتر هستید، قدرت بیزینس کوچینگ را دست کم نگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا